sunnuntai 26. helmikuuta 2023

Skimbagirls

Lapin upeisiin talvimaisemiin sijoittuva Marja Pyykön ohjaama elokuva Skimbagirls sai ensi-iltansa pari viikkoa sitten. Elokuvan päähenkilöt ovat Suomen eturivin näyttelijöitä Anna-Maija Tuokko, Armi Toivanen, Ria Kataja, Matleena Kuusniemi ja Samuli Edelmann. Muissakin rooleissa nähdään suurelle yleisölle tuttuja ja rakastettuja näyttelijöitä mm. Aake Kalliala ja Minttu Mustakallio.

 
Kuva netistä

Elokuva kertoo neljän naisen ystävyydestä. 
Monien monien vuosien ystävyys joutuu hiukan koetukselle, kun nämä ystävykset kokoontuvat Lappiin juhlistamaan Emman (Anna-Mari Tuokko) häitä. Emma menee naimisiin nyt viidennen kerran. 
Riikka (Ria Kataja) on Emman - morsiamen sisko. Riikka on hyvin suorapuheinen uranainen. Hän on häihin tullessaan hyvin ärtynyt ja vihainen, eikä asiaa paranna se, että hän kuulee Emman jättäneen kertomatta tulevalle aviomiehelleen Petterille ( Samuli Edelmann) edellisistä avioliitoistaan. Mallu (Armi Toivanen) on julkkis "rapunainen" joka juontaa televisiossa lastenohjelmaa ravuksi pukeutuneena. Aika sanoisinko erikoinen oli hänen tapansa esiintyä lastenohjelmassa :) Kata (Matleena Kuusniemi) on aivan "persaukinen" hänellä ei ole rahaa yhtään. Hienosti hän kyllä pääsi Lappiin ilman rahaakin.

 Kuva netistä

Elokuvassa kohelletaan oikein kunnolla. Välillä tuntui, että elokuva on ihan pähkähullu. Toisaalta elokuvaan on sisällytetty myös vakavaa aihetta kuten aggressiivisuuden hallintaa, rehellisyyden kunnioitusta ja avioeron tuskaa. Huumoria tässä elokuvassa riittää ja monesti nauroinkin jo pelkästä hämmästyksestä ja jos haluaa nähdä Samuli Edelmannin alasti niin kannattaa mennä katsomaan tämä elokuva :)

Koskettava oli ns. hääparin duetto kappaleesta "Kun katsoit minuun".
Sinulle toivottelen oikein mukavaa viikkoa <3 Itselläni on nyt leppoisa talviloma ohi.

keskiviikko 22. helmikuuta 2023

Tessa Hadley Vapaa rakkaus

"Olet aikuinen nainen kyllä sinulla pitäisi olla vähän enemmän järkeä päässä"

Kirjan päähenkilö on 40-vuotias Phyllis, hän asuu Lontoossa miehensä ja kahden lapsensa kanssa. Phyllisin mies Roger on ulkoministeriön virkamies. Lapsista tytär Colette on teini-iässä ja poika Hugh on 9-vuotias.

Eräänä kauniina kesäiltana perheeseen saapuu vierailulle Rogerin ystävien poika Nicholas tai oikeastaan Nicholaksen vanhemmat olivat Rogerin vanhempien ystäviä. Tämä ilta on kohtalokas, sillä se muuttaa koko perheen elämän. Phyllis tekee valinnan, joka on yllättävä ja täysin epäsopiva siihen, mitä häneltä äitinä ja vaimona odotetaan.

Tessa Hadley kirjoittaa taitavasti. Hän ikään kuin vangitsee lukijan tunteineen. Kirjan juonen käänteet ovat hurjan yllätyksellisiä ja hämmentäviäkin mutta Hadley kirjoittaa ne tyylillä.  Kirjan tarina ei ole helppo ja se voi herättää hyvinkin monenlaisen kirjon tunteita mutta Hadleylla on taitoa pitää karkaavia ajatuksia koossa. 

