lauantai 23. syyskuuta 2023

Alekoodi kasvohoitoon

Yhteistyössä Salon Harmony

Lokakuun 2023 loppuun asti saat koodilla Kristiina 20 % alennusta ihanasta Swissline kasvohoidosta Salon Harmonysta Ullanlinna Helsinki <3

Lämmin suositus

Kurkkaa Salon Harmony
 

Mukavaa viikonloppua <3perjantai 22. syyskuuta 2023

Lapua 1976

Lapua 1976 elokuva on tositapahtumiin pohjautuva rakkaustarina. Tarina ihmisistä, jotka joutuivat Suomen rauhanajan historian tuhoisimman onnettomuuden keskelle. 

                            Kuva finnkino

Huhtikuussa 1976 Lapuan patruunatehtaalla tapahtuu jotain sellaista mikä järkyttää koko Suomea. Patruunatehtaan lataamossa räjähtää. Räjähdyksessä kuolee 40 ihmistä ja useita loukkaantuu. Moni perhe menee rikki.

1976 kesäkuussa kävin Lapuan patruunatehtaan räjähdyspaikalla. Muistan ajatelleeni, että näkemäni oli kuin olisin sodan keskellä. Olin tosi järkyttynyt ja nuori mieleni ei oikein voinut ymmärtää tapahtunutta, toisaalta ei varmaan kukaan voinut ymmärtääkään.

Matti on töissä patruunatehtaalla niin kuin suurin osa lapualaisista. Kaisa patruunatehtaan johtajan tytär palaa kotipaikkakunnalleen ja aloittaa työt tehtaan lataamossa. Matilla ja Kaisalla on ollut suhde jota Kaisan isä ei koskaan hyväksynyt. Matti ja Kaisa huomaavat, että rakkaus ei olekaan sammunut. Rakkaustarina muuttuu 13.4.1976 murhenäytelmäksi - patruunatehtaan lataamossa räjähtää. Räjähdys tekee hirveää jälkeä ja seuraavaksi ihmisiä kaivetaankin raunioista ja ruumiita yritetään tunnistaa.

Elokuvan matka valkokankaalle on ollut pitkä. Lapualaissyntyinen ohjaaja Toni Kurkimäki suunnitteli elokuvaa 10 vuotta. Elokuvasäätiö hylkäsi hakemukset useaan kertaan mutta onneksi tekijät jaksoivat uskoa elokuvaan. Lopulta he perustivat oman tuotantoyhtiön. Elokuvan kokonaisbudjetin kerrotaan olleen 1,29 miljoonaa euroa.

Elokuva on vetänyt elokuvateattereihin täysiä saleja ja jatkaa edelleen voittokulkuaan.

Itse kävin katsomassa elokuvan Finnkino Flamingossa ja tosi hienoa oli, että elokuvan tekijäkaarti oli alussa paikalla kertomassa elokuvan vaiheista.


             Kiitos myös yllätysherkuista


Ohjaus Toni Kurkimäki

Käsikirjoitus Tuukka Haapamäki

Tuottajat Pekka Pohjoispää ja Mikko Jokipii

Pääosassa Linnea Leino, Konsta Laakso ja Hannu-Pekka Björkman

Elokuva on yksinkertaisesti HIENO!

Kiitos <3 ja viisi tähteä⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️


tiistai 19. syyskuuta 2023

7th Heaven

7th Heaven tunnetaan edullisista, hauskoista ja niin toimivista kasvonaamioista. Mielestäni 7th Heaven kasvonaamiot ovat hyvän mielen naamioita. Kun laitat esimerkiksi Panda naamion ja katsot peiliin, voitko olla hymyilemättä? :) 


Naamio valikoima on laaja, on ihoa kosteuttavia, rauhoittavia, ravitsevia, kirkastavia, elvyttäviä ja kuorivia naamioita, aina sen mukaan, mitä ihosi kulloinkin tarvitsee. Barbie huuma on tuonut tullessaan kuvassa olevat ihanat uutuudet.Oli mukavaa tulla valituksi 7th Heaven brändilähettilääksi.
* Naamiot saatu

7th Heaven naamioita löytyy ainakin Prismasta ja Sokokselta

sunnuntai 17. syyskuuta 2023

Kuka tappoi bambin?

