torstai 30. joulukuuta 2021

Tuhat kiitosta tästä vuodesta

Pian vuosi vaihtuu!

Tuhat kiitosta tästä vuodesta sinulle joka vierailet täällä blogissani 

Katsotaan kauniin ajatuksin tulevaan <3

Toivon sinulle kaikkea hyvää jokaiseen hetkeen. Itse siirryn vuoteen 2022 ilman lukuisia lupauksia.

Toivon, että voin elää entistä vahvempana omannäköistä elämääni ja uskon, että kaikki on mahdollista, jos on valmis tekemään töitä asioitten eteen.
Hyvää uutta vuotta!

-Kristiina

tiistai 28. joulukuuta 2021

Musta peili

Kun sain käteeni Emma Puikkosen Musta peili romaanin ja luin takakannesta " Kolme naista, kolme aikakautta ja kolme kohtaloa" ja että "Musta peili on maagisen kaunis romaani maailmasta, jota öljy pyörittää". Ensimmäinen ajatus oli, että naiset ja öljy! Onpas mielenkiintoinen yhdistelmä. Ajatukseni menivätkin heti sitten öljynporauslautoille :)

Hollantilainen Lotte Teer elää lapsuuttaan 1970- luvulla öljykriisin keskellä. Loten äidillä on suuria mielenterveysongelmia. Äiti pesee, puhdistaa, puhdistaa, pesee ja aloittaa taas alusta. Lotte lähteekin etsimään isosiskoaan, kun hänellä on suuri huoli äidistään. Sisko löytyy mielenosoituksesta moottoritieltä. Aikuisena tämä Lotte on sitten töissä öljy-yhtiön tiedottajana.

Norjalainen Astrid Fuglesang on aktivistinuori, joka kiipeää vuonna 2028 Bergenin öljynporauslautalle ja jää heti kiinni. Päämääränä hänellä on aktivistikavereiden kanssa vallankumous. Astrid kuvaa ahkerasti sosiaaliseen mediaan materiaalia toiveena pelastaa maapallo öljyteollisuuden tuhoilta.

Ida Tarbell on journalisti. Hänen kirjoitukset paljastivat öljymonopolin tekemiä väärinkäytöksiä. Kirja kertoo Idan lapsuudesta 1860-luvulla jolloin perheet etsivät öljystä varakkuutta ja onnea.

Kirjassa näiden kolmen naisen kohtalot kietoutuvat toisiinsa ja heitä yhdistää öljy. 

Kirja on taitavaa niin taitavaa kerrontaa, vaikka aihe tuntui alussa itsestäni kummalliselta, luin kirjan suurella mielenkiinnolla ja huomasin, miten kirjan tapahtumat nivoutuvat tähän maailmaan missä nyt elämme. Välillä ajatukseni sinkoilivat Elokapinan uutisointiin.

"Astrid alkaa hilautua ylöspäin. Köysi heijaa sivusuunnassa, välillä on pidettävä taukoa. Hän on harjoitellut, mutta ei tarpeeksi, hän tajuaa katsoessaan ylöspäin. Matka on ihan saatanan pitkä".

"Meri, jonka yllä hän roikkuu, kuohuu ja sihisee lautan jalkoja vasten kuin keittokattila"

Emma Puikkonen s.1974 on kirjailija ja teatterintekijä.

Kirja on julkaistu 9.9.2021 WSOY


Musta peili on Runeberg palkinto ehdokas 2022
sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Himoshoppaajan joulu

Kirjailija Sophie Kinsella tunnetaan erityisesti Himoshoppaaja-sarjastaan. Sophie Kinsella on englantilaisen Madeleine Wickhamin kirjailijanimi. Sophien kirjoja on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta yli 60 maahan.

Itselleni tämä Sophie Kinsellan kirja Himoshoppaajan joulu ( alkuperäinen teos  Christmas Shopaholic) oli ensimmäinen kirja, jonka luin tästä hänen Himoshoppaaja-sarjastaan. Kirja oli suorastaan hengästyttävä ja täynnä kekseliästä huumoria.

