sunnuntai 26. joulukuuta 2021

Himoshoppaajan joulu

Kirjailija Sophie Kinsella tunnetaan erityisesti Himoshoppaaja-sarjastaan. Sophie Kinsella on englantilaisen Madeleine Wickhamin kirjailijanimi. Sophien kirjoja on myyty yli 40 miljoonaa kappaletta yli 60 maahan.

Itselleni tämä Sophie Kinsellan kirja Himoshoppaajan joulu ( alkuperäinen teos  Christmas Shopaholic) oli ensimmäinen kirja, jonka luin tästä hänen Himoshoppaaja-sarjastaan. Kirja oli suorastaan hengästyttävä ja täynnä kekseliästä huumoria.

Kirjan päähenkilö Becky järjestää ensimmäistä kertaa joulua omassa kodissaan. Becky ja Luke ja heidän tyttärensä Minnie ovat muuttaneet maaseudulle lähemmäksi isovanhempia ja Suze ystävää, jonka matkamuistoputiikissa Becky nyt sitten työskenteli. Aikaisemmat joulut olivat hänen vanhempiensä järjestämät mutta nyt nämä vanhemmat olivat Beckyn suureksi hämmästykseksi kertoneet muuttavansa Lontooseen nuorten suosimalle trendialueelle. 

Kirjassa nettishoppaillaan, metsästetään vegaanikalkkunaa ja ex-poikaystävänkin yllätystapaaminen mahtuu joulun valmisteluihin. Beckyn miestä Lukea ja hänen tytärtään Minnieta kuvataan kirjassa hyvin lämpimällä tavalla. Beckyn täydellisen joulun valmistelusta uhkaa tulla kuitenkin "sekametelisoppa".

Lainaan tähän kirjasta otteen, kun Becky löysi unelma joululahjan miehelleen mutta hintalappu saa hänet haukkomaan henkeään. Kun myyjä lähestyy häntä, Beckyn päähän pälkähtääkin loistoidea.

"Päivää, lausun asiallisesti."Minä olen Becky Brandon omaa sukua Bloomwood." Ojennan käteni. "Työskentelen  brändinäkyvyyden parissa. Oletteko te sellainen henkilö, jonka kanssa voin keskustella liikeasioista?" 

Kirjan hahmot on rakennettu taitavasti ja niihin on helppo eläytyä mukaan. Beckyn tarmokkuus on ihailtavaa ja kirja onkin hyvin jouluun inspiroiva. Välillä nauroin jopa ääneen. Kirja antaa myös veraistukea joulun paniikkishoppailuun.

Näitä joulukirjoja on hauska lukea. Tänä vuonna tämä olikin jo toinen jouluun liittyvä kirja, jonka luin.

KIITOS Wsoy arvostelukappaleeksi saadusta kirjasta

4 kommenttia:

  1. Pari himoshoppaaja kirjaa onkin tullut jo luettua. Tämä pitää varmasti lukaista myös, kiitos vinkistä.
    Ihanaa tapaninpäivää sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
  2. Minäkin olen lukenut yhden. Kiva huumori näissä.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.