"Vapaa rakkaus on vangitseva romaani nelikymppisen naisen seksuaalisesta ja älyllisestä heräämisestä".

Kirja ilmestyy 6.3

Tessa Hadley on brittiläinen kirjailija. Hän on julkaissut 8 romaania ja kolme novellikokoelmaa. Vuonna 2016 hän voitti Windham - Campbell ja Hawthornden kirjallisuuspalkinnot.

Kiitos Gummerus kirjasta <3 Oli mukavaa saada se suoraan postilaatikkoon.

Sinulle toivottelen oikein kivaa viikkoa. Kaunista on, mutta kyllä se kevät saisi jo tulla.

Olen poistanut blogistani kommentoinnin, kun valitettavasti aikani ja jaksamiseni ei riitä vastaamaan kommentteihin ja minulle tulee tunne, että olen välinpitämätön kun en vastaa. Näen kyllä kävijämäärät tuolta analytiikasta. Tuhat tuhat kiitosta ja iso halaus sinulle kun vierailet täällä <3 

keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Kadalys luonnonkosmetiikka

Voitteko kuvitella, että banaani saisi ihon sädehtimään, juonteet tasoittumaan ja rypyt madaltumaan?

Ranskalainen Kadalys on maailman ensimmäinen biotekninen yritys, joka kierrättää ylijäämä banaanit patentoiduiksi raaka-aineiksi kosmetiikkaan. Kadalys on saanutkin supersuosion maailmalla ja Kadalysin Musalift päivävoide on palkittu Ranskassa parhaana luonnonkosmetiikka tuotteena.

Sain ilokseni testiin maahantuojalta Naturellement Kadalysin kuivaöljyn ja Musalift päivävoiteen.

Monikäyttöinen kuivaöljy sopii kasvoille, vartalolle ja hiuksille. Öljy ravitsee ja kosteuttaa. Öljy antaa mukavasti lisävoimaa talvisen samealle iholle. Luin, että tämä öljy on ihanteellinen auringonoton jälkeen. Rakastan aurinkoa, joten tätä öljyä tulen käyttämään.

Päivävoide on hyvä taistelukaveri ikääntymisen merkkejä vastaan. Tuotteen luvataan kosteuttavan, tasoittavan ja kiinteyttävän ihoa. Aamulla ennen töihin lähtöä laitoin päivävoidetta kasvoille ja vielä työpäivän jälkeenkin iho tuntui kosteutetulta eli vaikutus oli liki 8 tuntia. Itse koin päivävoiteen ihoa virkistävänä ja iho napakoitui ja se on hyvä se.

Tuotteissa oli myös aika kivat tuoksut

Oikein mukavaa viikkoa sinulle <3sunnuntai 12. helmikuuta 2023

Lapsuuden kehityksellinen trauma

Kun näin Juha Klaavun kirjan "Lapsuuden kehityksellinen trauma" -  syy arvottomuuteen, häpeään ja syyllisyyteen  Suomen hyvinvointikustantamon Viisas elämän valikoimassa, ajattelin heti, että tuon kirjan haluaisin lukea, ehkä se antaisi vastauksia moneen päässäni pyörivään kysymykseen joihin olen törmännyt työssäni ja yksityiselämässä.


Juha Klaavu kertoo kirjan alussa, että kirja on kirjoitettu tavalliselle lukijalle. Itselläni on tosi pitkä ura esikoulun opettajana ja olen lukenut paljonkin traumaan ja traumoihin liittyviä kirjoja ja artikkeleita, mutta kehityksellinen trauma on itselleni tuntemattomampi asia. Klaavu toteaakin, että kehityksellinen trauma on monen psyykkisen kivun ja mielenterveyden häiriön taustalla ja vakavimmillaan se voi johtaa epävakaan persoonallisuushäiriön kehittymiseen. Klaavun mielestä kehityksellisen trauman vaikuttavuutta ei ole ymmärretty ja moni ihminen on syyllistänyt itseään ongelmistaan jotka ovat selkeästi kehityksellisen trauman seurausta.