Helsingin Kaupunginteatterin pienellä näyttämöllä nähdään uutuusnäytelmä Kuka tappoi bambin?


Näytelmä perustuu Monika Fagerholmin palkittuun vuonna 2019 ilmestyneeseen romaaniin Wem dödäde bambi?

Tapahtumien keskiössä on joukkoraiskaus, johon osallistuu neljä teini-ikäistä poikaa. Uhri on Sascha nuori tyttö.

Pojat asuvat hyvämaineisella ja vauraalla huvilakaupunki asunto-alueella. Yksi raiskaajapojista on Gusten Grippe, joka kertoo poliisille mitä on tapahtunut. Tätä ei kuitenkaan muut pojat hyväksy eikä myöskään heidän vanhemmat tai huvilakaupungin yhteisö. Nämä ihmiset haluavat unohtaa ja vaieta, lakaista asian "maton alle". 

Gusten saa tietää vuosien jälkeen, että hänen kaverinsa suunnittelee elokuvaa tapahtuneesta. Muistot nousevat nyt rajusti pintaan ja ne ei jätä Gustenia rauhaan. Miten hän voi elää, kun on syyllistynyt johonkin noin kauheaan tekoon.


Näytelmä pohtiikin, voiko pahan unohtaa? Mitä hiljaisuus asiasta, puhumattomuus, täydellinen vaikeneminen tekee? Mitä tekee ihmisten ulkokultaisuus? Mitä tekee se, että raiskattua tyttöä ei kukaan tukenut?

Se rikkoo mielen

Näytelmä oli kaikessa tuskassaan mielettömän hienosti toteutettu niin näyttelijäsuorituksineen, lavasteineen kuin tanssikoreografioineen. Riikka Oksasen ohjaus on hieno.

Romaanin on dramatisoinut näyttämölle Pipsa Lonka

Ohjaaja Riikka Oksanen

Koreografia Justus Pienmunne

Lavastus Janne Vasama

Pukusuunnittelu Tiina Kaukanen

Valosuunnittelu Kari Leppälä

Äänisuunnittelu Eero Niemi

Dramaturgi Henna Piirto

Rooleissa:

Jaakko Hutchings

Pyry Nikkilä

Justus Pienmunne

Elias Keränen

Leena Rapola

Heidi Herala

Kari Mattila

Misa Lommi 

Aksinja Lommi

Esityksen kesto 1 tunti 30 minuuttia, ei väliaikaa

Helsingin Kaupunginteatteri, pieni näyttämö

Eläintarhantie 5

Kanta-esitys 31.8.2023

Näytelmää ei suositella alle 16 vuotiaille

Kuvat Helsingin Kaupunginteatterin galleriasta

Kiitos  Helsingin Kaupunginteatteri lipuista

torstai 14. syyskuuta 2023

Meiju Suvas En tyydy vähempään

Kun sain Meiju Suvaksen uutukaisen elämänkerta kirjan "En tyydy vähempään" ajattelin, että ohoh, onpas paksu kirja yli 500 sivuinen. Kirjan on kirjoittanut Mari Koppinen helsinkiläinen musiikkiin erikoistunut toimittaja.

