lauantai 28. tammikuuta 2023

Det perfekta livet Svenska Teatern

Kävin katsomassa Svenska Teaternin Amos näyttämöllä Australiasta lähtöisin olevan kamarimusikaalin. Tämän Det perfekta livet - Täydellinen elämä musikaalin tekstin ja musiikin on tehnyt Amity Dry. Kantaesityksensä musikaali on saanut vuonna 2010. 

Musikaali kertoo neljästä naisesta, jotka elävät hyvin erilaisissa elämäntilanteissa.

Lily elää näennäisen onnellisessa suhteessa Patrikin kanssa ja johtaa kahvilaa. Suhde muuttuukin sitten eroksi ja suureksi eroahdistukseksi.

Jenni on työskennellyt kahvilassa teinistä lähtien ja unelmoi avioliitosta ja häähumusta.

Erika on uranainen, joka huomaa yllättäen olevansa raskaana. Erika kipuilee lapsen tuomaa elämänmuutosta ja on väsynyt lapsen yöheräilyihin.

Sussi on useamman lapsen kotiäiti ja lapset vievät hänen melkein koko aikansa elämässä.

Det perfekta livet musikaalissa on vain 4 näyttelijää. Musiikkikin hoituu pelkästään kahdella instrumentillä sellolla ja pianolla. Lavastus on myös pienimuotoista, pöytä ruutuliinoineen ja tuoleineen ovat lavastuksen pääosassa.

Päälimmäisenä esityksestä jäi mieleen naisten välinen ihana ystävyys. Näiden neljän eri elämänvaiheessa olevien naisten ystävyys kantaa vaikeidenkin aikojen yli. 

Esityksessä oli taitavaa laulamista ja aistin, että yleisö eli suuresti mukana. Esitys saikin suuret aplodit. Teatteriyleisö oli siis erittäin tyytyväinen näkemäänsä. 

Näyttelijät

Daniela Fogelholm

Minna Kettunen-Enberg

Nina Palmgren

Petra Pääkkönen

Esityksen kesto 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen väliajan

Svenska Teatern  Pohjoisesplanadi 2 

*Kuva netistä


torstai 19. tammikuuta 2023

Yksi neljästä

Petja Lähteen Yksi neljästä - romaani on Terhi Nuora - dekkarisarjan avaus. Dekkarimaailma saakin uuden  henkilön itähelsinkiläisen murharyhmän rikostutkijan Terhi Nuoran. Terhi on nuoren aikuisen Taneli pojan äiti. Hän on kasvattanut Tanelin yksinhuoltajana.

Asun itse Kaakkois-Helsingissä ja Itä-helsinki on hyvin tuttua, joten mielenkiinto kirjaan heräsi jo siitäkin. Terhi kuvataan hyvin tavallisena inhimillisenä poliisina mutta hyvinkin nerokkaana. Terhin poika Taneli viettää elämäänsä tietokoneen äärellä huoneessaan. Hänellä ei juurikaan ole ulkopuolista elämää. Taneli kärsii sosiaalisten tilanteiden kammosta. Hän kipuilee suuresti isättömyyttään. Äiti on päättänyt tästä asiasta vaieta, mutta Taneli aikoo selvittää totuuden isästään.

Kirjan alussa tuntui, että henkilöitä on niin paljon, että oli hiukan vaikea hahmottaa ja pysyä mukana kuka on kukin. Kun sitten kirjaa luki eteenpäin ja henkilöt tulivat tutuiksi niin kirja vei niin mennessään, että oikein odotin työpäivän päättymistä, että pääsen tämän dekkarin pariin. Jos olisin ollut lomalla, olisin varmaan lukenut kirjan siltä istumalta. 

