perjantai 11. marraskuuta 2022

Joutonainen

Sain Into-kustannukselta Aino Kiven uutuuskirjan Joutonainen. Olin hyvin mielissäni, kun huomasin tämän kirjan Into kustannuksen lähetyksessä. Olen nimittäin lukenut Aino Kiven esikoisromaanin Maailman kaunein tyttö. Pidin kovasti Kiven sujuvasta kerronnasta eikä tämä toinenkaan kirja tehnyt siinä poikkeusta.

Joutonaisen pääosassa on Annu. Hän on oikea taivaanrannanmaalari, jolla ei ole omaa asuntoakaan vaan hän majailee tuttujen nurkissa. Ainoa pysyvä ihmissuhde on oma veli. Annun äiti on hoivakodissa eikä enää ymmärrä juurikaan maailmanmenoa. 

Annu tutustuu  mieheen, jota hän  kutsuu "viivapiirtäjäksi". Mies on varattu ja hänen naisystävänsä on kaikkea sitä, mitä Annu ei ole - kaunis ja tehokas yrittäjä. Annu huomaa pian olevansa suhteen kolmas pyörä, eikä hän oikeastaan sitä halua, koska kokee miehenkin ärsyttävänä. 

Kirja on kuin komedia! Monta kertaa nauroin sitä lukiessani mutta samalla kirja on myös surullinen - kuvaus irrallisesta sukupolvesta.

"Junamatkalla takaisin Riihimäelle luon tilin, jolla voin seurata naista. Katri Korhonen, se on hahmoni nimi, sopivan mitätön ja tuottaa niin monta Google-osumaa, ettei henkilön todenperäisyyttä voi selvittää"

"Hän on niin makea, että varmaan paskookin hattaraa".

"Mitä enemmän somepöhinää, sitä paskemmin suhteessa menee".

Joutonainen on " Hersyvä romaani pakkomielteistä ja rakkaudesta".

Aino Kivi on teatteriohjaaja, kirjailija ja dramaturgi. Hänen esikoisteoksensa Maailman kaunein tyttö oli ehdolla Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon saajaksi 2016.

Lähes kaikki Into kustannuksen kirjat on saatavilla myös e- ja äänikirjoina kaikista tunnetuista palveluista.

Sinulle toivottelen mukavaa viikkoa <32 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.