lauantai 22. tammikuuta 2022

Onnellisten saari

Eeva Loukon Onnellisten saari avaa uuden dekkarisarjan. Kirjan tapahtumat sijoittuvat Helsingin Lauttasaareen, jota jostain syystä kutsutaan Onnellisten saareksi. Itse en tiedä miksi, ehkäpä siellä asustelee keskimääräistä onnellisempia ihmisiä. 

Kirjan päähenkilö on kolmekymppinen Ronja. Ronja on asunut jo vuosia ulkomailla ja käynyt vain satunnaisesti kotikulmillaan Lauttasaaressa. Ronjan äiti Anita oli hylännyt Ronjan isän ja muuttanut Ranskaan, kun tyttö oli vielä pieni. Ronja elikin lapsuutensa ja nuoruutensa synkkyyteen taipuvaisen isänsä Harri Vaaran kanssa. Ronja oli siis saanut aika kylmää kyytiä vanhemmiltaan, joten ihmetystä ei herättänyt se, että tyttö oli muuttanut heti ylioppilaaksi päästyään Lontooseen. Nyt kuitenkin Ronja oli saanut tiedon, että hänen isänsä on löydetty kuolleena Kasinonrannasta ja tapauksessa epäillään murhaa. Tästä alkaakin tapahtumien vyöry. Monet ihmettelevätkin, miksi vaatimaton monelle tuttu historian opettaja on murhattu. 

Ronja tapaa Suomeen saavuttuaan teinivuosien ystäviään Anskun ja Millan joiden jälkeennäkeminen on yhtäaikaa satuttavaa kuin lohduttavaankin sekä jopa lukioaikaisen poikaystävänsä Villenkin. Murhatutkimusta tekevät konstaapelit Anton ja Oona mutta toimittajana työskennellyt Ronja ei luota heidän kykyihinsä ratkaista rikosta vaan alkaa itse selvittämään etäiseksi jääneen isänsä taustoja. Pikkuhiljaa monet salaisuudet saavat päivänvalon välillä hyvinkin jännittävästi.

Kirja on liki 400 sivuinen ja pitää sisällään monta vaiettua salaisuutta ja ihmissuhdetta. 

Lukiessani kirja piti kyllä otteessaan kiitettävästi mutta välillä tuntui, että oli vaikeaa hahmottaa kaikkea tapahtunutta ja sitä henkilömäärää mitä tarinaan sisältyi. Kieli on kuitenkin selkeää ja mukavasti dialogipainotteista, joten oli miellyttävää lukea. Kirjan lopussa jo sitten hiukan herätellään uutta arvoitusta, joten seuraavaa kirjaa odotellessa.

Kiitos Otava ja somessa.com kirjasta


Toivottelen sinulle täältä oikein mukavaa tammikuun loppua <3 Olen suuresti ilahtunut, kun tämän blogini lukijamäärä on nousussa. Jee :)


4 kommenttia:

Ilahdun suuresti viesteistä!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.