sunnuntai 20. syyskuuta 2020

Illallinen ystävien kesken

Yhteistyössä Helsingin kaupunginteatterin kanssa

Lippu saatu

Studio Pasilassa (Ratamestarinkatu 5) sai ensi-iltansa 16.9 Donald Marguliesin Illallinen ystävien kesken. 

Näytelmä kertoo kahdesta ystäväpariskunnasta. Karinasta (Ursula Salo) ja Kaista (Risto Kaskilahti) sekä Piiasta (Pihla Penttinen) ja Tommista ( Carl-Kristian Rundman). Toinen pariskunnista on kuitenkin ajautunut eroon.


Pieni näytelmä, mutta näytelmä ei jää pinnalliseksi vaan menee loistokkaasti syvälle ja antaa paljon ajattelemisen aihetta. Päälimmäisenä ei itselleni noussut näytelmän esittelyissä esiin tuotu tarina, miten toisen pariskunnan ero vaikuttaa ystävyyteen, pitääkö ystävien valita puolensa  vaan itseäni puhutteli  enemminkin ihmisten valinnat parisuhteissa. Näytelmässä ketään ei syyllistetä valinnoistaan vaan kaikki valinnat tuntuivat oikeilta. Mitä siitä, jos joku haluaa kärsiä huonossa avioliitossa koko elämänsä, se on hänen asiansa. Näytelmän Karina on hyvin itsetietoinen ja uskoo avioliittonsa olevan juuri sitä mitä avioliiton kuuluisi olla. Vierellä on kuitenkin väsynyt mies Kai, joka tukee muita mutta unohtaa omasta itsestään huolehtimisen. Mitä myös siitä, jos 53 -vuotias Tommi haluaa jakaa elämänsä 36 vuotiaan matkatoimistovirkailijan kanssa ja erota boheemista Piasta. Jos Tommi tosiaankin jaksaa joka aamuiset suihkut ja lenkit nuoremman naisen kanssa niin hyvä niin. Piakin löytää rinnalleen opiskeluaikojen tuttavuuden.

Koko näyttelijäkaarti teki hienoa työtä. Näytelmästä tuli isompi kuin osasin odottaa. Sari Siikanderin ohjaus oli loistava.

"Olen joskus ajatellut, että kaikki elämän tärkeimmät asiat mahtuvat yhteen parisänkyyn. Puoliso, lapset, koirat, kaikki samassa sängyssä - rakkaus, kosketus, läheisyys, rauha ja levollisuus. Mutta illallinen ystävien kesken - näytelmässä avioliitto ' al dente' kiehuu yli, palaa pohjaan ja chiliäkin lorahtaa liikaa. Seesteisyys on kaukana, kun avioliitot natisevat liitoksissaan. Siksi meillä onkin Pasilassa kaksi parisänkyä, loistavat näyttelijät, naurua ja itkua - ja ehkä myös onnellinen loppu, sillä meillä kaksi on edelleenkin parillinen luku"

Ohjaaja Sari Siikander

Esityksen kesto 2 tuntia 10 minuuttia

Helsingin kaupunginteatterin studio Pasilassa

12 kommenttia:

 1. Hieno postaus! Kiinnostava ja elämän makuinen näytelmä. Olisipa mielenkiintoista nähdä, kuinka tätä tematiikkaa kaikkinensa näytelmässä tarkastellaan - naurua ja itkua, kuten elämä tahtoo olla. Kaksi on edelleen parillinen luku ❤

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Mä olen Suomen matkoilla yrittänyt käydä katsomassa teatteriesityksiä. On kiva, kun ymmärtää joka sanan eikä tarvitse sen eteen pinnistellä. Ikimuistoisin oli kyllä Hardwickin Munaako herra ministeri. Vuosi taisi olla 2000 ja muutaman penkin päässä istui Esko Salminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teatterissa on kiva käydä, mä kans bongailen näyttelijöitä😊☀️🍁🍂Mukavaa syyskuuta🍁🍂

   Poista
 3. Upea postaus ja varmasti mielenkiintoinen näytelmä

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä, pitääpä hankkia liput! Iloa viikkoon!

  VastaaPoista
 5. Niinhän se on elämässäkin, että jokainen tekee itselleen parhaat valinnat ja välillä menee mönkään ja välillä tulee tehtyä niitä täyden kympin valintoja. Ihmissuhteista kertovat näytelmät yms. ovat minusta aina kiinnostavia. Hyvän kuuloinen näytelmä!
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 6. Teatterissa ei olekkaan tullut käytyä aikoihin.
  Kuullostaa hyvälle näytelmälle.

  Mukavaa loppuviikkoa sinulle! <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.