sunnuntai 11. heinäkuuta 2021

Yksityisetsivä Varjo kannoillasi

Ihan ensimmäiseksi, on ollut mukavaa huomata, että täällä blogissani on kävijöitä. Kiitos suuresti!

Keväällä voitin kustannus Docendon arvonnassa kirjan, joka on tietoteos Suomen salamyhkäisimmästä ammatista. Kirja on nimeltään Yksityisetsivä Varjo kannoillasi ja kirjan on kirjoittanut palkittu dekkaristi Pauliina Susi. Kirja kertoo yksityisetsivän työstä aina 1960-luvulta tähän päivään. 


Yksityisetsivät kertovat kirjassa toimeksiannoistaan. Tarinoita riittää mm. epärehellisistä toimitusjohtajista uskottomiin puolisoihin. Ennen vuotta 1987 yksityisetsiviä työllisti erityisesti avioliittojen uskottomuusjutut, sillä syylliseksi osoitettu avionrikkoja menetti erossa tasinko-oikeutensa eli oikeutensa osuuteen varakkaamman puolison omaisuudesta. Vuonna 1987 tuli uusi avioerolainsäädäntö  ja eron sai ilman syyllisyyspykälää. Asiat olivat vakavia, mutta välillä kyllä hymyilytti, kun toimeksiannoissa oli ihan koomisiakin piirteitä ja välillä yksityisetsivät olivat kuin psykologeja. Itseäni kiinnosti, mikähän mahtaa olla yksityisetsivien koulutus ja kirjaa kertookin, että pääsääntöisesti heillä on poliisikoulutus. Kirja vie hyvinkin nostalgisiin tunnelmiin eli aikaan jolloin digitaalisuus oli vähäistä. Tänä päivänä digitaalisuus on muuttanut suuresti yksityisetsivän työnkuvaa mutta myös yksityisyyden suoja on suurentunut. Kirjan takakannessa kerrotaan, että Suomessa toimii ainakin sata alan ammattilaista.

Kirja on selkeä ja helppolukuinen. Kirjan mukana pääsee myös valheenpaljastustestiin, turvallisuusmuseoon ja varjostuskeikallekin.

Kirjan kirjoittaja Pauliina Susi s.1968 työskentelee vapaana kirjailijana. Vuoden johtolanka palkinto ojennettiin hänelle v.2006 verkkourkintaa käsittelevästä dekkaristaan Takaikkuna. 



Oikein mukavia kesäpäiviä sinulle ja lukuhetkiäkin☀️


9 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta 🤍 Mukavia kesäpäiviä.

    VastaaPoista
  2. Oikein ihanan aurinkoisia ja kauniita lomapäiviä sinulle Kristiina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi❤Samoin sinulle kerätään voimia syksyyn! Nautitaan nyt tästä " hiljaisuudesta"😁

      Poista
  3. Tuohan kuulostaa kivalta lomakirjalta. Kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
  4. Hihii😁❤Sudoku ja nukkumatti kuulostaa kyllä ihan kivalta😂👍Ihania kesäpäiviä☀️

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.