sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Teräsleidit

Tyttäreni yllätti ja vei äidin elokuviin. Menimme katsomaan tammikuussa ensi-iltansa saanutta Terasleidit leffaa.


Ja voi hyvänen aika sitä menoa! Sitä kyllä riitti tässä elokuvassa. Teräsleidit on Pamela Tolan ohjaama elokuva, jonka päähenkilö on 75-vuotias Inkeri. Inkeria näyttelee loistava Leena Uotila. Inkerille oli tullut riitaa aviomiehensä Tapion (Heikki Nousiainen) kanssa vadelmahillosta, jonka johdosta Inkeri oli lyönyt Tapiota paistinpannulla päähän. Elokuvan alussa Inkeri oli jo kaivanut syvän kuopan puutarhaan, ajatuksissa haudata Tapio sinne. Inkeri tietää saavansa vankeustuomion, joten haluaa vielä selkiinnyttää ajatuksiaan isosiskojensa kanssa - Railin, joka on eläkkeellä oleva juristi ja jonkunasteista dementiaa sairastavan Sylvin. Railin roolissa nähdään iki-ihana Seela Sella ja Sylvin roolissa taitava Saara Pakkasvirta. Elokuvan pääosassa ovat siis todelliset Grand Old daamit. Elokuvassa Inkerin tytär ( Pirjo Lonka) järjestää äidilleen syntymäpäiviä, josta ei todellakaan yritystä puutu. Juhlat rikkoo perinteisiä käsityksiä ja käyttäytymissääntöjä ja sai ainakin minut nauramaan vedet silmissä. Pirjo Lonka suoriutui mielestäni roolissaan täydellisesti.
Elokuva on komedian ja draaman sekoitusta ja todellista ikäihmisten energiaa. Iäkkäät naiset taputtelevat nuoria miehiä takapuoleen, kiroilevat yms. Nauramista elokuvassa riittää paljon. Luulenpa, että elokuvan sanoma on se, että kannattaa elää omannäköistä elämää ja muutoksia elämässä voi tehdä iästä riippumatta.
Eihän se Inkeri sitten ollut tappanutkaan paistinpannulla miestään. Mies saapui syntymäpäiväjuhliin ja kosi Inkeriä uudelleen mutta Inkeri vastasi kieltävästi. Hän suunnitteli aloittavansa yliopisto- opinnot ja muuttavansa yksiöön asumaan :)
Nämä elokuvan naiset olivat vallan ihania. Erityisesti Seela Sella, joka on yli 80-vuotias on edelleen niin kaunis ja valloittava.

Kaiken kaikkiaan perinteisiä normeja tuulettava elokuva! KIITOS❤

Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle❤

sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Ymmärrä ihoasi

Yhteistyössä Minervakustannus
Kirja-arvostelu
Johanna Gillbro
Ymmärrä ihoasi

Johanna Gillbro on ruotsalainen kokeellisen ja kliinisen dermatologian tutkija. Hän on väitellyt tohtoriksi Isossa-Britanniassa ja hänellä on myös apteekkarin tutkinto Ruotsista.
Gillbrosta on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut maailman eniten lainatuin kirjoittaja cosmetic science-alalta. Hän on myös voittanut palkintoja tutkimuksistaan ja tieteellisistä artikkeleistaan.


Kun ensimmäistä kertaa näin tämän uutuuskirjan mainoksen, ajattelin heti, että tuon kirjan haluan lukea.


"Ymmärrä ihoasi auttaa ymmärtämään ihon rakennetta ja toimintaa, murtaa monia ihonhoitoon ja kosmetiikkaan liitettyjä myyttejä sekä opastaa tulkitsemaan kosmetiikan tuoteselosteita ja valitsemaan omalle iholle oikeat tuotteet"

          "Terve iho on kaunis"

Kirjassa on todella paljon asiaa ja tieteellinen puoli nousee luonnollisesti esiin erittäin hyvin. Mielestäni kirja on selkeää tekstiä joten sitä on helppo lukea. Mielenkiinto pysyy yllä hyvin. Opin tästä kirjasta aivan hurjan paljon asioita ja monet asiat jäikin ajatuksiin pyörimään. Johanna Gillbro opettaa mm. tuntemaan oman ihotyypin, kertoo iho-ongelmista, ihon ikääntymisestä, ihon hoidosta, ihovoiteiden sisällöstä, aurinkosuojasta, mikrobiomista ja elintapojen vaikutuksesta ihoon. Itseäni kiinnosti erityisesti ihon ikääntymisen hidastamista kertova osio. Lisäksi kirjassa neuvotaan ravitsemusoppaan tavoin ihon ruokavaliosta.
Käytän ja testailen mielelläni kosmetiikkaa ja nyt osaan tulkita vielä paremmin tuoteselosteita kuin aikaisemmin tämän kirjan ansiosta.

