sunnuntai 14. huhtikuuta 2024

Ilmasta rahaa

Helsingin Kaupunginteatterin Suurella näyttämöllä esitetään vielä hetken Michael Cooneyn näytelmään Cash On Delivery perustuva Ilmasta rahaa. 

Kuva Hkt

Mikko Laine on saanut potkut työstään jo kaksi vuotta sitten mutta hän lähtee töihin joka aamu niin kuin aina ennenkin ja kaikki luulevatkin hänen menevän töihin. Hän on kuitenkin keksinyt, että huijaa avustuksia Kelalta vaikka sun minkälaisilla tekaistuilla asioilla ja tekaistuille henkilöille. Tukia maksetaan tuhansia euroja ja kaikki menevät Mikko Laineen taskuun. 

Eräänä aamuna ovella on sitten Kelan tarkastaja ja siitä alkaakin sellainen roolileikki, että hyvä kun pysyin perässä. Ovista mennään ja tullaan Farssin tapaan. Ohjaaja Sari Siikander ei jätä hengähdystaukoja, eteenpäin mennään vauhdilla.

Loppujen lopuksi sitten hurja sekoilu ratkeaa yllättävällä tavalla.

Kyllä tästä esityksestä illan naurut sai!

Tämä näytelmähän sai julkisuutta pääosan esittäjän vaihdon takia. Aku Hirviniemi joutui luopumaan roolistaan tekstiviestikohun takia.

Helsingin Kaupunginteatteri

Suuri Näyttämö

Eläintarhantie 5

Esitys on suunnattu aikuisille. Ei suositella alle 12 vuotiaille

Kesto n. 2 t 15 min, sisältää väliajan

Rooleissa

Mikko Laine Pekka Strang

Pia Laine Raili Raitala

Otto Pelli Janne Kataja

Tarkastaja Jantunen Emilia Sinisalo

Kati Mynttinen Heidi Herala

Pariterapeutti Syvänkö Pekka Huotari

Erkki-setä Kai Lähdesmäki

Hautausurakoitsija Härmälä Jari Pehkonen

Ylitarkastaja Tervo Helena Haaranen

Mirka Aho Sanna Saarijärvi

Kiitos lipusta ja seurasta Tanja <3

Tuossa ylemmässä kuvassa olevat korvakorut tein ihan itse Lumoavan ihanassa korupajassa. Ensimmäiset ihan omin kätösin tehdyt korvakorut. Lumoava on mun lemppari yritys. Kauniita kauniita koruja <3

Sinulle toivottelen oikein mukavaa huhtikuuta <3
sunnuntai 7. huhtikuuta 2024

Kauniimpaa kuin koskaan 7 vuotta

7 vuotta eikä suotta! Ihana ihana juttu tämä bloggaaminen.

Iso sydän kiitos sinulle, kun luet blogiani <3

478 327 sivun latausta 7.4.2017 alkaen <3

Kauniimpaa kuin koskaan löytyy myös instagramista, tiktokista ja threadsista.

torstai 4. huhtikuuta 2024

Ryhmäteatteri ja Kalasatama

Nyt ei voi muuta sanoa kuin Wau!

Ryhmäteatterin näytelmästä Kalasatama

Näytelmä pohjautuu Tuuve Aron samannimiseen romaaniin.

Kalasatama on keski-ikäisen Riikan kasvutarina. Riikka on lesbo, jonka taustalla on ongelmallinen äitisuhde, isän kuolema ja ero. Kalasataman metroasema ja terveys- hyvinvointikeskus on Riikan näyttämö. Psykiatrin määräämät mielialalääkkeet sekoittavat hänen elämänsä täysin ja tästä sekamelskasta hän etsii ulospääsyä kuin Redin labyrinttimaisesta kauppakeskuksesta. 

Esitys uppoaa yleisöön täydellisesti. Riikkaa (Riksua) esittävän Joanna Haarttin tekeminen on lavasäteilyä täynnä. Hän on roolissaan ilmiömäisen taitava.