Kirjan päähenkilö Becky järjestää ensimmäistä kertaa joulua omassa kodissaan. Becky ja Luke ja heidän tyttärensä Minnie ovat muuttaneet maaseudulle lähemmäksi isovanhempia ja Suze ystävää, jonka matkamuistoputiikissa Becky nyt sitten työskenteli. Aikaisemmat joulut olivat hänen vanhempiensä järjestämät mutta nyt nämä vanhemmat olivat Beckyn suureksi hämmästykseksi kertoneet muuttavansa Lontooseen nuorten suosimalle trendialueelle. 

Kirjassa nettishoppaillaan, metsästetään vegaanikalkkunaa ja ex-poikaystävänkin yllätystapaaminen mahtuu joulun valmisteluihin. Beckyn miestä Lukea ja hänen tytärtään Minnieta kuvataan kirjassa hyvin lämpimällä tavalla. Beckyn täydellisen joulun valmistelusta uhkaa tulla kuitenkin "sekametelisoppa".

Lainaan tähän kirjasta otteen, kun Becky löysi unelma joululahjan miehelleen mutta hintalappu saa hänet haukkomaan henkeään. Kun myyjä lähestyy häntä, Beckyn päähän pälkähtääkin loistoidea.

"Päivää, lausun asiallisesti."Minä olen Becky Brandon omaa sukua Bloomwood." Ojennan käteni. "Työskentelen  brändinäkyvyyden parissa. Oletteko te sellainen henkilö, jonka kanssa voin keskustella liikeasioista?" 

Kirjan hahmot on rakennettu taitavasti ja niihin on helppo eläytyä mukaan. Beckyn tarmokkuus on ihailtavaa ja kirja onkin hyvin jouluun inspiroiva. Välillä nauroin jopa ääneen. Kirja antaa myös veraistukea joulun paniikkishoppailuun.

Näitä joulukirjoja on hauska lukea. Tänä vuonna tämä olikin jo toinen jouluun liittyvä kirja, jonka luin.

KIITOS Wsoy arvostelukappaleeksi saadusta kirjasta

lauantai 11. joulukuuta 2021

Kampaamo

Pienyrittäjyyttä, talousvaikeuksia, juoppo äiti, vastuuton ex-mies, hankalat teinit ja unelma paremmasta elämästä, sitä on Mika Myllyahon Kampaamo. Kampaamo näytelmä on hänen aiemman Kansallisteatterille kirjoittaman ja ohjaaman esityksen Korjaamon itsenäinen sisarteos.

Sellainenkin asia kuin vessanpöntön tukkinut paska voi aloittaa uuden elämän.

Ansku ja Raikku ovat lapsuudenkavereita ja heillä on Kampaamo kaupungin laidalla. Liiketila on tosi huonossa kunnossa, nurkat on homeessa ja vessaakaan ei voi käyttää se  kun oli mennyt tukkoon hyväntekeväisyys asiakkaan jälkeen. Unelmissa naisilla onkin uusi toimitila lähiön ostarilta, siellä olisi iso ikkuna ja kivoja ruokapaikkoja lähellä. 

Kampaamoa siivoaa Anskun ja Raikun kaveri Sisko, joka on menettänyt säästönsä jouduttuaan netissä huijatuksi. Huoltomies Erkki taas rassailee vessanputkia, mitä nyt pakkoneurooseiltaan ehtii. Erkillä kiiltää aina kengät hienosti. Anskun juoppo äiti käy ruinaamassa tyttäreltään rahaa ja leikkauttamassa kaksihaaraisia hiuksistaan. Raikku on tulisielu, joka kiihtyy nollasta sataan sekunnissa ja kun taustalla on potkunyrkkeilyä mestaruustasolla niin lopun voi arvatakin. 

Näytelmässä kuvataan keskeisesti naisten sisäistä maailmaa duunariarjen keskellä. Ulkomaailma tulee esille videoiden kautta.

Tunsin suurta sympatiaa näitä naisia kohtaan. He eivät lannistuneet vaikka elämässä vastoinkäymisiä oli paljon.