Murharyhmä aktivoituu, kun Kontulasta löytyy pää huputettuna miehen ruumis. Näin jännitys alkaa kietoutumaan lukijaankin. Kirja vie lukijan katsomaan yhteiskunnan varjopuolta, syrjäytymistä mutta myös hyväosaisten elämän raadollisuutta. Yksi neljästä - romaanin henkilöhahmot ja tapahtumat ovat täysin fiktiivisiä. 24 vuoden takainen tapahtuma tulee päivänvaloon, tapahtuma jotka oli niin surullinen ja mitä siitä sitten seurasi oli jännittävää ja järkyttävää yhtä aikaa. Kirja yllättääkin monta kertaa juonen käänteillään ja itse en ainakaan olisi arvannut miten lopulta kaikki päättyi vai päättyikö? Seuraavaa Terhi Nuoran dekkarisarjan kirjaa odotellessa. 

Petja Lähde on itähelsinkiläinen kirjailija, mutta myös käsikirjoittaja ja näyttelijä. 

"Yksi neljästä on elokuvia ja tv-sarjojakin kirjoittaneen Lähteen  kansainvälisen tason  dekkariavaus"

Kirja ilmestyy 6.3

Kiitos kirjasta Gummerus Kustannus

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512430949/yksi-neljasta/

Sinulle toivottelen mukavaa tammikuuta täältä Jollaksesta. Lunta on taas Helsingissä.





















Kiitos kun vierailet blogissani <3



sunnuntai 15. tammikuuta 2023

Lieracilta aikuiselle iholle

Kauniimpaa kuin koskaan on testannut blogin alkuaikoina paljonkin kosmetiikkaa. Kun mietin tämän blogini tulevaisuutta ja kyselin lukijoiltanikin kiinnostaisiko heitä lukea myös täältä kosmetiikkaan liittyviä postauksia niin sain monta "kyllä" vastausta ja luonnollisesti toivottiin aikuiselle naiselle sopivia tuotetestauksia.

 " Ei tässä nuoruutta haeta vaan kaunista ikääntymistä" sanoi kerran eräs ystäväni ja olen hänen kanssaan samaa mieltä.

Kulttuurirakkauteni rinnalle palaa nyt siis myös kosmetiikkarakkauteni <3 

Sain muutama kuukausi sitten testiin Lierac Lift integral ihonhoitosarjan. Lierac on ranskalainen tuotemerkki joka on ollut jo yli neljänkymmenen vuoden ajan yksi johtavista apteekkikosmetiikka sarjoista. Lierac on hurmannutkin käyttäjänsä ylellisyydellään.


Itselleni yksi huikea tuote tässä Lieracin Lift Integral sarjassa oli voide silmänympäryksiin ja silmäluomiin Lift Integral Eye lift Serum Eyes & Lids. Tuote tuo silmien piirteet esiin ja kohottaa silmäluomia. Tuote lupaa häivyttää myös tummia silmänalusia ja silmäpusseja, itselläni ei juurikaan näitä "ongelmia" ole, joten en osaa sanoa tuotteen vaikutusta tummiin silmänalusiin tai silmäpusseihin. Mutta se mikä minulla toimii on, silmäluomien kohottaminen, katseeni kirkastui, kun silmien piirteet tulivat paremmin esiin. Tuotetta käytetään aamuin ja illoin. Tuote sopii kaikille ihotyypeille.


Kovasti tykkäsin myös Lift integral neck & decollete Sculpting Lift Cream- gel tuotteesta. Se vaan on niin, että dekolteen ja kaulan herkässä ihossa näkyy ikääntymisen jäljet. Tämä voide kohottaa ja kiinteyttää sekä tuo kimmoisuutta parantaen ihoalueen tukikudoksia. Voidetta levitetään aamuin ja illoin kaulalle ja dekolteen iholle. Sopii kaikille ihotyypeille.


Lift integral Superactivated Lift Serum firmness booster on myös kiva tuttavuus. Käytän seerumeita paljonkin, ihoni kun huutaa kosteutta tuon tuosta. Tämä seerumi on kiinteyttävä ja ihon täyteläisyyden palauttava. Seerumi sopii kaikille ihotyypeille. Tuoksusta voin sanoa, että ihanan naisellinen hento. Seerumi levitetään kasvojen iholle aamuin ja illoin ennen päivä- tai yövoidetta. Kannattaa välttää silmänympärysihoa. Seerumi on kätevässä pumppupullossa ja on hyvin riittoisa tuote.


