tiistai 15. marraskuuta 2022

Haudattu salaisuus

Heine Bakkeid dekkarikirjailijana on minulle aivan uusi tuttavuus. Hänen sanotaan olevan yksi Norjan parhaista dekkarikirjailijoista ja hänen tuotantoaan on julkaistu yli 15 maassa. Haudattu salaisuus on palkittu Norjan parhaana dekkarina vuonna 2021.

Jännityksellä tartuin tähän kirjaan, tykkään kovasti lukea dekkareitakin. Haudattu salaisuus jatkaa Thorkild Askesta kertovaa sarjaa. Itse en siis ollut lukenut yhtäkään aikaisempaa kirjaa. Kirjasta kuitenkin kerrottiin, että se on periaatteessa itsenäinen romaani.

Thorkild Asken elämä muuttui viisi vuotta sitten. Aske oli tullut Stavangerin kaupunkiin tutkimaan konstaapeli Simon Bergelandin väärinkäytöksiä. Aske huumataan ja hän ajaa kolarin, jossa kuolee Bergelandin naisystävä Frein. Thorkild Aske menettää työnsä poliisina ja myös terveytensä. Hän saa itsemurhayrityksen seurauksena aivovamman. 

Thorkild lähtee etsimään vastauksia painajaiseensa, mutta huomaa, että hänen ei haluta palaavan eikä menneisyys olekaan sitä mitä hän on luullut.

Haudattu salaisuus kirjan aloitus on hyytävä, rannalta löytyy runneltu ruumis ja sen uskotaan kuuluvan viisi vuotta sitten kadonneelle konstaapeli Simon Bergelandille.

Tarina etenee kahdessa aikakaudessa. Totuus tulee esiin viiden vuoden takaisista tapahtumista pikku hiljaa. 

Heine Bakkeidin tyyli kirjoittaa on nokkelaa ja koukuttavaa. Uskon kuitenkin, että jos olisin lukenut sarjan aikaisemmat kirjat, olisin pitänyt tästä kirjasta vielä enemmän.

Kiitos kirjasta Into kustannus <3

Lähes kaikki Into Kustannuksen kirjat on saatavilla myös e - ja äänikirjoina kaikista tunnetuista palveluista.

Kivaa viikkoa sinulle <3


Vinkkaan tännekin! Hajuvesi.fi Black Friday tarjouksista. 
Kurkkaa2 kommenttia:

  1. Kivoja lukuhetkiä tähänkin viikkoon sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos kirja- ja kirjailijavinkistä! Tämä kirjailija ei ollut minulle entuudestaan tuttu.

    VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.