Meiju on diplomi-insinööri isän ja musiikin opettaja äidin tytär Helsingin Tapanilasta. Perheeseen kuuluu myös isoveli Arto. Meiju kertoo kirjassaan, että " Olen varmasti maailman ensimmäisiä jo vatsassa eläneitä musiikin maistereita. Olen käynyt Sibelius Akatemian jo ennen syntymääni, lapsivedessä". Meiju eli elämänsä yhdeksän kuukautta sellon alla, kun Heini äiti kävi Sibelius Akatemiaa. Ken tietää, vaikka Meiju olisi saanut ihanan matalan äänensä sellon matalasta soinnista :)

Meijun ura alkoi Suosikki lehden Kultainen mikrofoni kisasta 1980-luvulla. Suosikki oli tuolloin todella nuorisoa yhdistävä lehti. Itsellenikin tuli Suosikki vuosia. Meijulle ja hänen bändilleen ei kisa tuonut kuitenkaan menestystä, mutta silloin syntyi "Meiju Suvas". Meiju ymmärsi mitä haluaa tehdä, hän haluaa laulaa. Opinnot Kauppaopistossa saivat jäädä.

Pian Meiju olikin Frederikin taustalaulajana Suomen euroviisujen karsinnassa ja myös hänen kesäkiertueella. Pari vuotta myöhemmin julkaistiin Meijun hitti "Tahdon sinut". Meiju Suvas oli uusi lupaus discokuningattareksi. 

Meijun sinetöi kuitenkin tähtiin "Pure mua" hittibiisi. Enpä muista, että olisin ollut yhdessäkään karaokessa, jossa ei olisi tätä biisiä joku tunteella vetänyt.

Pääpaino kirjassa on musiikkiurassa mutta kirja kertoo myös Meijun yksityiselämästä. Meiju on kokenut elämässään monta parisuhdetta niin hyviä kuin ihan järkyttäviäkin. Surullista on, että hän on joutunut kokemaan parisuhdeväkivaltaa. Meijun luottomeikkaaja - stailaaja Teuvo Loman kertoo kirjassa joutuneensä joskun meikkaamaan piiloon Meijun ruhjeita ja mustelmia, kun Meijun mies oli lyönyt. Media kutsuikin tuolloin Meijua Särkyneen sydämen kuningattareksi, kunnes hän löysi pienen tyttären Milenan yksinhuoltajana aviomiehensä Jonten. Heille syntyi vielä yhteinen poika Joakim.

Kirjailija Mari Koppinen on tehnyt aivan hurjan ison työn kuvatessaan kirjassa vuosikymmenien viihdebisnestä. Välillä lukiessa tuntui, että aihe levähtää käsiin. Koppinen piti sen kuitenkin kasassa ja mielenkiinto lukiessa säilyi. 

Kirjan kansi on mielestäni erittäin onnistunut ihan just Meiju Suvasta - tummaapuhuva ja kaunis.

Meiju Suvas viettää tänä syksynä 40-vuotistaiteilijajuhlaansa konserttien merkeissä. Meiju keikkaileekin edelleen vielä 64-vuotiaana. Ihan huikeaa!

Lämmin suositus tästä elämänmakuisesta kirjasta

Kiitos Tammi kirjasta <3
Sinulle toivotan oikein mukavaa syyskuuta <3 
keskiviikko 6. syyskuuta 2023

Alekoodi ilmalämpöpumppuun ja aurinkopaneeleihin

Yhteistyössä Bygge

Tiedätkö mikä on Bygge :)

Bygge on digitaalinen kodin huoltokirja ja tarkoitettu ensisijaisesti omakotitalon omistajille. Bygge on täysin kotimainen palvelu. Byggeen voi lisätä kaikki kodin tärkeät paperit digitaalisessa muodossa. Lain mukaan rakennuksilla tuleekin olla ajantasalla oleva huoltokirja ja vastuu siitä on talon omistajilla. 

Sain kivan viestin Byggeltä hiljattain, että koodilla kauniimpaa1 saa huikeasti alennusta ilmalämpöpumpusta tai aurinkopaneeleista. Jos harkitset ilmalämpöpumpun tai aurinkopaneelien hankintaa niin

Kurkkaapa siis BYGGE  saatatpa yllättyä :)

Mukavaa syyskuuta!