Sarjasta löytyy siis myös päivä- ja yövoide. Lift integral Sculpting Lift Day on kiinteyttävä ja kohottava päivävoide. Voidetta voi levittää kasvojen iholle joko yksinään tai seerumin päälle. Itse käytän seerumin päällä ja iho onkin ihanasti kosteutettu ja mikä parasta meikki pysyy hyvänä. Meikin alle siis oikein hyvä tuote. Muista välttää silmänympärysihoa. Lift integral Restructuring Lift Cream night on ihanan kosteuttava yövoide, joka sopii kaikille ihotyypeille. Tämä kiinteyttävä yövoide kohottaa kasvojen piirteitä ja tuoksu on hennon ylellinen. Kiva siis mennä nukkumaan tämä voide kasvoilla. Tuotetta levitetään vain pieni määrä kasvoille ja kaulalle, joten on riittoisaa.




Tuotteet on saatu pr-lahjana LIERACSUOMI
  

Kiitos tuhannesti <3

Näitä ihania tuotteita aikuiselle iholle lyötyy apteekeista mutta myös mm. hyvin varustelluista verkkokaupoista


Sinulle toivottelen oikein mukavaa tammikuuta <3



lauantai 14. tammikuuta 2023

Kikka leffa

                

Blogiani lukeneet ehkä muistavatkin, että olen suuri Kikka fani ja kirjoittanut tänne blogiinikin Kikasta.

https://kauniimpaakuinkoskaan.blogspot.com/2019/07/kikka-tarina-tahdesta.html?m=1

https://kauniimpaakuinkoskaan.blogspot.com/2020/10/ma-haluun-viihdyttaa.html?m=1

Kun luin, että Kikasta on tulossa elokuva, ajattelin, että onpas mukavaa.Tosin ajattelin myös heti, että kukahan astuu näyttelijänä Kikan saappaisiin ja löytyykö sellaista näyttelijää joka siihen edes pystyy.  

Elokuva alkaa siitä, kun kosmetiikkamyyjä Kirsi Viilonen haaveilee laulajan urasta. Hän tutustuu DJ ja radiotoimittaja Paulaan ja yhdessä he hankkivat Kirsille levytyssopimuksen. "Mä haluun viihdyttää" biisi ja nännin vilautus televisiossa tuo Kirsi Viilosen kaiken kansan tuntemaksi. Kikka on syntynyt!

Sara Mellerin roolisuoritus Kikkana oli aivan ihana. Mielestäni koko elokuvan vahvuus. Sara oli hionut roolinsa pieniä eleitäkin myöten sellaiseksi, että välillä jopa unohdin  katselevani näyttelijää enkä Kikkaa. Elokuva tempaisi minut mukaansa heti alusta.

Elokuva eli vahvasti aikakautta jossa suomalaiset ovat selviämässä lamasta ja elivät toiveikkain mielin kohti parempia aikoja. Olikin hauskaa katsella 80-luvun vaatetusta ja miljöitä. Itse kun olen myös elänyt nuorta aikuisuuttani silloin. Jos jotakin kritisoisin, niin alkoholi sai hiukan liian ison roolin elokuvassa. Elokuva toi toisaalta sitten esille myös naisten kurjan aseman silloisessa musiikkibisneksessä. Ehkäpä tässä asiassa on otettu opikseen ja asia on korjaantunut.

Kaikkineen kuitenkin Kikan tarina elokuvana oli kaunis ja Sara Melleri teki roolissaan kunnianosoituksen Kikalle.

Kikka fani kiittää <3

    Kuva netistä
    Kuva netistä

Ikäraja 12 vuotta

Pituus 1t 55 min

Rooleissa

Kikka Sara Melleri

Paula Elena Leeve

Henkka Jakob Öhrman

Irwin Goodman Kai Vaine

Junnu Vainio Martti Suosalo

Ile Vainio Aku Hirviniemi

Käsikirjoittaja Maarit Nissilä

Ohjaaja Anna Paavilainen

Nordisk Film Finland 

                Kuva netistä

Toivottelen tässä sinulle mitä kauneinta alkanutta uutta vuotta 2023 <3