Ihmisen kokemus itsestä kehittyy koko lapsuuden ajan. Kehityksellinen trauma syntyy kun lasta ei kohdata läsnäollen emotionaalisesti. Siihen ei tarvita mitään muuta kaltoinkohtelua vaan kylmä kohtelu riittää. Varhaislapsuudessa syntyneen kehityksellisen trauman seurauksena henkilö luo itselleen minän joka ei ole häntä itseään ja pohjalla on syvä häpeän, syyllisyyden ja arvottomuuden tunne. Henkilö ei itse tätä tunnista sillä asian kohtaaminen on niin tuskallista. Trauman vaikutukset näkyvät henkilön koko elämässä.  

Kirjassa on asiakaskokemuksia joiden kautta avataan kehityksellisen trauman syntyä ja hoitoakin. Kirjan alussa kun luin kehityksellisen trauman peruskäsitteistä, ajattelin, että ei tämä nyt ihan tavalliselle ihmiselle kyllä avaudu ihan helpolla. Sitten kun luin kirjaa eteenpäin, se olikin selkeä ja helposti ymmärrettävä. Voisin jopa sanoa, että kauniisti vaikeista asioista kirjoitettu. Lopuksi oli vielä muistutus, että emme alkaisi kertoa muille mikä heissä on vikana, ellei sitä meiltä kysytä. "Tietoa ja ymmärrystä ihmisestä ei tule koskaan käyttää alistamisen, loukkaamisen tai vallankäytön välineenä".


Lämmin suositus tästä kirjasta. Mä jotenkin uskon, että moni ihminen saisi tästä kirjasta apua omaan tai läheisten hyvinvointiin.

Juha Klaavu on teologian maisteri, psykoanalyyttinen psykoterapeutti, kouluttaja ja luennoitsija. Hän on toiminut psykoterapeuttina niin Suomessa kuin ulkomailla. Lapsuuden kehityksellinen trauma on hänen esikoisteoksensa.

Kiitos Viisas elämä kustantamo kirjasta


Sinulle toivottelen oikein mukavaa viikkoa <3 Itselläni alkaa viikon päästä talviloma :)

sunnuntai 5. helmikuuta 2023

Evigt ung Svenska Teatern

Olipa mukavaa päästä parin viikon sisään jo toisen kerran Svenska Teaterniin. Tällä kertaa vuorossa oli musiikillinen komedia Evigt ung - Ikuisesti nuori. Näytelmä vei yleisön kymmenien vuosien päähän tulevaisuuteen. Svenska Teatern oli muuttunut vanhainkodiksi, jossa näyttelijät asuivat. He olivat noin 90 vuotiaita siis varsin iäkkäitä. 

Nämä ikuisesti nuoret eivät suostu vain istumaan vanhuksina sohvalla ja kun hoitaja ei ole paikalla alkaakin huikeat esitykset suorastaan juhlat. Yleisö saa kuulla heidän nuoruutensa musiikkia mm. I love Rock'n roll, Born to Be Wild, I got you Babe ja Buonasera Signorina. Kuultiinpa siellä 90-luvultakin Barbie Girl. 

Evigt ung oli oikein viihdyttävä esitys. Aika meni ihan huomaamatta. Taidokasta esiintymistä ja tykkäsin kovasti esitysten koreografiasta. Huumoria oli mukana roppakaupalla ja välillä yleisö nauroi ihan katketakseen.