Näytelmä toteutettiin neljän näyttelijän voimin.

Ansku, kampaaja Sari Puumalainen

Raikku, kampaaja Maria Kuusiluoma

Sisko, siivooja Katariina Kaitue

Erkki, taloyhtiön huoltomies Petri Liski

Kaikki näyttelijät esiintyivät myös muissa rooleissa.

Ohjaus ja lavastus Mika Myllyaho

Pukusuunnittelu Auli Turtiainen

Musiikki Samuli Laiho

Näytelmä sai Ensi-illan Vallilan kansallisteatterissa 8.12.2021

Näytelmän kesto 1h 30 min, ei väliaikaa

Iso kiitos Bloggariklubille ja Kansallisteatterille lipusta

Lämmin suositus <3 


Mika Myllyahon näytelmät ovat menestyneet niin Suomessa kuin ulkomailla, en usko, että tämäkään tragikomedia tekee poikkeusta.maanantai 6. joulukuuta 2021

Viimeinen yö Pariisissa

 "Miten se kaikki saattoi tapahtua? Auschwitz - miten se oli mahdollista?"

Kirjailija Ruth Druart on kotoisin Wightin saarelta. Hän on opiskellut psykologiaa ja suorittanut kansainvälisen kouluttamisen maisteritutkinnon. Vuodesta 1993 hän on työskennellyt Pariisin kansainvälisissä kouluissa. Pariisiin muutettuaan hän huomasi törmäävänsä usein toisen maailmansodan tapahtumiin mm. talojen seinissä oli laattoja, jossa kerrottiin pois viedyistä juutalaisperheistä, jotka eivät koskaan palanneet. Ruth Druart alkoi tutkia ja perehtyä Pariisin miehityksen tapahtumiin ja idea kirjasta syntyikin sitten kuusi vuotta myöhemmin. Ruth Druart kirjoitti kirjan Viimeinen yön Pariisissa kolmannen lapsensa syntymän jälkeen. 

Kirjassa epäitsekkäällä teolla on hyvin kohtalokkaat seuraukset. Kirja kertoo sodan mielettömästä tuskasta mutta myös hyvyydestä ja rakkaudesta.

Kirjan tapahtumat alkavat 1950 - luvulta Santa Cruzista. Jean-Luc elää amerikkalaista unelmaansa perheensä kanssa Kaliforniassa. Sitten tapahtuukin hyvin odottamatonta, Jean-Lucin oveen koputetaan eräänä aamuna ja hänet viedään kuulusteltavaksi. Menneisyys nostaa päätään. Hän kun jo luuli jättäneensä taakseen natsien miehittämän Pariisin julmuudet.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1953 Santa Cruziin sekä vuoden 1944 Pariisiin.

Pariisi 1944 ja nuori nainen on astumassa junaan jonka määränpää on Auschwitz. Jean-Luc työskentelee rautatietyöläisenä kun yllättäen nainen ojentaa hänen syliinsä jotain mikä on naiselle arvokkainta maailmassa. 

Kirja oli hyvin koskettava, tunteet olivat välillä hyvinkin pinnassa. Kirja oli myös jännittävä ja sitä oli vaikea jättää kesken, koska tapahtumat veivät niin mennessään. 

Kirjan lopussa on tällainen runo:

"Ei liha minun lihastani, ei luu minun luustani, mutta kiinteästi osa minua. Muista tämä elämäsi jokaisena hetkenä: vaikket kasvanut sydämeni alla, kasvoit sydämessäni" *Nimetön

                            Ruth Druart 
                            kuva netistä

Kiitos kirjasta Sitruuna kustannus Oy 

Toivottelen täältä sinulle oikein mukavaa joulunodotusta ja kiitos kun käyt vierailulla blogissani❤

sunnuntai 21. marraskuuta 2021

Rantakahvilan joulu

Viihdekirjallisuuden kärkeä tähdittää nyt aika tavalla brittiläinen kirjailija Lucy Diamond. Hänet tunnetaan lämminhenkisistä ja kekseliäistä tarinoistaan. Lucy Diamondin teoksia onkin  myyty englanninkielisinä yli kaksi miljoonaa kappaletta.                             Kuva netistä

Jos olet lukenut Lucy Diamondin Rantakahvila romaanin niin olet jo tutustunut Evieen. Rantakahvilan joulu on jatkoa tälle kirjalle. Kirja pitää sisällään kolme pienoisromaania.

