lauantai 28. tammikuuta 2023

Det perfekta livet Svenska Teatern

Kävin katsomassa Svenska Teaternin Amos näyttämöllä Australiasta lähtöisin olevan kamarimusikaalin. Tämän Det perfekta livet - Täydellinen elämä musikaalin tekstin ja musiikin on tehnyt Amity Dry. Kantaesityksensä musikaali on saanut vuonna 2010. 

Musikaali kertoo neljästä naisesta, jotka elävät hyvin erilaisissa elämäntilanteissa.

Lily elää näennäisen onnellisessa suhteessa Patrikin kanssa ja johtaa kahvilaa. Suhde muuttuukin sitten eroksi ja suureksi eroahdistukseksi.

Jenni on työskennellyt kahvilassa teinistä lähtien ja unelmoi avioliitosta ja häähumusta.

Erika on uranainen, joka huomaa yllättäen olevansa raskaana. Erika kipuilee lapsen tuomaa elämänmuutosta ja on väsynyt lapsen yöheräilyihin.

Sussi on useamman lapsen kotiäiti ja lapset vievät hänen melkein koko aikansa elämässä.

Det perfekta livet musikaalissa on vain 4 näyttelijää. Musiikkikin hoituu pelkästään kahdella instrumentillä sellolla ja pianolla. Lavastus on myös pienimuotoista, pöytä ruutuliinoineen ja tuoleineen ovat lavastuksen pääosassa.

Päälimmäisenä esityksestä jäi mieleen naisten välinen ihana ystävyys. Näiden neljän eri elämänvaiheessa olevien naisten ystävyys kantaa vaikeidenkin aikojen yli. 

Esityksessä oli taitavaa laulamista ja aistin, että yleisö eli suuresti mukana. Esitys saikin suuret aplodit. Teatteriyleisö oli siis erittäin tyytyväinen näkemäänsä. 

Näyttelijät

Daniela Fogelholm

Minna Kettunen-Enberg

Nina Palmgren

Petra Pääkkönen

Esityksen kesto 2 tuntia 30 minuuttia sisältäen väliajan

Svenska Teatern  Pohjoisesplanadi 2 

*Kuva netistä


2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.