Näytelmässä hahmot vaihtuvat tiuhaan. Roolien vaihtaminen käy  sujuvasti. Välillä oikein hengästyin, mutta pysyin mukana kuitenkin. Santtu Karvosen rooli psykiatri Olavi Keinolana - siis voi hyvää päivää! En tiennyt kuolisinko nauruun vai itkisinkö. Kaikessa humoristisessa flegmaattisuudessaan roolissa oli sanoma nykyisten mielenterveyspalveluiden tilasta. Markku Haussila ihastutti taas mm. teinipoikaystävänä ja homopoikana. Homopoikana hän nimitti Riikkaa lesbomummeliksi. Heli Hyttisen rooleista jäi mieleen TV-hahmot. Minna Suurosen rooli iltajäätelöä tarjoavana ja euroviisuja katsovana äitinä oli koskettava.

Kalasatama on "Pillerinmakuinen tragikomedia, trippi lokeroista ja kaapeista vapauteen ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin".

Käsikirjoitus Salla Viikka

Ohjaus Sini Pesonen

Rooleissa Joanna Haartti, Markku Haussila, Heli Hyttinen, Santtu Karvonen, Minna Suuronen

Lavastussuunnittelu K Rasila

Valo-ja videosuunnittelu Ville Mäkelä

Äänisuunnittelu Jussi Kärkkäinen

Pukusuunnittelu Henna-Riikka Taskinen

Tarpeistonsuunnittelu Ninja Pasanen

Maskeeraussuunnittelu Ia Luhtanen

Koreografi Maija Nurmio

Ryhmäteatteri teatteria jo vuodesta 1967

Lippuja saa Ticketmasterista sekä Ryhmäteatterin lipunmyynnistä

lippukassa@ryhmäteatteri.fi

09 718 622

Avoinna arkisin klo: 11-17 sekä tuntia ennen esitystä

Ryhmäteatteri sijaitsee Helsinginkatu 25, helppo tulla julkisilla liikennevälineillä.

Lämmin suositus!


Kiitos lipuista Ryhmäteatteri

Nyt kipin kapin lippuja ostamaan, viimeiset näytökset on tämän kuun loppupuolella.

sunnuntai 10. maaliskuuta 2024

Meikkihetki BY RAILI

Oli ihanaa saada kutsu keväiseen meikkihetkeen by Railin merkeissä. En usko, että Suomessa on montaakaan ihmistä, joka ei tietäisi suomalaisten tähtien suosikki meikkitaiteilijaa Raili Hulkkosta. Raili on omistanut pitkän uran suomalaisten naisten kauneudelle. Muistan lukeneeni monta kertaa, miten Raili kehottaa meitä naisia meikkaamaan muulloinkin kuin vain juhliin ja nauttimaan siitä.

 Raili Hulkkosella on meikkitaiteilija Sanni Pohjalaisen kanssa uusi Puuterihuone (Korkeavuorenkatu 20) Helsingissä. Puuterihuoneella tehdään meikkauksia ja pidetään 
meikkaus opastuksia ja -koulutuksia. Raili Hulkkonen on kehittänyt aikuisille naisille suunnatun ihonhoitosarjan By Railin.
Ihonhoito- ja meikkituotteet ovat kehitetty ja valmistettu Suomessa.
Ja näistä tuotteista me aikuiset naiset kiitämme 
<3 
En olisi suuremmissa unelmissakaan voinut toivoa, miten ihanan meikin meikkitaiteilija Sanni Pohjolainen taikoi minulle. Sannin ammattitaito on järisyttävän hyvä. Kuulinkin jälkeenpäin, että Sannin käsistä on loihdittu "Tanssii tähtien kanssa" 
meikkauksia.

Sain hienoja meikkausvinkkejä <3

Luomiväri kannattaa tuoda rohkeasti ylemmäksi mitä olin itse tottunut laittamaan ja myös se, että luomiväri kannattaa levittää koko luomelle ja siitä häivyttää ylemmäksi. Näin minun raskaat luomet taiottiin pois. Ei tarvinnut kohotella kulmia vaan näytin hyvältä muutenkin.
 Erityisen tärkeää on myös käyttää pohjustustuotetta, jos haluaa kestävää tulosta. 
Sanni valitsi luomiväri sävyksi By Raili Manorin ja se olikin täysi kympin valinta. 