Evieta oli pidetty perheensä mustana lampaana, mutta perittyään tätinsä merenrantakahvilan hänen elämänsä suunta muuttuu täysin. Hän saa uuden työn kahvilanpitäjänä ja löytää rakkaudenkin Edin, joka työskentelee rantakahvilan kokkina. Evie ei itse juurikaan osaa leipoa tai kokata, joten Edi on melkein kaikessa Evien tuki ja turva. Rantakahvila sijaitsee Cornwallin huikeissa maisemissa ja kirjassa on kuvattukin  hyvin lämpimästi kyläläisten yhteisöllisyyttä. 

Kiireisen kesän jälkeen Evie odottaa joulua ja romanttisia hetkiä Edin kanssa. Hän ajattelee, että mikään ei voi rikkoa hänen unelmiensa joulua vai voiko? Se selviää kirjassa. 

Kirjan kansi on erittäin jouluinen, se kyllä houkuttaa lukemaan. Kirjassa on paljon yllättäviä käänteitä, joten lukijan ote ei herpaannu vaan mielenkiinto säilyy koko ajan. Kirjan henkilöihin on myös helppo samaistua. 

Kirjassa on myös joulureseptejä. Kirjailija oli maininnut facebook sivuillaan, että etsii joulureseptejä kirjan loppuun lisättäviksi. Lukijat olivatkin sitten innokkaasti lähettäneet suosikkireseptejään. Itse ihastuin kirjassa olevaan "Syntisen suklaisen jouluhalon" reseptiin.Lucyllä ja minulla taitaa olla vähän samanlaiset kaulakorut :)


          Kiitos Otava ja somessa.com kirjasta <3lauantai 13. marraskuuta 2021

Holiday Club Vierumäki

Syyslomalla piipahdin yhden yön visiitillä Holiday Club Vierumäellä. Helsingistä ajoi Vierumäelle vajaassa puolessatoista tunnissa. Olin aikaisemmin käynyt Vierumäellä vuosia sitten. Tyttäreni harrasti  silloin taitoluistelua ja Suomen taitoluisteluliiton projektileirit pidettiin Vierumäen urheiluopistolla.

Holiday Club Vierumäki tarjoaa aktiivisesta lomasta pitäville mukavan ympäristön.  Hotellilla on mm. oma tenniskenttä ja kuntohuone. Alueella on runsaasti myös muita aktiviteetteja ja ulkoilureittejä. 


Hotellihuone oli oikein mukava. Minun täytyy myöntää, että hiukan pelkäsin, että hotellissa on vilskettä kuin töissä, olihan syyslomaviikko. Huoneeni oli kuitenkin ihanan rauhallinen ja nukuinkin yöni mielettömän hyvin.


Hotellissa on myös Day Spa, jossa on saunojen lisäksi aivan ihana lounge tila. Jos siinä loungessa ei rentoudu niin sitten en kyllä tiedä missä. Holiday Club Vierumäki täydentyy kylpylä- ja saunamaailmalla vuoteen 2024 mennessä.
Hotellissa on myös kaksi ravintolaa Hill Grill ja Pine Pub.
 Aamiainen oli oikein kiva ja pidin itse hyvänä, että se oli katettu väljään tilaan, ei tarvinnut törmäillä tai jonotella. Inkiväärishotti oli niin jess!

Kiva reissu oli Holiday Club Vierumäelle <3

Yöpyminen saatu yhteistyönä Holiday Clubin ja somessa.comin kautta. Iso kiitos!

