sunnuntai 28. kesäkuuta 2020

Kesäterkkuja naisten reissulta Porvoosta

Oli kesän kuumin päivä, kun suuntasimme naisporukalla Porvooseen. Matkaan lähdimme kahdella autolla. Toisessa autossa oli kaksi museokortin omistajaa ja heille reissun kohokohta olikin Runebergin museo runebergin torttuineen :)
Porvoon vanhassa kaupungissa oli ihana tunnelma niin kuin aina. Pienet putiikit houkuttelivat sisään ja ihastelimmekin sisustustavaroita ja vaatteita. Oli vaan niin kuuma ettei jaksettu sovitella, joten rahaa säästyi. Kävimme yhdessä myös Suomen lelu- ja nukkemuseossa. Ihana paikka täynnä nostalgiaa ja hieno asia sekin, että siellä oli ilmalämpöpumppu, joka toi mukavaa viileyttä.







Syömässä kävimme kesäravintola Wilhelmissä ja totta kai hiukan kilistelimme ihanalle kesälle.




Wilhelmissä olimme syömässä noin yhden aikaan päivällä. Viiden aikaan siellä oli syttynyt tulipalo. En tiedä vahinkojen laajuudesta.

Tulomatkalla pysähdyimme Haikon kartanolla. Todella todella kuumalla terassilla joimme kahvia ja jotain muutakin :) Haikko on kyllä niin kaunis paikka.




  Toivottelen täältä sinulle leppoisia kesäpäiviä. Ensi viikolla on luvattu hiukan sadettakin mutta kesäsadekin on ihanaa!


P.s Sain tällaisen ihanan peilin tyttäreltä :)


sunnuntai 21. kesäkuuta 2020

Juhannusterveiset


Voi ihanuutta näitä säitä. 
Aurinko on porotellut siniseltä taivaalta ja luontoäidinkukkakauppa on ollut täynnä toinen toistaan kauniimpia kukkia.

Juhannusta vietin kuten aina ennenkin mökillä, en muista kuinka monta kukkakimppua siellä tein, mutta  monta. Aurinkoinen sää teki tämän vuoden juhannuksesta kyllä niin ikimuistoisen.









 Perinteinen mansikkakakkukin tuli tehtyä ja savolaisia muurinpohjalettuja paistettua, unohtamatta kesädrinksuja. Unikot hehkuivat samaa väriä kuin drinksut.












Tässä mökkihöperö ja näistä Oriflamen aurinkolaseista tuli sitten lempparit! Hattu on ostettu kylämarkkinoilta viime kesänä. 

Toivottelen sinulle täältä oikein aurinkoisia kesäpäiviä🌸🌿☀️

ja toivotan myös uudet lukijat sydämellisesti tervetulleeksi😍

Kauniimpaa kuin koskaan löytyy myös erittäin aktiivisena instagramista, tiktokista ja facebookista henkilökohtaiseen tiliini otan mielelläni blogini lukijat kaveriksi. Lisäksi löytyy Oriflamen verkkokauppa. Blogin sivupalkista pääset ostoksille😘 Siellä on nyt kesäale🌿





sunnuntai 14. kesäkuuta 2020

Rohkeutta, viisautta vai sattumaa

Yhteistyössä Fitra kustannus
Toni Kylätasku & Petri Sipiläinen:
Rohkeutta, viisautta vai sattumaa
Kirja saatu

