torstai 19. tammikuuta 2023

Yksi neljästä

Petja Lähteen Yksi neljästä - romaani on Terhi Nuora - dekkarisarjan avaus. Dekkarimaailma saakin uuden  henkilön itähelsinkiläisen murharyhmän rikostutkijan Terhi Nuoran. Terhi on nuoren aikuisen Taneli pojan äiti. Hän on kasvattanut Tanelin yksinhuoltajana.

Asun itse Kaakkois-Helsingissä ja Itä-helsinki on hyvin tuttua, joten mielenkiinto kirjaan heräsi jo siitäkin. Terhi kuvataan hyvin tavallisena inhimillisenä poliisina mutta hyvinkin nerokkaana. Terhin poika Taneli viettää elämäänsä tietokoneen äärellä huoneessaan. Hänellä ei juurikaan ole ulkopuolista elämää. Taneli kärsii sosiaalisten tilanteiden kammosta. Hän kipuilee suuresti isättömyyttään. Äiti on päättänyt tästä asiasta vaieta, mutta Taneli aikoo selvittää totuuden isästään.

Kirjan alussa tuntui, että henkilöitä on niin paljon, että oli hiukan vaikea hahmottaa ja pysyä mukana kuka on kukin. Kun sitten kirjaa luki eteenpäin ja henkilöt tulivat tutuiksi niin kirja vei niin mennessään, että oikein odotin työpäivän päättymistä, että pääsen tämän dekkarin pariin. Jos olisin ollut lomalla, olisin varmaan lukenut kirjan siltä istumalta. 

Murharyhmä aktivoituu, kun Kontulasta löytyy pää huputettuna miehen ruumis. Näin jännitys alkaa kietoutumaan lukijaankin. Kirja vie lukijan katsomaan yhteiskunnan varjopuolta, syrjäytymistä mutta myös hyväosaisten elämän raadollisuutta. Yksi neljästä - romaanin henkilöhahmot ja tapahtumat ovat täysin fiktiivisiä. 24 vuoden takainen tapahtuma tulee päivänvaloon, tapahtuma jotka oli niin surullinen ja mitä siitä sitten seurasi oli jännittävää ja järkyttävää yhtä aikaa. Kirja yllättääkin monta kertaa juonen käänteillään ja itse en ainakaan olisi arvannut miten lopulta kaikki päättyi vai päättyikö? Seuraavaa Terhi Nuoran dekkarisarjan kirjaa odotellessa. 

Petja Lähde on itähelsinkiläinen kirjailija, mutta myös käsikirjoittaja ja näyttelijä. 

"Yksi neljästä on elokuvia ja tv-sarjojakin kirjoittaneen Lähteen  kansainvälisen tason  dekkariavaus"

Kirja ilmestyy 6.3

Kiitos kirjasta Gummerus Kustannus

https://www.gummerus.fi/fi/kirja/9789512430949/yksi-neljasta/

Sinulle toivottelen mukavaa tammikuuta täältä Jollaksesta. Lunta on taas Helsingissä.

Kiitos kun vierailet blogissani <32 kommenttia:

  1. Tuollaisia kirjoja on kiva lukea, kun suunnilleen tietä tienoot, joissa tapahtumat tapahtuvat.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.