lauantai 29. tammikuuta 2022

Mies joka kuoli kahdesti

Richard Osman on brittiläinen huippusuosittu koomikko ja juontaja. Kun Osman kirjoitti ensimmäisen dekkarinsa Torstain murhakerho, tuli kirjastakin huippusuosittu. Nyt tämä Torstain murhakerho kirja on saanut jatkoa. Kirja on nimeltään Mies joka kuoli kahdesti.

Ensimmäisessä kirjassa tutuksi tulleet luksus vanhainkodissa Kentissä asuvat eläkeläiset Elisabeth, Ibrahim, Ron ja Joyce alkavat ratkoa erittäin vaarallista tapausta. Tapaukseen liittyy mm. alamaailman rahanpesua, mafiaa, huumeita ja varastettuja timantteja. Elisabeth, joka on entinen salaisen palvelun agentti saa kirjeen mieheltä, jonka kanssa hänellä on pitkä yhteinen historia. Mies on tehnyt suuren virheen ja tarvitsee nyt Elisabethin apua.

Kirja on jännittävä eikä ruumiltakaan vältytä. Kuitenkin nämä eläkeläiset vievät tapausta eteenpäin kohti ratkaisua askel askeleelta hermonsa säilyttäen. Heille on tärkeää saada kiikkiin tappaja, joka on valmis tappamaan myös heidät.

Itse pidättelin välillä hengitystä niin jännittäviä oli kirjan tapahtumat.

"Tarvittiin vain kaksi kirjaa ponnauttamaan Richard Osman rikoskirjailijoiden kärkikastiin"- New York times book review"

Kiitos kirjasta Kustannusosakeyhtiö Otava ja somessa.com


Sinulle toivottelen mukavaa tammikuun loppua, hirveä lumimyräkkä tuolla ulkona nyt. Ihan hirvittää huomiset lumityöt.

4 kommenttia:

  1. Rakastan kunnon salapoliisi ja murhamysteeri tarinoita, kirja kuulostaa älyttömän hyvältä.
    Ihanaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos vinkistä, pitää laittaa kirja kirjaston varaukseen <3 Ihanaa uutta viikkoa <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.