Itseäni kiinnosti kovasti Johanna Gillbron ajatukset vedenjuonnista ja sen vaikutuksesta ihoon. Gillbron mielestä se, että vesi tekisi ihon kosteammaksi ja nuorekkaammaksi on vain sitkeähenkinen myytti. Hänen mielestään 1-2 litraa vettä päivässä riittää. Puolet tästä saa syömästään ruoasta, joten litra vettä tämän jälkeen on riittävä.

Myös unen vaikutuksesta ihoon Johanna Gillbron sanoo näin: "Nuku itsesi kauniiksi. Tämä on tavanomainen vinkki, mutta onko siinä jotain perää? Kyllä siinä on. Melatoniini - hormonin ansiosta uni edistää ihon terveyttä". Melatoniini toimii myös antioksidanttina  ja ehkäisee vanhenemista."

          Nuku itsesi siis kauniiksi
          Kauneusunet kunniaan❤

Gillbron mielestä tervettä ihoa ei kannata puhdistaa liikaa ja hän myös kyseenalaistaa seerumien paremman vaikutuksen verrattuna hyviin päivä- ja yövoiteisiin. "Ei ole yhtäkään tutkimusta, joka osoittaisi seerumin olevan parempi hoitokeino ryppyihin kuin voide. Ratkaiseva tekijä on tuotteisiin lisätyt ainesosat".

Kirja on mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja tulen varmasti palaamaan kirjan pariin vielä monta kertaa. En yhtään ihmettele, että kirja on saanut paljon median huomiota.

  Kirjan voit ostaa täältä
   
     ❤Kiitos yhteistyöstä Minervakustannus

sunnuntai 12. tammikuuta 2020

Kysymyksiä

Jo kauan sitten bongasin jostakin blogista tämän "Kysymyksiä" haasteen, en vaan nyt millään saa mieleeni kenen blogista, mutta ❤kiitos kuitenkin. Nyt sunnuntaina onkin mukavaa rentoutumisen lomassa vastata tähän haasteeseen.


Asun:
Asun merellisessä lähiössä vaaleansinisessä omakotitalossa Helsingissä



Innostun:
Tällä hetkellä innostun aivan huikeasti kosmetiikasta ( yllätys ), kirjoista, teatterista, musiikista, kodin sisustuksesta, vaatteista, laukuista ja keväänodotuksesta.


Ihailen:
Ihailen suuresti ihmisiä, jotka uskaltavat elää oman itsensä näköistä elämää ja viis veisaavat valtavirran mukana tuomista tavoista tai odotuksista. Ihailen ihmisiä, jotka eivät välitä, mitä muut ajattelevat vaan toteuttavat itseään rohkeasti.



Haluaisin: Haluaisin, että työni olisi vähän kevyempää kuin se nyt on. Toivoisin, että minulla olisi arki-iltaisinkin enemmän voimia elämälle.



Rentoudun: Kuuntelemalla musiikkia kera viinilasillisen samalla kissaani silitellen. Olen myös täydellinen mökkihöperö, mökillä rentoudun paremmin kuin esimerkiksi matkoilla.



Luonnettani kuvaa: Olen seestynyt viime vuosina luonteeni suhteen. Olen löytänyt omat vahvuuteni ja elämä on ollut kauniimpaa kuin koskaan. Olen myös  erittäin huumorintajuinen ja nauran todella paljon mutta toisaalta olen myös rauhallinen. Ihmiset sanovat, että lähelläni on nyt hyvä olla, jokainen saa olla oma itsensä sellainen kuin on eikä tarvitse jännittää.


Ilostun:
Aina kun saa lapsiltani iloisia uutisia. Ilostun myös hyvin menneestä työpäivästä ja sähköpostiini tulleista blogiyhteistyö mahdollisuuksista. Iloa tuottaa myös lähellä olevien ihmisten onnellisuus ja menestys.