Toivottelen täältä sinulle oikein mukavaa marraskuuta. Ei anneta tuon pimeyden haitata.


 
sunnuntai 7. marraskuuta 2021

Valo

Syyslomalla tartuin edulliseen hotellitarjoukseen Hotelli Valosta, voin kertoa hinnankin se oli 99 €/yö. Valo Hotel on uudenlainen konsepti. Päivällä toimisto- ja työskentelytilana ja illalla hotellina. 

"Valo ei ole vain hotelli, valo on monipuolista työtilaa, inspiroivia kokouksia ja virkistäviä palveluita".
Huoneiden sängyt voi nostaa mm. seinää vasten tai sohvaksi, näin saa rauhallisia työskentelytiloja.

Tämä hotellivisiitti oli itselleni myös digiloikka niin sisäänkirjautumiset, pöytävaraukset ja uloskirjautumiset tehtiin puhelimella ja avainkortinkin sai automaatista. Ei tarvinnut jonotella.

Huone oli sisustettu hyvin seesteisin värein ja tyylikkäästi. En ole muuten ikinä nähnyt noin pientä pesuallasta.Hotellin yhteydessä on Ravintola Elo. 
Illalliseksi valikoitui Bistro Elon menu

Herkkutattikeittoa ja tryffelivaahtoa

Paistettua kuhaa Pieliseltä,
hollandaisekastiketta, grillattua fenkolia ja ruohosipuliperunoita

Maitosuklaanemesis ja tyrniä

Viinipaketti


Hotelli Valon kattokerroksessa on saunoja ja altaita. Jacuzzi oli niin suosittu etten jaksanut jonottaa siihen, vähän harmitti kun jäi se kokematta. 
Aamiaiselle kannattaa tehdä pöytävaraus hotellihuoneessa olevalla tabletilla 

Hotelli Valo sijaitsee osoitteessa Mannerheimintie 109
Pysäköintihalli Nauvontie 10


Kiva hotellireissu. Kotoa matka hotellille kesti noin 20 minuuttia.


Mukavaa marraskuun alkua sinulle <3
sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Miika Nousiaisen Pintaremontti

Kansallisteatterissa Suurella näyttämöllä sai kantaesityksensä 27.10.2021 Miika Nousiaisen Pintaremontti. Näytelmä on kestoltaan 2 tuntia ja 45 minuuttia sisältäen väliajan. 

Kuva Kansallisteatteri

Näytelmässä Sami etsii epätoivoisesti itselleen naista ja äitiä tuleville lapsilleen. Samin sisko Henna taas kipuilee lapsettomuuttaan ja eikä hänen tuskaansa pienennä sukulaisten utelut asiasta. Erityisesti äidin kommentit lapsettomuudesta satuttavat.

Näytelmässä ovat keskeisessä roolissa myös Samin ystävät Markus ja Pesonen. Markus on kolmen tytön yksinhuoltaja isä ja yrittää parhaansa isänä mutta elämä näyttää olevan kuitenkin yhtä kaaosta jossa Markus yrittää  sukkuloida. Markus sanookin, että töissä on helpompaa, siellä sentään mm. työkaverit pukevat itse :) Samin toinen ystävä Pesonen on taas omaishoitaja vanhemmilleen. Lapsuudesta lähtenyt ystävyys kuitenkin kantaa tämän kolmikon välillä iloineen ja suruineen.

     Kuva Kansallisteatteri

Näytelmän hyvinvointi bloggari Sini oli kyllä aivan uskomaton! Hänen täydellinen elämänsä oli jotain sellaista, että purskahtelin nauramaan tuon tuosta. Sini pitää Pintaremontti-nimistä blogia, joka kertoo uraäidin huikean ihanasta täydellisestä elämästä, jossa ainoa vastoinkäyminenkin hoidetaan kuin sadussa kumppanin kanssa kynttilänvalossa.

    Kuva Kansallisteatteri

Näytelmään mahtuu myös Samin yhteydet "liivijengiin" tosin hyvin komediallisesti. Nämä moottoripyöräjengiin liittyvät  näytelmän kohtaukset hymyilyttivät minua ja muutakin teatteriväkeä.

