sunnuntai 28. maaliskuuta 2021

Bloggaajan työkirja ja Katariinanpyörä

Lukeminen on kyllä niin ihana harrastus! Itse luen mieluiten ihan perinteisiä kirjoja mutta kuuntelen myös äänikirjoja. Tässä viime viikkojen aikana olen lukenut kaksi kirjaa. Lukisin kyllä enemmänkin, mutta  kokopäivätyö vie voimia sen verran, että arki- iltaisin ei jaksa kovin myöhään lukea. Toinen lukemistani kirjoista on Minna Luoman  "Rouva Sanan" Bloggaajan työkirja ja toinen Johanna Valkaman Katariinanpyörä. Uutuusteoksia molemmat.

Bloggaajan työkirja on jatko-osa suositulle Bloggaajan käsikirjalle (2019). Työkirja on kuitenkin suunniteltu niin, että se toimii myös itsenäisenä teoksena. Bloggaajan työkirja on täytettävä muistikirja, jonka pääosassa on bloggaaja itse. Kirja painottuu tavoitteelliseen bloggaamiseen ja antaa työkaluja niille, jotka haluavat markkinoida blogin kautta mutta tehtävistä hyötyvät myös harrastebloggaajat. Kirja oli ajatuksia herättävä. Itse kun aloitin blogin v.2017 niin olin ehkä vähän myöhässä blogien kulta-ajoista mutta ihan intuitiolla menin. Bloggaajan työkirjaa katsellessa huomaan, että olen tehnyt paljonkin oikein mutta olisipa tämä kirja ollut minulla jo vuonna 2017 niin monta ihmetyksen aihetta olisi ratkaistu helposti. Minulla oli myös ilo osallistua tämän kirjan julkistamistilaisuuteen Facebook livessä. Siellä sain kuulla myös yrittäjä Saija Sitolahden bloggaajan tarinan. Saija kertoi siitä, miten blogi on auttanut häntä omalla urallaan.

Toinen lukemani kirja on Johanna Valkaman Katariinanpyörä. Johannalla on muuten myös bloggaajan tausta. Hän on pitänyt viitisen vuotta ravihevosiin liittyvää blogia. Minulla oli ilo saada tästä Otavan Katariinanpyörästä ennakkokappale Somessa.comin kautta ja sain myös kutsun Otavalta kirjan vaikuttajatatilaisuuteen, jossa Johanna Valkama kertoi kirjasarjasta. Katariinanpyörään on siis tulossa myös jatko-osia. Katariinanpyörä on historiallinen romaani joka vie lukijansa 1500-luvun Pohjolaan. Kirjan päähenkilö on Jaakko Ilkan leski Susanna Katariina. Mielestäni kirja on lähellä täydellistä lukemista historiallisista romaaneista pitävälle.


Toivottelen täältä sinulle oikein mukavaa palmusunnuntaita! Teimme töissä esikoululaisten kanssa kuitenkin virpomisvitsoja vaikka virpomaan tässä tilanteessa ei juuri pääsekään. Yksi esikoululainen sanoi, että hän virpoo kotona marsunsa:)
8 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.