sunnuntai 5. kesäkuuta 2022

Downton Abbey: Uusi aikakausi

Suositusta Tv-sarjasta Downton Abbey (2010-2015) on tehty jo kaksi elokuvaa. Toukokuun alkupuolella ensi-iltansa saanut elokuva Downton Abbey: Uusi aikakausi on peräti kaksituntinen. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1928. Elokuvassa on kaksi teemaa, joita seurataan vuorotellen, mutta kuitenkin samassa ajassa. Toinen sijoittuu Downtoniin ja toinen Etelä-Ranskaan. Leskikreivitär Violet on perinyt Etelä-Ranskasta huvilan. Tämä tapahtuma saa Crawleyn perheen ymmälleen. Syytä yllätyslahjaan arvuutellaan ja tämän asian kanssa suvussa käydään suuria pohdiskeluja ja asia herättää voimakkaita tunteita. Downton Abbeyssa taas kuvataan elokuvaa. Tähän suostuttiin koska kartanon katto vuoti ja sen korjaukseen tarvittiin rahaa. Elokuvaväki mykkäelokuvan tähtineen oli hauskaa seurattavaa, katsoja pääsi mm. seuraamaan miten mykkäelokuvaan lisättiin ääni. 


Ohjaus: Simon Curtis
Käsikirjoitus: Julian Fellowes
Rooleissa: mm. Maggie Smith, Michelle Dockery, Elisabeth McGovern, Hugh Bonneville
Elokuvaa on hehkutettu mediassa ja olen kyllä samaa mieltä, että elokuva on katsomisen arvoinen. Miljööt elokuvalle ovat suorastaan upeat ja näyttelijäsuoritukset todella hienoja. Parituntinen vierähti kuin siivillä. Elokuvan finaali on koskettava, joten nenäliina kannattaa varata mukaan.

Ensi-ilta 4.5.2022

2 t 5 min

Draama

Finnkino


Mukavaa viikkoa sinulle <3


4 kommenttia:

 1. Downton Abbey on äitini suosikki ja ajattelinkin mennä hänen kanssaan tuon kakkos osan katsomaan. Ihanaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 2. Vaikka juoni oli aika heppoinen, oli elokuva minusta niin ihana. Se lavastus, puvustus, ruuat ja miljööt tempaavat mukaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Uskomaton miljöö elokuvalle. Kivaa kesäkuun alkua sinulle <3

   Poista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.