lauantai 13. maaliskuuta 2021

Siskoni Italiassa

Kirja-arvostelu

Pirjo Toivanen

Siskoni Italiassa

Stresa kustannus

Enpä muista milloin olisin kirjan kannen kuvan perusteella halunnut lukea kirjan. Nyt kuitenkin kävi näin. Pirjo Toivasen viime vuonna ilmestyneen Siskoni Italiassa kirjan kansi on todella hieno, se suorastaan kutsuu lukemaan kirjan. 


Kirja on itsenäinen jatko-osa Toivasen Pyhä paha perhe romaanille. Itse en ole tätä kyseistä romaania lukenut, mutta sain kuitenkin hyvin kiinni kirjan " punaisen langan".

Kirjan tapahtumat sijoittuvat Stresaan Pohjois-Italiaan. Kirjan päähenkilönä on Mirja, näyttelijä jonka sopimus Helsingin kaupunginteatterista on katkolla. Mirjalla on adoptoitu sisko Terhi, joka on lakimies ja muuttanut Roberto miehensä kanssa Lontoosta Italiaan. He remontoivat vanhaa arvokasta huvilaa Italiassa. Mirja tulee poikansa Markon kanssa sisarensa luo ja sisko palkkaa myös englantilaisia opiskelijoita puutarhan kunnostustöihin. Brittinuorista tuleekin naapuriston puheenaihe. Alkulomasta paikalla on myös sisarusten äiti Eeva. 

Kirja oli uskottavaa ja selkeää luettavaa. Kirjailija itse asuu Italiassa, joten italialainen elämänmeno on hyvin kuvailtu. Kansikuvan perusteella odotukseni olivat kuitenkin hiukan kepeämpiä kirjan suhteen, mutta suosittelen kyllä lämpimästi lukemaan tämän kirjan. Kirja antaa ajattelemisen aihetta nuorten elämästä, adoptiosta sekä perhe- ja sukulaisuus suhteista. Kiitos kirjasta Stresa kustannus
8 kommenttia:

 1. Onpa todella kaunis kirjan kansi, kyllä tuo jo vetää tutkimaan kirjaa enemmän.
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 2. Mukava, kun luit tämän kirjan Kannet ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
 3. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta,yritän etsiä kirjastosta sen luettavaksi.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 4. Viehättävä kansikuva tosiaankin. Haluaisin luke kirjan, yritän saada kirjatosta. Hyvää alkuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.