torstai 2. kesäkuuta 2022

Uutta elämää, Jylhäsalmi

Kirsi Pehkosen uutuuskirja Uutta elämää, Jylhäsalmi lupaa takakannessaan: "Koukuttavaa romantiikkaa ja jännitystä maalaismaisemissa Jylhäsalmella". No lupaus kyllä toteutuu.

Jylhäsalmi on itseasiassa Kirsi Pehkosen kirjoittama kirjasarja. Itselleni tämä sarja ei kuitenkaan ollut tuttu, mutta pääsin kyllä Jylhäsalmen elämään mukaan tässä kirjassa. Kirja jopa tuntui lukiessani aivan yksittäisteokselta.


Kirjan päähenkilö on eläinlääketieteen kandidaatti Inkeri, joka palaa kotiseudulleen kesätöihin sijaistamaan paikkakunnan eläinlääkäriä. Inkeri kuvataan kirjassa hyvin toimeliaana nuorena naisena.

 Maalla asuminen on itsellenikin jonkin verran tuttua niin kyllä Pehkosen kuvaukset maalaiselämästä ovat kirjassa aidonoloisia. Jylhäsalmen tarinat sijoittuvat fiktiiviseen itäsuomalaiseen järvimaisemaan.  

Kirjassa riittää romantiikkaa, kun Inkerin opiskelijakaveri Eemi saapuu myös Jylhäsalmelle kesätöihin. Yllätyksiä tuo myös kylällä liikkuva huhu suojelupoliisin liikkeistä paikkakunnalla.

Kirjassa on hienoja kuvauksia luonnosta, huumoria, jännitystä ja sitä maalaisromantiikkaa. Kirja sopii vallan erinomaisesti kesäloma lukemiseksi. 


"Vaikka välillä väsytti, hän oli päivä päivältä varmempi, että tämä oli hänen työsarkansa tässä maailmassa".

"Auringonpaiste alkoi kuumottaa poskia koivunvarjon lomasta. Tai kenties lämmin aalto levisi niskasta ohimolle muista syistä".

Kirja saatu pr-näytteenä

Kuvat omasta galleriasta :)

2 kommenttia:

 1. Meidän äiti voisi tykätä tästä kirjasta, hän kun on maaseudulta kotoisin.
  Ihanaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti voisi fiilistellä muistoja. Kiitos ja samoin mukavaa loppuviikkoa <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.