Olen ollut aika huono käyttämään rajauskynää ja usein juuri siksi, että pelkään sen leviävän, kun nauran paljon vedet silmissä. By Railin musta rajauskynä antoi silmilleni kuitenkin syvyyttä ja kirkkautta. Mikä parasta rajaukset pysyivät hyvin. 

Meikkivoiteen suhteen sain opastusta, että kannattaa satsata pohjustukseen - seerumi, kosteusvoide, meikinalusprimer (kiinnittää meikin) sitten kevyt vaalea meikkivoide näin kasvojen hehku saadaan esiin. Sipaisipa Sanni vielä jonkin verran aurinkopuuteriakin. 

Poskipunan uudenlaisen levityksen opin myös. Sanni valitsi poskipunaksi Coral 030.Tämä voidemainen poskipuna toi kasvoilleni kaunista väriä ja ryhtiä. Purkissa tämä poskipuna on aika voimakkaan värinen, mutta kun sitä levittää kasvoille niin aivan täydellinen. Sanni sai myös huulten rajauksella ylähuuleni mukavasti esiin. Kuvissa on roosa sävyinen puna, mutta sain mukaani Coral 010 ja se on uskomattoman ihana.

Yhden asian olen tehnyt aina vähän samoin kuin Raili opastaa, en ole peitellyt silmänalusiin tulleita juonteita vaan olen käyttänyt enemmän silmämeikkiä - ripsien pidennykset :) ja kulmakarvat ovat olleet kunnossa. Juonteet on itseasiassa ihan kauniita.Sanni Pohjolainen

By Raili tuotteita löytyy Sokoksen ja Emotionin myymälöistä sekä By Raili verkkokaupasta

Tuhat kiitosta Puuterihuone Raili Hulkkonen, Sanni Pohjalainen ja Rightconnection 

Ja sinulle toivotan oikein mukavaa maaliskuuta, kohta mennään jo puolessa välissä. Kevät jo kolkuttelee!tiistai 13. helmikuuta 2024

Tuhansien hymyjen hotelli

Turkoosi meri, kauniisti kaartuvat palmut, koskematon hiekkaranta, vaaleanpunaiset delfiinit ja Tuhansien hymyjen hotelli Aava Thaimaan Khanomissa. Eikö kuulostakin kuin sadulta?

Tuhansien hymyjen hotelli on tositarina Katista, joka uskalsi lähteä toteuttamaan unelmaansa. Hän löysi silloisen puolisonsa kanssa reppureissullaan paikan, jota eivät vielä Thaimaan turistit olleet löytäneet. Paikka oli syrjässä,  mutta pariskunta uskoi unelmaansa ja ryhtyi rakentamaan  luksushotellia. 

Loistokas Aava hotelli tarjosi vieraille palan paratiisia, mutta ongelmia riitti, luonnonkatastrofit, epäluotettavat ihmiset, talousvaikeudet ja ensimmäinen uuden vuoden juhlintakin päättyi surulliseen onnettomuuteen. Katin somekuvat kertoivat kuitenkin muuta, ne myivät ihmisille unelmia.

Kova työ ja sinnikkyys kuitenkin palkittiinkin Aava Resort & Spa voitti Aasian parhaan hotellin palkinnon.

Pariskunta sai myös kaksi lasta. Avioliitto päätyi kuitenkin eroon. Pienen maalaiskylän Haukivuoren tytön elämä jatkui kuin Harlekin kirjoissa kunnes lopulta perhe muutti takaisin Suomeen. 

" Minulla ei ollut aavistustakaan, mihin suuntaan elämäni on kääntymässä, eikä sillä ollut väliä. Olin vapaa valitsemaan oman tieni, ja hymyilin onnellisena seuratessani lasteni iloa".

