lauantai 29. tammikuuta 2022

Mies joka kuoli kahdesti

Richard Osman on brittiläinen huippusuosittu koomikko ja juontaja. Kun Osman kirjoitti ensimmäisen dekkarinsa Torstain murhakerho, tuli kirjastakin huippusuosittu. Nyt tämä Torstain murhakerho kirja on saanut jatkoa. Kirja on nimeltään Mies joka kuoli kahdesti.

Ensimmäisessä kirjassa tutuksi tulleet luksus vanhainkodissa Kentissä asuvat eläkeläiset Elisabeth, Ibrahim, Ron ja Joyce alkavat ratkoa erittäin vaarallista tapausta. Tapaukseen liittyy mm. alamaailman rahanpesua, mafiaa, huumeita ja varastettuja timantteja. Elisabeth, joka on entinen salaisen palvelun agentti saa kirjeen mieheltä, jonka kanssa hänellä on pitkä yhteinen historia. Mies on tehnyt suuren virheen ja tarvitsee nyt Elisabethin apua.

Kirja on jännittävä eikä ruumiltakaan vältytä. Kuitenkin nämä eläkeläiset vievät tapausta eteenpäin kohti ratkaisua askel askeleelta hermonsa säilyttäen. Heille on tärkeää saada kiikkiin tappaja, joka on valmis tappamaan myös heidät.

Itse pidättelin välillä hengitystä niin jännittäviä oli kirjan tapahtumat.

"Tarvittiin vain kaksi kirjaa ponnauttamaan Richard Osman rikoskirjailijoiden kärkikastiin"- New York times book review"

Kiitos kirjasta Kustannusosakeyhtiö Otava ja somessa.com


Sinulle toivottelen mukavaa tammikuun loppua, hirveä lumimyräkkä tuolla ulkona nyt. Ihan hirvittää huomiset lumityöt.

lauantai 22. tammikuuta 2022

Onnellisten saari

Eeva Loukon Onnellisten saari avaa uuden dekkarisarjan. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Helsingin Lauttasaareen, jota jostain syystä kutsutaan Onnellisten saareksi. Itse en tiedä miksi, ehkäpä siellä asustelee keskimääräistä onnellisempia ihmisiä. 

Kirjan päähenkilö on kolmekymppinen Ronja. Ronja on asunut jo vuosia ulkomailla ja käynyt vain satunnaisesti kotikulmillaan Lauttasaaressa. Ronjan äiti Anita oli hylännyt Ronjan isän ja muuttanut Ranskaan, kun tyttö oli vielä pieni. Ronja elikin lapsuutensa ja nuoruutensa synkkyyteen taipuvaisen isänsä Harri Vaaran kanssa. Ronja oli siis saanut aika kylmää kyytiä vanhemmiltaan, joten ihmetystä ei herättänyt se, että tyttö oli muuttanut heti ylioppilaaksi päästyään Lontooseen. Nyt kuitenkin Ronja oli saanut tiedon, että hänen isänsä on löydetty kuolleena Kasinonrannasta ja tapauksessa epäillään murhaa. Tästä alkaakin tapahtumien vyöry. Monet ihmettelevätkin, miksi vaatimaton monelle tuttu historian opettaja on murhattu. 

Ronja tapaa Suomeen saavuttuaan teinivuosien ystäviään Anskun ja Millan joiden jälkeennäkeminen on yhtäaikaa satuttavaa kuin lohduttavaankin sekä jopa lukioaikaisen poikaystävänsä Villenkin. Murhatutkimusta tekevät konstaapelit Anton ja Oona mutta toimittajana työskennellyt Ronja ei luota heidän kykyihinsä ratkaista rikosta vaan alkaa itse selvittämään etäiseksi jääneen isänsä taustoja. Pikkuhiljaa monet salaisuudet saavat päivänvalon välillä hyvinkin jännittävästi.

