keskiviikko 9. helmikuuta 2022

Mieheni vaimo

Ahti Kariluoto on palaamassa Tallinnasta Helsinkiin laivalla mutta saa autokannella sydänkohtauksen ja hänet kiidätetään sairaalaan, jossa hän myöhemmin kuolee. Sairaalan käytävällä häntä suree kaksi perhettä. Toinen perhe on Katri ja hänen poikansa Aleksi Helsingistä ja toinen perhe on Evelyn ja hänen tyttärensä Aile Virosta. Molempien lasten isä on Ahti Kariluoto. Katrin kanssa hän on naimisissa Helsingin Kulosaaressa ja Evelynin kanssa avoliitossa Tallinnassa. Kumpikaan puolisoista ei ole tiennyt toisistaan eivätkä siis Ahtin petoksesta ja kaksoiselämästä, joka oli jatkunut vuosikausia. Petoksen uhrina olivat myös lapset.

Naisilla on ikäeroa 20 vuotta. Katri on noin viisikymppinen ja Evelyn noin kolmekymppineen. Katsojalle herää  kysymys, miten tämä voi olla mahdollista, että mies pystyy käytännössä tällaiseen kaksoiselämään. Ahti Kariluodolla oli vaateyritys ja yrityksen tehdas sijaitsi Tallinnassa.

Kuva netistä

Sarja ei keskity siihen, miten Ahti Kariluoto on kaksoiselämänsä luonut vaan naisten ja lasten selviytymiseen tästä hämmennystä ja tuskaa tuottaneesta tilanteesta. 

Ahti Kariluoto jätti jälkeensä talousvaikeuksissa olevan yrityksen ja molemmille naisille oli tärkeää turvata lastensa perintö. Katri ja Evelyn päätyvät asumaan Katrin omakotitaloon pelastaakseen yrityksen ja lastensa perinnön. Katri ottaa Kontu yrityksen johtoonsa ja myös Evelynillä on alussa suurikin osuus yrityksen jaloilleen nostamisessa.

Itse pidän Ahti Kariluotoa kusipäänä, jonka älykkyysosamäärä jää idiootin tasolle. Sarjassa kuvataan koskettavasti Ahtin pojan Aleksin tuskaa tapahtuneesta. Aleksi lopettaa suuren intohimonsa jalkapallon, koulussa hän reputtaa kaikki lukiokurssinsa ja saa paniikkihäiriö kohtauksia ja hän eristäytyy kavereistaan.

Kuva netistä

Sarjan takaa löytyy sisarukset Inari ja Juuli Niemi. He kertovat, että ovat saaneet sarjan johdosta ympäri maailmaa yhteydenottoja joissa ihmiset kertovat omalle kohdalleen sattuneista samantapaisista petoksista. 


Kuva netistä 

Katri - Pirjo Lonka

Evelin - Sara Soulie

Ahti - Kristo Salminen

Aleksi - Bruno Baer

Aeli - Ella Kangas

Näyttelijäsuoritukset ovat mielestäni hurjan hyviä. Pieni Ella Kangas suoriutuu roolistaan vallan hienosti. Pirjo Lonka on roolissaan uskomattoman hyvä, tunsin ihan sydämessäni hänen tuskansa ja Bruno Baerin nuoruudentuska sai minut melkein kyynelehtimään. 

Sarja on kuitenkin hieno selviytymistarina <3

Mieheni vaimo on nähtävillä Yle Areenassa

Sinulle toivottelen oikein mukavaa helmikuuta ja YSTÄVÄNPÄIVÄÄ 14.2  <3 

Tuhat kiitosta Kauniimpaa kuin koskaan kanavien seuraajille 3 kommenttia:

  1. Minä olen huono television katselija mutta tämän sarjan olen katsonut Areenasta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos sarjavinkistä. Ihanaa loppuviikkoa ja maanantaista ystävänpäivää sinullekin Kristiina <3

    VastaaPoista
  3. Hei, olen katsonut myös tämän sarjan. Oli kyllä todella mielenkiintoinen. Iloista ystävänpäivää myös sinulle!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.