Pintaremonttia on mielestäni hulvaton komedia

" Miksi juuri minulta puuttuu se, mitä kaikilla muilla näyttää olevan?" Suvi Uski 

Suosittelen lämpimästi katsottavaksi. Esitys on saanutkin hyviä arvosteluja. Ensi-ilta yleisön aplodeistakaan ei tahtonut tulla loppua. 

Teatteriväestä säteili myös onnellisuus siitä, että teattereiden ovet ovat taas auki. 

Rooleissa

Katja Kuttner Sini, hyvinvointibloggari / Elsi-täti / aikuisneuvolan täti / motoristi

Markku Maalismaa Jussi-setä / Pesosen isä / Väänänen / naapuri / iltapäivälehden toimittaja / Suvin isä Jukka, poliisi

Pyry Nikkilä Markus

Ilja Peltonen Esa / Samin esimies / poliisi / Eelis setä

Heikki Pitkänen Pesonen

Annika Poijärvi Henna Heinonen, Samin sisko, Seijan tytär

Juha Varis Sami Heinonen, Hennan veli, Seijan poika

Maruska Verona Martta-täti / aikuisneuvolan täti / Lempin äiti / Silva / Suvi

Tiina Weckström Seija Heinonen, Hennan ja Samin äiti / lääkäri1 / lääkäri2

Muusikko Linda Ilves

Ohjaus Irene Aho

Dramatisointi Minna Leino

Produktiodramaturgi Eva Buchwald

Kutsuvieras lippu saatu Kansallisteatterin bloggariklubin kautta

Tuhat kiitosta ihanasta teatteri-illasta <3


lauantai 23. lokakuuta 2021

Ruusuja ja risuja

En ollut lukenut Amanda Vaaran aikaisempia kirjoja tästä viihdesarjasta mutta mielenkiinnolla lähdin lukemaan Majatalo Villa Venlan uusista tuulista.

Venlan hyvä ja rakas naapuri Ilona muuttaa pois ja sen jälkeen ei juuri mikään ole ennallaan Villa Venlassa. Uusi naapuri on identiteettikriisissä kamppaileva, Ilonan poika Ville ja hänen aviopuolisonsa. Venlalle uusi naapuri herättää vain ikäviä tunteita. Viimeinen pisara Venlalle on se, että naapuri kaataa majatalon rajalta kuuset ilman lupaa. Venla päättää muuttaa ja ostaa ihastuttavan Ruusukartanon. Näin syntyy Ruusukartano Villa Venla. Kirjassa ovat myös keskeisessä roolissa Venlan lapset ja heidän isät, kihlattu Petri ja täti Aulikki. 

Venla kirjoittaa myös blogia ja kirjassa onkin muutamia blogitekstejä kommentteineen.

Kirja on kevyt ja selkeä lukea. Tarinaa kerrotaan nykypäivässä ja huumoriakaan ei puutu. Monta kertaa purskahdin nauruun kirjaa lukiessa.

"Lauri tuli avaamaan oven, lusihan hän isäviikkoaan. Hänellä oli taas tuttuun tapaan jalassaan farkut, jotka roikkuivat niin paljon, että bokserien merkkitiedon ja varmaan pesuohjeenkin pystyi vaivatta lukemaan. Tuollaisestahan pitäisi oikeastaan saada mainostuloja".

Miten asiat sitten loppujen lopuksi järjestyvät yllättää lopulta Venlan itsensäkin.

Amanda Vaara on kirjailija Niina Hakalahden sivupersoona.


Kiitos Karisto/Kustannusosakeyhtiö Otava ja somessa.com kirjasta

Syysmyrskyssä on ihan mukavaa pysytellä kotona lämpimässä hyvän kirjan ääressä.
Kirjamessuille Helsingin messukeskukseen kuitenkin ensi viikonloppuna aion mennä. Ihanaa, kun ne nyt taas järjestetään. Myynnissä on myös virtuaalilippuja, jos ei halua tai pääse paikanpäälle.