Tämä Kati Häkkisen ja Antti Helinin kirjoittama kirja valloitti minut avoimuudellaan. Kirjassa on tapahtumia hengästyttävän paljon, mutta kirja pysyi kuitenkin mukavasti kasassa, tosin Katin miljonääri deittailumiehet menivät  kerran sekaisin, niitä olikin aika monta. Kirja piti minut kuitenkin  otteessaan hyvin ja luin kirjan parissa illassa.

Päällimmäisenä jäi kirjasta mieleen takakannen teksti

" Kaikki luulivat, että elämäni on täydellistä"

Kirja saatu WSOY 

Kiitokset <3

Hyvää ystävänpäivää <3

Kiitos kun luet blogianilauantai 10. helmikuuta 2024

2:22 A Ghost Story

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämö ja 2:22 A Ghost Story

Siis mikä trilleri!

Jenny ja Sam ovat kutsuneet kylään Laurenin ja Benin. Lauren on Samin vanha ystävä ja Ben on Laurenin uusi miesystävä. Sam ja Lauren eivät olleet tavanneet pitkään aikaan. Jenny ja Sam ovat ehtineet saada Phoebe vauvankin ja muuttaneet rivitaloasuntoon.

Sam oli nyt ollut päiväkausia tavoittamattomissa, kun hän oli matkustanut työmatkalle syrjäiselle saarelle ja hävittänyt siellä puhelimensa. Jennyn harteille oli jäänyt vauvanhoidon ja kotitöiden lisäksi vierailun valmistelu. 

Jenny kertoo, että hän on monena yönä kuullut aina samaan aikaan vauvan itkuhälyttimen kautta klo: 2:22 askeleita Phoebe vauvan huoneesta ja miehen itkua. Hän oli jopa soittanut asiasta poliisille. Jenny on varma, että talon entinen asukas kummittelee. Talossa asuu siis haamu. Koko porukka päättää valvoa ja odottaa kunnes kello on 2:22. Odotus on piinaavaa ja tunteet räiskyvät. Sam löytää koko ajan tapahtumille järkiperäisen selityksen. Benin johdolla kummitukseenkin otetaan yhteyttä ja kaikki kokoontui pöydän ympärille ja kyllä se pöytä liikkui vai liikkuiko?

Näytelmä pitää otteessaan jokaisen minuutin. Näytelmässä on valo- ja ääni efektejä, jotka säikyttävät yleisöä oikein kunnolla välillä mutta hiipivä jopa piinaava jännitys on se, mikä pitää katsojan otteessaan. Phoebe vauvakin oli yksin omassa huoneessaan, joka toi oman jännityksen. En usko, että tätä asiaa kukaan sivuutti reagoimatta näytelmää katsoessa. 

2:22 A Ghost Story on Danny Robinsin näytelmä joka on saanut ensi-iltansa Lontoossa vuonna 2021.

Yleisöltä pyydetään salassapitoa loppuratkaisun suhteen.

Rooleissa

Sam Lauri Tilkanen

Jenny Pia Andersson

Lauren Sanna-June Hyde

Ben Sauli Suonpää

Konstaapeli Stirling Matti Rasila

Konstaapeli Miller Leena Rapola

Ohjaus Paavo Westerberg

Suomen ensi-ilta 8.2.2024 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä

Esityksen kesto 2 tuntia 22 minuuttia, sisältää väliajan

<3 Kiitos lipuista Helsingin Kaupunginteatteri 

keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Frida

Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön kevään uutuus näytelmä Frida kertoo taidemaalari Frida Kahlon (1907-1954) elämästä. Fridan on käsikirjoittanut ja ohjannut Anne Rautiainen.


Oli mukavaa päästä näkemään tämä teatteriesitys. Esitys on saanut ensi-iltansa 18.1.2024.

Frida Kahlon ura taiteilijana oli huikea vaikka Fridan elämässä oli paljon sairautta. Hän sairasti kahden vuoden iässä polion ja polion seurauksena hänelle jäi ontuminen. 18-vuotiaana Frida joutui pahaan kolariin, jossa raitiovaunu ja bussi törmäsivät. Metallinen tanko lävisti Fridan lantion ja hänet leikattiin 35 kertaa. 

