lauantai 10. helmikuuta 2024

2:22 A Ghost Story

Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämö ja 2:22 A Ghost Story

Siis mikä trilleri!

Jenny ja Sam ovat kutsuneet kylään Laurenin ja Benin. Lauren on Samin vanha ystävä ja Ben on Laurenin uusi miesystävä. Sam ja Lauren eivät olleet tavanneet pitkään aikaan. Jenny ja Sam ovat ehtineet saada Phoebe vauvankin ja muuttaneet rivitaloasuntoon.

Sam oli nyt ollut päiväkausia tavoittamattomissa, kun hän oli matkustanut työmatkalle syrjäiselle saarelle ja hävittänyt siellä puhelimensa. Jennyn harteille oli jäänyt vauvanhoidon ja kotitöiden lisäksi vierailun valmistelu. 

Jenny kertoo, että hän on monena yönä kuullut aina samaan aikaan vauvan itkuhälyttimen kautta klo: 2:22 askeleita Phoebe vauvan huoneesta ja miehen itkua. Hän oli jopa soittanut asiasta poliisille. Jenny on varma, että talon entinen asukas kummittelee. Talossa asuu siis haamu. Koko porukka päättää valvoa ja odottaa kunnes kello on 2:22. Odotus on piinaavaa ja tunteet räiskyvät. Sam löytää koko ajan tapahtumille järkiperäisen selityksen. Benin johdolla kummitukseenkin otetaan yhteyttä ja kaikki kokoontui pöydän ympärille ja kyllä se pöytä liikkui vai liikkuiko?

Näytelmä pitää otteessaan jokaisen minuutin. Näytelmässä on valo- ja ääni efektejä, jotka säikyttävät yleisöä oikein kunnolla välillä mutta hiipivä jopa piinaava jännitys on se, mikä pitää katsojan otteessaan. Phoebe vauvakin oli yksin omassa huoneessaan, joka toi oman jännityksen. En usko, että tätä asiaa kukaan sivuutti reagoimatta näytelmää katsoessa. 

2:22 A Ghost Story on Danny Robinsin näytelmä joka on saanut ensi-iltansa Lontoossa vuonna 2021.

Yleisöltä pyydetään salassapitoa loppuratkaisun suhteen.

Rooleissa

Sam Lauri Tilkanen

Jenny Pia Andersson

Lauren Sanna-June Hyde

Ben Sauli Suonpää

Konstaapeli Stirling Matti Rasila

Konstaapeli Miller Leena Rapola

Ohjaus Paavo Westerberg

Suomen ensi-ilta 8.2.2024 Helsingin Kaupunginteatterin Arena-näyttämöllä

Esityksen kesto 2 tuntia 22 minuuttia, sisältää väliajan

<3 Kiitos lipuista Helsingin Kaupunginteatteri 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.