maanantai 6. joulukuuta 2021

Viimeinen yö Pariisissa

 "Miten se kaikki saattoi tapahtua? Auschwitz - miten se oli mahdollista?"

Kirjailija Ruth Druart on kotoisin Wightin saarelta. Hän on opiskellut psykologiaa ja suorittanut kansainvälisen kouluttamisen maisteritutkinnon. Vuodesta 1993 hän on työskennellyt Pariisin kansainvälisissä kouluissa. Pariisiin muutettuaan hän huomasi törmäävänsä usein toisen maailmansodan tapahtumiin mm. talojen seinissä oli laattoja, jossa kerrottiin pois viedyistä juutalaisperheistä, jotka eivät koskaan palanneet. Ruth Druart alkoi tutkia ja perehtyä Pariisin miehityksen tapahtumiin ja idea kirjasta syntyikin sitten kuusi vuotta myöhemmin. Ruth Druart kirjoitti kirjan Viimeinen yön Pariisissa kolmannen lapsensa syntymän jälkeen. 

Kirjassa epäitsekkäällä teolla on hyvin kohtalokkaat seuraukset. Kirja kertoo sodan mielettömästä tuskasta mutta myös hyvyydestä ja rakkaudesta.

Kirjan tapahtumat alkavat 1950 - luvulta Santa Cruzista. Jean-Luc elää amerikkalaista unelmaansa perheensä kanssa Kaliforniassa. Sitten tapahtuukin hyvin odottamatonta, Jean-Lucin oveen koputetaan eräänä aamuna ja hänet viedään kuulusteltavaksi. Menneisyys nostaa päätään. Hän kun jo luuli jättäneensä taakseen natsien miehittämän Pariisin julmuudet.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat 1953 Santa Cruziin sekä vuoden 1944 Pariisiin.

Pariisi 1944 ja nuori nainen on astumassa junaan jonka määränpää on Auschwitz. Jean-Luc työskentelee rautatietyöläisenä kun yllättäen nainen ojentaa hänen syliinsä jotain mikä on naiselle arvokkainta maailmassa. 

Kirja oli hyvin koskettava, tunteet olivat välillä hyvinkin pinnassa. Kirja oli myös jännittävä ja sitä oli vaikea jättää kesken, koska tapahtumat veivät niin mennessään. 

Kirjan lopussa on tällainen runo:

"Ei liha minun lihastani, ei luu minun luustani, mutta kiinteästi osa minua. Muista tämä elämäsi jokaisena hetkenä: vaikket kasvanut sydämeni alla, kasvoit sydämessäni" *Nimetön

                            Ruth Druart 
                            kuva netistä

Kiitos kirjasta Sitruuna kustannus Oy 

Toivottelen täältä sinulle oikein mukavaa joulunodotusta ja kiitos kun käyt vierailulla blogissani❤

4 kommenttia:

  1. Kuulostaapa mielenkiintoiselta kirjalta.
    Mukavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
  2. Varmaan aika traagista? Maailmansodan tapahtumat eivät vaan jätä meitä rauhaan. Ne kiinnostavat sekä kirjoissa että elokuvissa tai sarjoissa.

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.