perjantai 23. elokuuta 2024

Unelma kauneudesta

Laura Baldinin romaani Unelma kauneudesta vie mukanaan kauneusgurun Estée Lauderin elämään.

Nuori Esty tyttö viettää paljon aikaa setänsä kanssa hänen pihavajassaan, jossa setä opettaa Estyä tekemään parantavia rohtoja. Esty tekee myös paljon omia kokeiluja ja onnistuukin valmistamaan voiteen, jota hän alkaa myydä. Voiteesta tulee menestys.

Estée tapaa lomamatkallaan Joen. Estée ja  Joe rakastuvat ja menevät naimisiin. Heille syntyy poika Leonardo. Elettiin aikaa jolloin vallalla oli käsitys, että miesten tuli ansaita perheen elatus ja naisten hoitaa lapset ja koti. Estée ja Joe tekivät juuri toisinpäin ja saivatkin osakseen kummeksuntaa ja kritiikkiä.

Estée myi tuotteitaan ensin pieneltä taittopöydältä Long Islandin rannalla sitten kauneusalongeissa ja pian tuotteita löytyi maailmanlaajuisesti eri myymälöistä. 

Kirja kertoo myös taisteluista, joita Estée joutui miesvaltaisessa liike-elämässä kokemaan.

Menestys kuitenkin huumasi ja Estée koki, että Joe ei tue häntä urallaan tarpeeksi. Estée jätti aviomiehensä. Tosin huomasi myöhemmin virheensä ja Joe ja Estée menivätkin uudestaan naimisiin ja saivat toisen pojan Ronaldin. Joesta tuli myös Estéen liikekumppani, joka hoiti yrityksen raha-asiat.

Oli oikeastaan aivan ihanaa lukea tätä kirjaa. Muistan jo nuoruudestani Estée Lauderin Clinique tuotesarjan. Kirja kertookin, että Clinique on lanseerattu jo vuonna 1968. 

Estée Lauder kuoli vuonna 2004, hänen oikean ikänsä tietää vain hänen perheensä. Estée ei koskaan paljastanut sitä. Aviomies Joe kuoli 1983.

Estée Lauder jätti pojilleen miljardien arvoisen yritysimperiumin. Hänen poikansa Leonardo Lauder on johtanut yritystä näihin päiviin asti.

Kiitos kirjasta BAZAR kustannus

"Kauneus on asenne"




Oikein mukavaa elokuuta sinulle <3

lauantai 10. elokuuta 2024

Se on nyt

Puoli miljoonaa sivun latausta huhtikuusta 2017 alkaen ja täällä edelleen pidellään blogin syrjästä kiinni :)

TUHAT KIITOSTA kun luet blogiani <3