Kuva Svenska Teatern

Ohjaus Adde Malmberg

Kapellimestari Kristian Nyman

Koreografi Peter Pihlström

Lavastus ja puvut Heidi Wikar

Näyttelijät 

Josefin Silen

Mikael Andersson

Elmer Bäck

Anna Hultin

Simon Häger

Kristian Nyman

Nina Palmgren

Svenska Teatern Pohjoisesplanadi 2, Helsinki

Suuri näyttämö

Kesto noin 1 tunti 15 min sisältäen väliajanSinulle toivottelen oikein mukavaa viikkoa <3


keskiviikko 1. helmikuuta 2023

BM CosmeCeuticals

Jippii! Sain pr-lahjana BM anti-age ihonhoitosarjan tuotteita.  Merkki oli minulle tuttu apteekin hyllyltä mutta en ollut sitä koskaan itse vielä käyttänyt. BM-tuotesarja on lääketehtaan kehittämä. Tuotteet jotka sain ovat sukralfaattipohjaisia. Sukralfaatti on aktiivinen sokerimolekyyli, joka aktivoi ihon soluja ja kollageenituotantoa, tasoittaa tehokkaasti ryppyjä ja ilmejuonteita. Luin myös, että näitä tuotteita käytetään myös arpien tasoittamiseen.


Mielenkiinnolla lähdin siis kokeilemaan ja ajattelin, että kokeilen näitä ihan rauhassa jotta saan parhaan tuntuman. Itse olen monen tuotteen kohdalla huomannut, että kuukausi pari menee ennen kuin huomaan oikein todella kunnon vaikutuksia.


BM CosmeCeuticals Hoitava puhdistusvoide sopii kaikille ihotyypeille. Puhdistusvoidetta käytetään aamuin ja illoin. Puhdistusvoiteen käyttö parantaa myös päivä- ja yövoiteen tehoa. Puhdistusvoiteella on 3 eri käyttötapaa

1.Levitä puhdistusvoide kasvoille ja pyyhi pois

2. Levitä puhdistusvoide kasvoille ja huuhtele pois

3. Käytä voidetta syväpuhdistavana ja kosteuttavana naamiona. Levitä voide kasvoille ja anna vaikuttaa 3-5 minuuttia ja pyyhi pois

Itse tykkäsin kovasti käyttötavasta, jossa puhdistusvoide pyyhitään vain pois kasvoilta. Tuotteet ovat hajusteettomia ja väriaineettomia, sopivat siis hyvin tuoksuyliherkillekin.


BM CosmeCeuticals päivävoide

Voiteen luvataan tuovan uutta eloa ja heleyttä iholle, tasoittavan ryppyjä ja ilmejuonteita sekä lisäävän ihon kimmoisuutta. BM päivävoide sisältää kosteuttavaa hyaluronihappoa, antioksidantteja ja E-vitamiiniä. Pigmenttiongelmiin, couperosaan ja atopiaan taipuvaiset ovat saaneet näistä tuotteista apua. 

Laitoin BM päivävoidetta aamuisin puhdistetulle iholle. Voide imeytyi nopeasti ja kosteutti ihoa loistavasti.  BM CosmeCeuticals tehoseerumi on  koostumukseltaan geelimäinen. Tuotteen luvataan tasoittavan ryppyjä ja vahvistavan herkkää ja ohutta ihoa. Anti-age geeli tuo uutta energiaa iholle rauhoittaa ja uudistaa erityisesti suurihuokoista ihoa.

Käytin seerumia aamuin ja illoin BM päivävoiteen alla. Seerumin geelimäisyys oli oikein mukava ja virkistävä.  

Mitä sitten pidin tuotteista? 

Ensinnäkin kyllä huomasin, että tuotteet on lääketehtaan kehittämiä, eivät ole mitään pilipali juttuja vaan todella tehokkaita. Sain apua pigmenttiongelmiini ja ihoni kimmoisuus lisääntyi. Tuotteet myös kosteuttivat talven kuivattamaa ihoani. Iho tuntui hyvältä koko päivän. Jos jotakin kaipasin niin tuoksua, mutta niin kuin jo edellä mainitsin tuoksuyliherkille nämä ovat sopivia tuotteita. 

BM tuotteita myy apteekit, mutta myös hyvin varustellut tavaratalot ja verkkokaupat.

Kiitos BM CosmeCeuticals/Mediwell Oy ja Riannocommunications ihanasta lahjasta!Sinulle toivottelen mukavaa helmikuun alkua <3