Kyllä säät on meitä nyt hellineet! Aurinko on porottanut niin, että välillä on ollut mukavaa istua varjossa ja lukea. Sain suureksi ilokseni Fitra kustannukselta Toni Kylätaskun & Petteri Sipiläisen uutuuskirjan Rohkeutta, viisautta vai sattumaa. Kirjan on toimittanut Heidi Holmavuo.
Kirja kertoo miten perinteisestä parturin käsityöstä rakennettiin kansainvälinen brändi nimeltään M Room. Luin kirjaa  mielenkiinnolla ja se sopii mielestäni luettavaksi ihan kenelle vain mutta erityisesti yrittäjille tai yrittäjyydestä haaveileville kirja antaa varmasti paljon ajattelemisen aihetta.
Kirjassa kerrotaan niin onnistumisista kuin epäonnistumisista rehellisen oloisesti mitenkään kaunistelematta. Kansainvälisen toiminnan kuvaukset ovat varmasti erittäin hyödyllisiä niille jotka sitä aloittelevat tai haaveilevat. Työkulttuurithan ovat maailmalla kuin tilkkutäkkiä, kirjavaa touhua.


Kirjasta saa siis paljon hyviä vinkkejä mihin tahansa liiketoimintaan.

Itseäni pysähdytti kirjassa mm. kaksi seuraavaa asiaa:

"Meillä oli yksi kirjoittamaton sääntö. Kaikki ajatukset olivat aina positiivisia. Ei ikinä lähdetty siitä, mitä ongelmia voisi seurata"

"Ihmisille pitää maalata isoja positiivisia kuvia siitä, mitä heistä oikeasti voi tulla"

Suosittelen lämpimästi lähtemään M Roomin menestystarinaan mukaan tämän kirjan kautta. Tottahan se on, että se työnjälki on se paras mittari, mutta miten siihen on päästy näin loistavasti parturialalla niin siitä kertoo tämä kirja. Ehkäpä tämä lainaus kirjasta kertoo osan siitä:

"Pitää olla kykyä kuunnella. Ihmiset jotka ovat meillä töissä ovat osa elämäämme"

                       ja

"Pieni yritys ei kestä yhtään kusipäätä"

Varsinkin tuo viimeinen pätee kyllä varmasti ihan kaikilla aloilla ja kaikenkokoisissa työyhteisöissä. Yksi kusipää voi tehdä sen, että ihmiset vaihtaa työpaikkaa.

Kiitos Fitra kirjasta💛

Kirjan voi ostaa suoraan kustantajalta
täältä


P.s Minustakin olisi voinut tulla parturi-kampaaja. Olin jo valmis lastentarhanopettaja mutta mietin urani alkuvuosina muutakin ammattia. Kävin Kampaajakoulun testeissä ja pääsin sisään, mutta en mennyt. Olen ollut sitten yli 30 vuotta eskariope.


Aurinkoisia kesäpäiviä sinulle☀️❤















tiistai 2. kesäkuuta 2020

Kuulumisia

Kesä on sitten saapunut ja maailmakin näyttää pikkuhiljaa normalisoituvan. Toivotaan, ettei toista korona aaltoa tule. Luontoäidin kukkakaupassa on viime viikkoina ollut tarjolla vaikka mitä. 
Kukkivat puut sykähdyttää sydäntä aina joka vuosi samalla tavalla. Piha kun alkaa kukkimaan niin se tuo niin paljon hyvää mieltä että, tuskin malttaa sisällä olla ollenkaan.

Itselläni on ollutkin aikaa nauttia tästä kukkaloistosta kun sain hankittua itselleni plantaarifaskiitin. Jokainen askel sattuu ja työnteko minun alalla tämän vaivan kanssa on mahdotonta. Olen saanut fysikaalista hoitoa ja kymmenen päivän voltaren tulehduskipulääke kuurin. Pikkuhiljaa alkaa paranemaan!

Raparperipiirakoita on tullut tehtyä yhdellä jalalla pomppien ja mökillä käytyä. Mökillä aika on mennyt tosin lepotuolissa aurinkoa ottaessa ja kirjoja lukiessa.


Elämässäni on tapahtunut jotain uuttakin. Vaihdan syksyllä työpaikkaa takaisin koulumaailmaan. Viimeiset kolme vuotta on vierähtänytkin esiopetuksessa päiväkodissa. 

Toivottelen täältä oikein mukavaa kesäkuun alkua☀️💛