Kirja on liki 400 sivuinen ja pitää sisällään monta vaiettua salaisuutta ja ihmissuhdetta. 

Lukiessani kirja piti kyllä otteessaan kiitettävästi mutta välillä tuntui, että oli vaikeaa hahmottaa kaikkea tapahtunutta ja sitä henkilömäärää mitä tarinaan sisältyi. Kieli on kuitenkin selkeää ja mukavasti dialogipainotteista, joten oli miellyttävää lukea. Kirjan lopussa jo sitten hiukan herätellään uutta arvoitusta, joten seuraavaa kirjaa odotellessa.

Kiitos Otava ja somessa.com kirjasta


Toivottelen sinulle täältä oikein mukavaa tammikuun loppua <3 Olen suuresti ilahtunut, kun tämän blogini lukijamäärä on nousussa. Jee :)


perjantai 7. tammikuuta 2022

Introverttiys, ekstroverttiys tai jotain siltä väliltä

Tässä lomani aikana olen lueskellut niin netistä kuin kirjoistakin ihmisen persoonallisuuden piirteistä. Tuon tuosta tuli monessa yhteydessä esiin "Oletko ekstrovertti, introvertti vai näiden sekoitus ambivertti"?

Ekstrovertti henkilöitä kuvataan vauhdikkaina, äänekkäinä sekä spontaanipuhujina, he puhuvat mieluummin kuin kuuntelevat. Ekstrovertit ammentavat energiaa toisista ihmisistä ja asioista, joita tapahtuu heidän ympärillään. Ekstrovertit pitävät mm. kevyestä rupattelusta tuntemattomien kanssa. Ekstroverttien ulospäinsuuntautuneisuus nähdään työelämässä vahvuutena mutta myös heikkoutena. Ekstrovertti saattaa olla suurestikin uuvuttava kanssaihmisiään kohtaan.

Introverttejä kuvataan henkilöiksi, joiden sisäinen maailma on hyvin rikas. Introvertti pohtii asioita syvällisesti. Hänelle yksinolo on rauhoittavaa ja voimaannuttavaa. Introvertit eivät ole spontaaneja toimijoita, he eivät kuitenkaan vastusta uusia asioita mutta introverttien on saatava tietää niistä ajoissa. Työelämässä introvertit ovat harkitsevia ja kuuntelevia. Introverttien työelämän projektit ovatkin usein onnistuneita, niiden toteutusta kun on mietitty ja harkittu tarkoin. Tämä voi toisaalta sitten uuvuttaa ja ärsyttääkin niitä, jotka haluavat että asiat tapahtuu heti eikä huomenna.

Introverttien ja ekstroverttien sekoitus on sitten ambivertti. 

Itsessäni näen enemmän introvertin piirteitä, vaikka välillä olen sosiaalisestikin erittäin vahva, tykkään käydä esimerkiksi keikoilla ja tavata ystäviä mutta tarvitsen sitten vastaavasti omaa tilaa ja aikaa. Koti on minulle erittäin rakas ja sisäinen maailmani on rikas. En koskaan tunne yksinoloa yksinäisyydeksi. Rakastan kirjojen lukemista ja vaahtokylpyjä tassuammeessa kynttilän valossa ja hiljaisuudessa. Kesällä saatan kuljeskella niityllä poimimassa kukkia, tuijotella järveä tai takkatulta pitkän tovin. Riippukeinussa voi vierähtää tuntikin kun katselen vain pilviä. Toisaalta sitten saatan olla festareilla montakin päivää heilumassa ihan lavan reunalla. (Olen tehnyt yhteistöitäkin mm. Wanaja festival, Iskelmä kesä Espoo ja Tangomarkkinat. Huikeita muistoja jäi kaikista!)

Toivottelen sinulle oikein mukavaa tammikuun alkua ja terveyttä <3

Mites oletko itse miettinyt, oletko ekstrovertti, introvertti vai jotain siltä väliltä?