maanantai 17. heinäkuuta 2023

Camilla Davidsson Pikkuinen unelmien kaksio

Camilla Davidsson on yksi Ruotsin menestyneimmistä feelgood - kirjailijoista. Olinkin iloinen kun sain hänen uutuusteoksensa Pikkuinen unelmien kaksio Into Kustannukselta luettavaksi.

Kirjan päähenkilö on Sofia, uranainen, joka tekee työtään itseään säästämättä. Sofia on juuri ostanut uuden kaksion ja haaveilee  remontista. Haaveita himmentää kuitenkin Sofian paikallaan polkeva suhde Oliveriin, stressaava työ sekä vanhempien avioero. Isä oli jättänyt perheensä ja muuttanut yhteen vain hiukan Sofiaa vanhemman naisen kanssa, joka jo odotti Sofialle velipuolta.

Sofia palkkaa urakoitsijan toteuttamaan kaksionsa remontin. Alku oli hankala, sillä remonttimies Arvid oli erittäin ärsyttävä ja kyseenalaisti Sofian suunnitelmia.

"Sofia halusi antaa tulla ja kertoa isälleen, kuinka raukkamaisesti tämä oli käyttäytynyt touhutessaan äidin ja koko perheen selän takana ja ettei hänellä ollut pienintäkään halua tavata tätä tai tämän uutta naista"

"Sillä hetkellä hän ei olisi ollut missään muualla mieluummin"

"Oli aika päästää irti"

Kun aloitin kirjan lukemisen, tuntui että tarina laahasi mutta pian olinkin niin kirjan pauloissa, että tuskin maltoin lopettaa lukemista. Camilla Davidsson kirjoittaa ajatuksia herättävästi ja uskonpa, että moni pystyy myös samaistumaan tapahtumiin.

Pikkuista unelmien kaksiota on myyty Ruotsissa yli 80 000 kpl. Kirjailija on aikaisemmin työskennellyt stressaavassa markkinointityössä joten tulosten tekeminen suorituspaineineen on hänelle tuttuja. Nykyisin Camilla Davidsson kirjoittaa ja pyörittää omaa majataloa Fårön saarella. On hienoa, jos tämäkin kirja saa miettimään omaa elämää, etenkin hyvinvointia ja jopa tekemään oman terveyden takia tarpeellisen muutoksen elämässään.


Kiitos Into Kustannus kirjasta
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.