Haaveilen: Auringosta joka ikinen päivä ja toivonkin, että eläkkeellä voisin viettää pitempiä aikoja jossakin auringon alla.


En luopuisi: Itsenäisyydestäni, vapaudestani, terveydestäni, lapsistani, läheisistä ihmisistä ympärilläni, kissastani enkä talostani.



Onnellista alkavaa viikkoa sinulle❤ ja Sydämellisesti tervetuloa uudet lukijat❤


maanantai 6. tammikuuta 2020

Näin on

Pari kuukautta on kauttani pystynyt tilaamaan Oriflamen tuotteita. Itse olen suuresti yllättynyt, miten paljon kaikkea kyseiseltä yritykseltä löytyy. Olen testannut aika montaa Oriflamen tuotetta ja en kyllä ole pettynyt vielä yhteenkään. Tarjoushinnoilla saa todella laatukosmetiikkaa. Erityisesti huulipunat ovat olleet huippuhyviä ja shampoot.
Miehille löytyy uskomattoman miellyttävän tuoksuisia Eau De Toiletteja ja muutakin hyvää miestenkosmetiikkaa.




Oriflame yrityksenä on varmasti jokaiselle nimeltä tuttu jollakin tapaa. Yritys on jo 52 vuotias. Oriflamen tarina alkoi v. 1967 kahden veljeksen Jonas ja Robert af Jochnickin kahden huoneen liikehuoneistossa Tukholmassa. Tänä päivänä Oriflame toimii yli 60 maassa, joissa yli 3 miljoonaa kauneuskonsulttia myy kauneus- ja hyvinvointituotteita.
Oriflamelle on eläinkokeettomuus ollut itsestäänselvä asia alusta pitäen ja ihonhoitotuotteissa käytettiin jo alussa ruotsalaisesta luonnosta saatavia kasvisuutteita. 1970 - luvulla Oriflame keksi uuden siis hyvin innovatiivisen tavan myydä - henkilökohtaiset tapaamiset ja esitteet. Nykyisin on sitten mukana verkkokaupat.

Verkkokaupan käyttö on helppoa, valitset vain tuotteet ostoskoriin ja kirjaudut kanta-asiakkaaksi ja siirryt maksamaan, myös lasku on mahdollinen. Valitset sitten vain haluamasi tuotteiden toimituspaikan. Tuotteet toimitetaan sinulle sinne alle viikossa. Kanta-asiakkaana toimituskulut ovat 0 euroa, jos tilaus on vähintään 50 euroa.

Oriflamella on 100 % tyytyväisyystakuu ja ilmainen palautus.

Kanta-asiakkaana keräät vielä kaikista ostoksistasi bonuspisteitä, joilla voit lunastaa ilmaisia tuotteita. Uutena kanta-asiakkaana saat vielä tuon alla olevan meikkilaukun.






Verkkokauppaani ostoksille pääset tästä

Jos sinulla on kysyttävää tuotteista niin neuvon mielelläni💕


Mukavaa viikkoa sinulle❤


sunnuntai 5. tammikuuta 2020

10.kerros

Oli mukavaa lähteä autolla Tallinnaan. Jotenkin se on niin helppoa, ei tarvitse seisoa jonossa terminaalissa vaan saa istuskella autossa rauhassa. Loppujen lopuksi lähtöselvityskin auton kanssa kestää hyvin vähän aikaa ja laivaan pääsee nopeasti.
Olimme varanneet 2 yötä Tallink City Hotellista. Hotelli sijaitsee ihan Virukeskuksen vieressä. No yllätyksenä minulle, huone olikin sviitti hotellin 10. kerroksessa. No minullahan on hissikammo! Niin minä sitten kipittelin monta kertaa päivässä kymmenenteen kerrokseen. Jotenkin ihan tuntuu, että jalat on nyt oikein timmissä kunnossa :) No tästä asiasta riitti riemua ystäväpiirissä. Huoneesta oli kyllä aivan ihanat näkymät. Yksi huoneen seinä oli pelkkää ikkunaa.








Tallinnassa oli ihan vielä joulutohinat päällä. Raatihuoneen joulutorilla riitti tunnelmaa. 








Yhtenä päivänä ajelimme noin kuudenkymmenen kilometrin päässä sijaitsevaan Paldiskiin. Matka rannikkoa pitkin oli oikein hieno, mutta Paldiski paikkana oli kyllä kuin Neuvostovallan alla edelleen. Kävin ostoksilla Kaubamajassa, ei siellä kuulunut kuin venäjänkieltä vaikka Virossa oltiin.








