sunnuntai 8. toukokuuta 2022

Näytelmä joka menee pieleen

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä naurettiin sydämen pohjasta! En itsekään muista, milloin olisin nauranut teatterissa niin paljon kun katsoessani tätä Näytelmä joka menee pieleen esitystä. Itse asiassa aloitin nauramisen jo astuessani teatterin ovesta sisään, kun eteisessä Eppu Salminen etsi koiraa. Koira oli kadoksissa ja se tarvittiin näytelmään.

Näytelmä on hulvatonta teatteria teatterissa. Esitys on harrastajateatterin ensi-ilta, jossa ratkotaan murhamysteeriä dekkarimaisessa kartanomiljöössä briteissä. Kaikki menee kuitenkin pieleen ja vielä enemmänkin - vuorosanat unohtuvat, lavasteet kaatuvat ja näyttelijät pyörtyilevät. Olisittepa nähneet näyttämön esityksen jälkeen!

Harrastajanäyttelijäseureen piti keksiä nopeasti, miten toimia kun asiat ei menekään niin kuin pitää, mutta sehän se hauskaa olikin. Yleisö suorastaan mylvi naurusta. Väliaikatarjoilukin meni pieleen nimittäin, jos joku oli ostanut jäätelötuutin niin piti ottaa yhteyttä myrkytyskeskukseen.The Play That Goes Wrong on alkujaan kolmen lontoolaisen teatteriopiskelijan  Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields lopputyö vuodelta 2012. Näytelmää esitettiin ensin pienessä pubissa pienelle yleisölle, mutta kun tieto ratkiriemukkaasta esityksestä kiiri niin esitykset olivatkin sitten loppuunmyytyjä. Näytelmä sai mainetta ja kunniaa ja siitä tulikin kansainvälinen menestys.

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämön esitys oli tällä kertaa viimeinen, mutta pistäkääpä korvan taakse muistiin, jos tämä vielä joskus tulee ohjelmistoon. Iso iso lämmin suositus.

Rooleissa: Eija Vilpas, Linda Wiklund, Eppu Salminen, Matti Rasila, Santeri Kinnunen, Risto Kaskilahti, Joel Hirvonen ja Alex Anton.

Lavastus: Peter Ahlqvist

Puvut: Elina Vättö

Naamiointi: Pia Kähkönen

Valot: Valdemar Virtanen

Ääni: Jaakko Virmavirta

Käsikirjoitus Henry Lewis, Jonathan Sayer ja Henry Shields

Suomennus: Mikko Koivusalo

Ohjaus: Pentti Kotkaniemi


KIITOS <3 Helsingin Kaupunginteatteri lipuista


12 kommenttia:

 1. Ihanaa että elämä siirtyy normaaleihin uomiinsa ja teatteriin pääsee. Parasta antia on juuri harrastajateatterin anti

  VastaaPoista
 2. On kyllä ihan mahtavaa, että taas pääsee teattereihin ja konsertteihin yms. Kuulostaa hauskalta näytelmältä, nauraminen on aina plussaa :)
  Ihanaa äitienpäivän iltaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 3. Ihanaa - nauru pidentää niin ikää! Omaa ikääni pidensin Turun kaupunginteatterissa ennen joulua Kysy siskoilta -esityksessä. Tenat olisivat olleet tarpeen;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Mun olis pitänyt nähdä tuo mainitsemasi esitys. Onneks on väliaika, pääsee vessaan :)

   Poista
 4. Tuon näytelmän olisin halunnut nähdä. Harmi, etten huomannut sitä ajoissa.

  VastaaPoista
 5. Tää oli ihan 5 tähden näytös!! Ihanaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa hauskalta,nauraminen tekee hyvää.
  Aurinkoisia kevätpäiviä sinulle Kristiina.

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!