tiistai 27. heinäkuuta 2021

Runebergin kotona

Kun nyt tuli hankittua museokortti niin lomareissulla tuli sitten käytyä museoissa ja yksi niistä oli Runebergin koti. Tämän kansallisrunoilijamme talo sijaitsee Porvoossa. 

Johan Ludvig Runeberg  syntyi 5. helmikuuta 1804 Pietarsaaressa ja kuoli 6. toukokuuta 1877 Porvoossa. 

Runeberg oli jo eläissään hyvin suosittu, häntä palvottiin kansallissankarina. Tunnetuin kunnianosoitus hänelle on nimetty oma päivä Runebergin päivä 5. helmikuuta. Runebergin kerrotaan pitäneen hyvin paljon makeasta, niinpä me syödäänkin sitten runebergintorttuja kyseisenä päivänä. 

Tämä Maamme laulun ja Vänrikki Stoolin tarinoitten luoja avioitui pikkuserkkunsa Fredrikan kanssa ja he saivat kahdeksan lasta. 

Yliopisto opinnot hän suoritti Turussa. Porvooseen hän muutti vuonna 1837.

Runebergin koti oli ihan mukava vierailukohde. Fredrikan pikkuinen puutarhakin oli kaunis. Museossa on opaskierroksia mutta itse halusin kierrellä kaikessa rauhassa. Viininpunainen väri sisustuksessa näytti olevan vallitseva.

Ilmeisesti Runeberg oli tuolla sängyn alla


Runebergin patsas sijaitsee läheisessä puistossa
Kuva netistä

Ystävättäreni, joka on myös varhaiskasvatuksenopettaja on ihan hurahtanut tuohon Runebergiin eipä tuossa mitään komea mieshän tuo on :) Lapset saa varhaiskasvatuksessa kuulla häneltä hienoja tarinoita Runebergin päivänä.
 
Toivottelen sinulle mukavia kesäpäiviä ❤ Nyt on luvattukin loppuviikosta sadetta. Piha onkin ihan rutikuiva, joten sade on ihan toivottua.8 kommenttia:

 1. Museokortti olisi kyllä hyvä olemassa.
  Hui, malkein kauhistutti nuo paljaat jalat sängyn alla. Mikähän niiden tarina on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä oli jonkun taiteilijan performance. Mun mielestä ei mitenkään onnistunut juttu, joten sivuutin asian

   Poista
 2. Onpa upea paikka! Vähän outo tuo jalat sängyn alla juttu, mutta muuten upea! Mukavaa loppuviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kans ihmettelin tätä uutta taidetta siellä, en ole ihan varma sopiiko. Kivaa viikkoa sinullekin❤

   Poista
 3. Museokortista on kyllä iloa. Itse hommasin kortin viime kesänä, mutta vasta tänä keväänä korkkasin kortin. Tosin se ei haittaa, koska vuosilaskenta aletaan siitä, kun korttia ensimmäisen kerran käyttää. Täytyy kesälomalla hyödyntää korttia enemmänkin. :)

  Minun mielestänikin nuo jalat sängyn alla ovat oudot...

  VastaaPoista
 4. Museokortti on kiva juttu! Latasin sen sovelluksen niin pääsee vaivattomasti sisään museoihin ja saa vinkkejä näyttelyistä ym. Kivaa viikkoa sinulle☀️

  VastaaPoista
 5. Tuota museokorttia on tullut mietittyä, Suomessa niin paljon museoita joissa olisi mukava kyllä käydä :)Kivaa elokuuta <3

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.