Reissu oli oikein kiva, kuntokin nousi ja pieni irtiotto Helsingistä teki hyvää, jaksaa taas arjen aherrusta.




Ja sainhan minä Tallinnan torilta yllä olevan ihanan kukkakimpun :)

Hyvää loppiaista❤

lauantai 4. tammikuuta 2020

Fiini Naturally

Yhteistyössä  Fiini Naturally
Tuotteet saatu

Fiini Naturallyn luonnonkosmetiikka tuotteet tulevat Pohjanmaalta Isostakyröstä.
Fiini Naturally on kahden ystävyksen perustama yritys. Ystävyksiä yhdisti mielenkiinto kemikaalittomaan kosmetiikkaan. Fiini Naturallysta löytyy tuotteita niin ihmisille kuin eläimille.

Kotimaista luonnonkosmetiikkaa on aina ihana testailla ja samalla tukea yrittäjyyttä.

Onko pyykkietikka sinulle tuttu tuote? 


Itselleni ei ollut tuttu, ennen kuin testasin Fiini Naturallyn Omenankukka pyykkietikkaa. Pyykkietikkaa käytetään samalla tavalla kuin huuhteluainetta. Pyykkietikkaa annostellaan pyykinpesukoneen huuhteluainelokeroon 2-3 ruokalusikallista.


Tuotteen luvataan poistavan tekstiilien sähköisyyttä, estävän nukkaantumista, kirkastavan värejä ja pehmentävän tekstiilejä. Lisäksi pyykkietikan luvataan poistavan pesuainejäämiä koneesta. Olen nyt käyttänyt muutaman koneellisen verran pyykkietikkaa ja kyllä olen ihastunut. Tuote on sitä, mitä luvataan. Mikä tietysti on myös hienoa, että pyykkietikka on ekologista 99,6 % biohajoavaa. Tuote valmistetaan väkiviinaetikasta ja tuoksuöljystä. Pelkäsin hiukan testatessani, että tuleeko pyykkiin etikanhajua mutta sitä ei tullut.


Sitten voi jippii! Mikä tuote :)  Kaura-Tyrni öljyseerumi. Kuivalle talvi iholleni niin ihana tuote. Kotimainen kauraöljy kosteuttaa, pehmentää ja näin ikääntyvälle iholle antioksidantit antavat uudistavan vaikutuksen. Seerumin tuoksu on täynnä luontoa :)


Testasin myös mustikkasiemenöljy silmänympärysvoidetta. Luin, että voidetta on hyvä hiukan lämmittää sormenpäillä ennen levitystä. Voide on hyvin rauhoittavaa ja sen luvataan hidastavan ihon ikääntymistä. Tämäkin voide on nyt mukana ikääntymistä vastaan taistelussa. Voide sopii myös käytettäväksi huulirasvana.


Piparminttu siivoussaippua oli myös kiva uusi tuttavuus. Mikäpäs oli siivotessa piparminttukarkin tuoksussa tai ainakin minulle tuli piparminttukarkit mieleen.

Kiitos kivasta yhteistyöstä Fiini Naturally❤

Ostoksille pääset tästä


torstai 2. tammikuuta 2020

Hyvän Olon Maailma

Yhteistyössä Hyvän Olon Maailman kanssa
Tuotteet saatu

Tuo otsikko Hyvän Olon Maailma tuo jo itselleni hyvän olon :) Hyvän Olon Maailma on yritys, joka on keskittynyt ekologisiin, kauneuden, terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitämiseen ja edistämiseen tarkoitettuihin tuotteisiin. Yritystä luotsaa Tarja vankalla kauneudenhoidon kokemuksellaan. Olinkin ilahtunut, kun sain valita Hyvän Olon Maailmasta muutaman tuotteen testattavaksi. Löysin heti tuotteen, joka tuntui ensisilmäyksellä siltä, että olisi itselleni sopiva. Tämä oli  Bio2You geelinaamio silmänympäryslaput. Tämä tuote oli todellakin pikakaunistaja. Aivan loistava! Luin, että parhaimman tuloksen saa kun pitää lappuja jonkin aikaa ensin jääkaapissa. Näin myös tein, sen jälkeen asettelin varovasti laput silmien alle, itseasiassa paikkoihin missä itselläni oli turvotusta. Annoin vaikuttaa ohjeiden mukaan noin 30 minuuttia. Tuote poistaa väsymyksen ja stressin merkkejä, kiinteyttää ja kollageeni vähentää ryppyjä. Ihana ihana ihana tuote❤




