maanantai 11. heinäkuuta 2022

Amerikan maa

Sain ennakkokappaleen Jeanine Gumminsin kirjasta Amerikan maa Sitruunakustannukselta. Kirja ilmestyy elokuussa 2022. En voi kyllä kuin todeta, että tämä kirja tarjosi liikuttavan lukukokemuksen. Jo heti ensimetreillä kirja on jännittävä suorastaan henkeäsalpaava.


Kirja kertoo Lydiasta, joka omistaa kirjakaupan Meksikon Acapulcossa. Lydia elää tavallista keskiluokkaista elämää miehensä Sebastianin ja kahdeksanvuotiaan poikansa Lucan kanssa. Lydian aviomies on journalisti ja hän julkaisee artikkelin huumekartellista. Silloin Lydian ja kahdeksanvuotiaan Lucan elämä muuttuu silmänräpäyksessä. He joutuvat jättämään kaiken tutun ja turvallisen ja pakomatka Yhdysvaltoihin alkaa. Heistä tulee laittomia siirtolaisia. Kirja on trilleri, jota on vaikea laskea kädestä. Se kertoo myös sydäntä viiltävästi äidinrakkaudesta, sellaisesta rakkaudesta, jonka takia on valmis uhraamaan oman elämänsä.  

 "Luca hyppää. Lydian jokainen solu hyppää hänen mukanaan. Lydia näkee pieneksi käpertyneen poikansa, tämän nuoruuden, uskomattoman rohkeuden..."

"Minä onnistuin " hän huutaa. "Mami hyppää!" Lydia hyppää ajattelematta mitään muuta kuin Lucaa.

Luca ja Lydia hyppäsivät kulkevan junan katolle, toiveena päästä turvaan pohjoiseen Yhdysvaltoihin.

Jeanine Gummins on yhdysvaltalainen kirjailija, jonka juuret ovat Puerto Ricossa ja Irlannissa. Hän asuu New Yorkissa miehensä ja kahden lapsensa kanssa.

Kiitos kirjasta Sitruunakustannus

Kirjan oikeudet on myyty 36 kielelle ja kirjaa on jo myyty yli 2 miljoonaa kappaletta.


Sinulle toivottelen kauniita kesäpäiviä <3
            Cellbes ja niin ihanat mekot
2 kommenttia:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.