torstai 7. heinäkuuta 2022

Teetä auringonkukkien kahvilassa

Kesäyöt on kyllä niin ihanaa lukuaikaa! Milly Johnsonin kirja Teetä auringonkukkien kahvilassa piti otteessaan niin, että tuskin maltoin nukkua ollenkaan. 

Milly Johnson on englantilainen kirjailija, jonka teoksia on myyty maailmanlaajuisesti yli kaksi miljoonaa kappaletta. Teetä auringonkukkien kahvilassa on hänen toinen suomennettu romaaninsa. 

Kirja kertoo petetyksi tulemisesta, niistä raastavista tunteista mitkä myllertää ihmisen sisällä ja lopulta kostosta, joka on suklaisen suloinen.

Connie Diamondille selviää aviomiehensä Jimmyn kaksoiselämä. Jimmy on pelannut likaista peliä koko heidän 24 avioliittovuotensa ajan. Jimmyn toiset naiset menivät jopa pariskunnan yhteisen tyttären Janen ohitse. Jimmy ei välittänyt tyttärestään juurikaan. Connie mm. pyysi aviomiestään Jimmyä menestyvän Timanttikiilto siivousfirman toimitusjohtajaa ostamaan tyttärelleen auton mutta Jimmy osti sen mieluummin nuorelle toimistoapulaiselleen rakastajattarelle Ivankalle. Jimmyn uskollinen työntekijä Della on myös rakastanut Jimmyä vuosikymmenet. Hän teki työnsä loistavasti ja siihen riitti vain Jimmyn hymy ja lausahdus lempitytöstä, kunnes totuus valkenee myös Dellalle. 

Mitä sitten "Teetä auringonkukkien kahvilassa" tapahtuu? Kirja kertoo miten petetty Connie saa itsetuntonsa takaisin ja yhdessä Dellan kanssa he päättävät tehdä Jimmy Diamondin elämästä selvää perustamalla kilpailevan yrityksen. Tässä onnistuakseen he tarvitsevat tuekseen koko Timanttikiillon henkilökunnan. 

Kirja kertoo ystävyyden voimasta ja rakkaudesta ja siitä miten sirpaloitunut ihminen kokoaa itsensä -  löytää takaisin elämään ja tekee jotain suurta.

"Tätä nykyä Connie tunsi itsensä itsevarmaksi, osaavaksi, rohkeaksi naiseksi, jolla ei ollut pienintäkään syytä arastella itseään tai olemassaoloaan"

Ketään ei saisi kohdella niin kuin Jimmy Diamond kohteli lapsensa äitiä Connieta ja tytärtään Janea.

Kiitos Bazar kustannus ja somessa.com kirjasta

Lämmin suositus 

Sinulle toivottelen oikein mukavaa heinäkuun alkua <3


             


2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.