Valitsin testiin myös 2 SkinMood Make-up blenderiä. Toinen on tatinmallinen ja toinen pisaranmallinen. Nämä meikkisienet sopivat kaikenlaisten meikkivoiteiden levittämiseen niin puutereihin kuin voidemaisiin. Itse käytin nestemäisen voiteen levittämiseen ja kyllä toimi hyvin. Sienet ei ime meikkivoidetta itseensä juuri ollenkaan, niin ne on helppo sitten puhdistaa. Tuo pisaranmuotoinen sieni on saavuttanut 2. sijan Elle-lehden vertailutestissä. Meikkisienet ovat myös hajuttomia ja hypoallergeenisia.


Kauniit on myös pakkaukset



Geelilaput toimii, ei näy pahemmin turvotusta silmien alla :)

Kiitos yhteistyöstä Hyvän Olon maailma

Hyvän Olon Maailmaan pääset tästä


keskiviikko 1. tammikuuta 2020

From Me To Me GOODIEBOX vuoden alkuun

Yhteistyössä Goodiebox
Tuote saatu

Tanskalainen Goodiebox on hiljattain saapunut myös Suomeen. Boxia on avattu nyt 2 kertaa Suomessa ja ilahduin suuresti kun sain mahdollisuuden tutustua kolmanteen boxiin eli joulukuun Goodieboxiin.

Mikä sitten on Goodiebox?
Goodiebox on kerran kuussa ilmestyvä hemmotteluboxi, joka sisältää 5 -7 kauneudenhoitotuotetta. Jokaisen boxin arvo on aina vähintään 75 € mutta boxi maksaa tilaajalleen 24,95€ sisältäen myös postimaksun.
Boxin sisältö oli minulle oikein iloinen yllätys. Ensinnäkin paketti on hieno, sellainen vetolaatikkomainen. Laatikkoa voi hyödyntää mainiosti jatkossa säilytyslaatikkona. Tuotteet löytyi boxista kauniisti silkkipaperin ympäröimänä. Mukana oli myös esite tuotteista.  Goodiebox on muuten äänestetty Euroopan parhaimmaksi kauneusboxiksi.

Mitä sitten joulukuun boxi sisälsi:

Furr 3D Faux Mink Lashes
Käsintehdyt, vegaaniset ja lateksittomat tekoripset.
Ripsiä voi käyttää jopa 10 kertaa. Itse rakastan ripsienpidennyksiä mutta tällaisten tekoripsien kiinnittäminen on itselleni haastavaa. Esitteessä tosin lukee: "Älä huoli, niiden asettaminen on superhelppoa". Nähtäväksi jää, kun pidän ripsienpidennyksistä taukoa, miten saan nämä tekoripset laitettua. Ovh. 17 €.


Sitten boxista löytyi ylellisen näköinen puuterisivellin Nire Beauty Plush Powder Brush Ovh.16 €. Ihana sivellin, tykkään kovasti.


Boxin tuote, josta tykkäsin ehkäpä eniten on Phase Zero Make Up Metal Foil Eyeshadow luomiväri. Tätä luomiväriä on paras levittää luomille kosteilla sormenpäillä, kannattaa siis unohtaa siveltimet. Luomiväri saa aikaan ns. Wet- look effektin ja kimaltaa niin kauniisti. Ovh. 10.05 €.



Boxissa oli myös Benefit Cosmetics BADgal BANG Mascara, tämä tuote oli ainoa matkakoon tuote. Merkki on minulle aivan uusi tuttavuus. Ovh. 27,50 €


Boxista löytyi myös Jorgobe Refreshing Scrub Mask. Merkkinä minulle tämäkin aivan uusi tuttavuus. Kyseessä on erityislaatuinen 2-in-1 puhdistustuote, joka toimii kasvojenkuorintana - että naamiona. Tuoksu on kyllä ihanan ylellinen. Ovh. 26,90 €




Mitäs tykkäsit Goodieboxista?

Itse kyllä tykkäsin ja mukavaa oli tutustua kosmetiikkamerkkeihin, joiden olemmassaolosta en edes tiennyt.

Goodieboxia voi tilata täältä