Vuonna 1929 Frida avioitui meksikolaisen muraalitaiteilija Diego Riveran kanssa. Diegolla oli avioliiton ulkopuolisia suhteita ja hän sanoikin Fridalle " En voi olla sinulle täydellisesti uskollinen, kysy vaikka lääkäriltä".  Diego ja Frida erosivat kymmenen vuoden kuluttua mutta avioituivat pian uudelleen.

Fridan kerrotaan kuitenkin sanoneen, että hänen elämässään oli kaksi pahaa onnettomuutta yksi oli kolari ja toinen oli Diego ja Diego oli niistä pahempi.

Tampereen Työväen Teatterin Fridana nähdään Elsa Saisio ja Diegona Pentti Helin. Näytelmässä kuullaan aivan ihania espanjankielisiä lauluja Petra Karjalaisen esittämänä, häntä säestää kitaralla Tuomas Luukkonen. Nämä laulut sopivat esitykseen mielestäni täydellisesti, ne tekivät näytelmään mielettömän ihanan tunnelman.

Elsa Sainion roolisuoritus Fridana on onnistunut ja Pentti Helin on kyllä ihan oikea valinta Diegon rooliin. 

Kiitos Tampereen Työväen Teatteri<3 kannatti tulla bussilla Helsingistä Tampereelle.


Mukavaa helmikuun alkua sinulle. Pysytään pystyssä, on kyllä liukasta

sunnuntai 14. tammikuuta 2024

Matkamessut 2024

Tammikuun kiva viikonloppu on pian! 

Matkamessut 19-21.1.2024 Helsingin messukeskuksessa. Messuilla esitellään satoja matkakohteita ympäri maailmaa.

Kurkkaa Matkamessut

Saat liput edullisemmin, kun ostat ne hyvissä ajoin ennakkoon. Samalla lipulla pääsee Caravan-messuille.

Messut ovat avoinna pe-su klo:10-18

Kiitokset vaikuttajapassista messuille<3


Sinulle toivottelen oikein mukavaa tammikuuta <3


maanantai 1. tammikuuta 2024

Kuolleet lehdet

Vuoden 2023 viimeisin katsomani elokuva oli Aki Kaurismäen Kuolleet lehdet. Kaurismäen leffoille ominaisesti, tässäkin artikuloidaan yleiskielellä eikä puhuta turhia. Kaurismäen sydän on tässäkin elokuvassa työväenluokassa. Elokuvan maailma on kolkohkoa ja surumielistä. Kuolleet lehdet kertoo koruttoman rakkaustarinan. Nainen työskentelee marketissa surkealla palkalla ja tapaa rakennuksella työskentelevän miehen ja heille syttyy pieni romanssi, joka kuitenkin tyssää miehen alkoholin käyttöön. Mies on alkoholisti, joka hörppää piilopulloistaan kirkasta tuon tuosta. Elokuvan loppu oli mielestäni perinteinen tai näin ainakin ajattelen, toisaalta jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä.

Mietin kovasti mille vuosikymmenelle elokuvan sijoitan, koska siinä oli paljon ristiriitaa. Putkiradiosta mm. kuului Ukrainan sotauutisia ja eurotkin olivat jo käytössä vaikka välillä soiteltiin lankapuhelimella. Maustetytöt esiintyivät pubikeikalla ja kuultiinpa elokuvassa mm. Rauli Badding Somerjoen, Hurriganesin ja Olavi Virran musiikkia. Luinkin, että elokuvan tapahtuma aika on epäselvä ja sen on sanottu sijoittuvan vaihtoehtoiseen todellisuuteen.

Elokuvaan ei voi olla ihastumatta, se on sitä Kaurismäen taikaa.

Pääosissa Alma Pöysti ja Jussi Vatanen

Ohjaus ja käsikirjoitus Aki Kaurismäki

1 t 21 min, draama

Sinulle toivottelen oikein mukavaa tammikuun 2024 alkua <3. Toivotaan tästä vuodesta hyvää ja kaunista.