keskiviikko 7. lokakuuta 2020

Mä haluun viihdyttää

Yhteistyössä Docendo Oy

Raija Pelli: Kikka Mä haluun viihdyttää

Kirja saatu 

Olen elänyt nuorta aikuisuuttani Kikan (Kirsi Siren o.s Viilonen) ollessa suosionsa huipulla. Kikka oli 1990-luvulla kirkkaimpia suomalaistähtiä. Häntä ihailtiin, mutta hän ei koskaan saanut sellaista arvostusta mitä hän olisi ansainnut. Kikalle luotiin imago, joka oli flirttaileva ja seksikäs. Pikkutuhmat laulujen sanoitukset antoivat hänestä rohkean esikuvan seksuaalisesta naisesta. Itse pidin häntä taitavana "liikenaisena" ja erittäin hyvänä laulajana sekä myös Marilynin kaltaisena kaunottarena. Kirjan kirjoittaja Raija Pelli  (Raija Pelli juonsi aikoinaan suosittua Poliisi-tv:tä) oli Kikan hyvä ystävä vuosien ajan ja hänellä on kunnia olla myös Kikan tyttären Sannin kummitäti. Raija Pelli oli luvannut ystävälleen Kikalle, että se kumpi tänne jää, pitää huolen, että totuus tulee kerrottua. Ystävä piti lupauksensa nyt kun rakastetun Kikan kuolemasta tulee tänä vuonna 15 vuotta.

Kirja oli selkeä lukea ja kuvat antoivat elävyyttä tarinoihin. Tiesin, että Kikalla oli alkoholiongelmia mutta uutta itselleni oli se, että hän kärsi loppujen lopuksi imagostaan, johon hänet luotiin uran alussa ja hän olisi halunnut pois siitä, mutta yritykset imagon muuttamisesta seesteiseen* ladylike* tyyliin eivät onnistuneet.

Kikan ystävät huolestuivat Kikasta ennen hänen kuolemaansa, kun hän käytti kaiken ylimääräisen energiansa liikuntaan ja teki sitä yltiöpäisesti. Siitä seurasikin sairauskierre ja lopulta hänet määrättiin lepoon. Kikka menehtyi nukkuessaan sydäninfarktiin. Nykypäivänä kun paljon puhutaan kehopositiivisuudesta " Olet kaunis sen kokoisena kuin olet" niin Kikkahan olisi aivan huikea vähän isompanakin kurvittarena. Ajat muuttuvat mutta liian hitaasti tässä tapauksessa. 

Kikka on edelleen yksi Suomen eniten levyjä myynneistä artisteista. 

Lainaan tähän muutaman itseäni sykähdyttävän otteen kirjasta:

"Kirsi Viilonen ja Hannu Siren vihittiin kirkkaana ja kuulaana alkusyksyn päivänä samassa somassa Nokian kirkossa, jossa Sanni oli saanut kasteensa. Morsian hehkua onnea *kauniimpana kuin koskaan*, ja sulhanen oli komea." :)

"Mitä jos kohtaloni on samanlainen kuin Marilynillä? Palan isolla liekillä, annan kaikkeni, sammun sitten ja kuolen pois"


Näin itse Kikan kerran esiintymässä eräillä maalaismarkkinoilla.  Siinä riitti isännillä ihmettelemistä, hyvin suoraselkäisinä he siellä kuitenkin istuivat emäntiensä vieressä.

Kikka oli aivan ihana!

Mukavaa lokakuuta🍂🍁ja kiitos,kun jaksatte piipahdella täällä blogissani.

 

10 kommenttia:

 1. Minusta oli jotenkin ikävää, että Kikka sai sellaisen bimbon maineen, hän oli nimittäin todellinen bisnesnainen!
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 2. Mä tykkäsin Kikasta, hänellä oli ihan OMA tyylinsä, hän ei alusta alkaenkaan ollut levy-yhtiösetien muokkaama tuote, vaan ihan aito oma itsensä. Pitääpä varata tuo kirja. Kiitos arviosta!

  VastaaPoista
 3. Minusta Kikka oli taitava laulaja ja esiintyjä. Eikä mikään bimbo blondi. Ymmärrän hyvin, että häntä saattoi ahdistaa kapea imagonsa, koska hän oli paljon muutakin, muun muassa feministinen Suomen Madonna.

  VastaaPoista
 4. Surullinen kohtalo oli Kikalla. Kovastihan tuo kirja on saanut lukijoita. Itse en sitä ole lukenut.
  Pirteää lokakuun jatkoa!

  VastaaPoista
 5. Minuun teki Kikka myös aikoinaan vaikutuksen, olin silloin vielä lapsi, mutta Kikkaahan kuuntelivat kaikki. Kirjaa en ole lukenut, mutta hänestä kertovan dokumentin olen katsonut. Kikka oli aikaansa edellä. Iloista viikkoa sinulle.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.