keskiviikko 31. tammikuuta 2024

Frida

Tampereen Työväen Teatterin Suuren näyttämön kevään uutuus näytelmä Frida kertoo taidemaalari Frida Kahlon (1907-1954) elämästä. Fridan on käsikirjoittanut ja ohjannut Anne Rautiainen.


Oli mukavaa päästä näkemään tämä teatteriesitys. Esitys on saanut ensi-iltansa 18.1.2024.

Frida Kahlon ura taiteilijana oli huikea vaikka Fridan elämässä oli paljon sairautta. Hän sairasti kahden vuoden iässä polion ja polion seurauksena hänelle jäi ontuminen. 18-vuotiaana Frida joutui pahaan kolariin, jossa raitiovaunu ja bussi törmäsivät. Metallinen tanko lävisti Fridan lantion ja hänet leikattiin 35 kertaa. 

Vuonna 1929 Frida avioitui meksikolaisen muraalitaiteilija Diego Riveran kanssa. Diegolla oli avioliiton ulkopuolisia suhteita ja hän sanoikin Fridalle " En voi olla sinulle täydellisesti uskollinen, kysy vaikka lääkäriltä".  Diego ja Frida erosivat kymmenen vuoden kuluttua mutta avioituivat pian uudelleen.

Fridan kerrotaan kuitenkin sanoneen, että hänen elämässään oli kaksi pahaa onnettomuutta yksi oli kolari ja toinen oli Diego ja Diego oli niistä pahempi.

Tampereen Työväen Teatterin Fridana nähdään Elsa Saisio ja Diegona Pentti Helin. Näytelmässä kuullaan aivan ihania espanjankielisiä lauluja Petra Karjalaisen esittämänä, häntä säestää kitaralla Tuomas Luukkonen. Nämä laulut sopivat esitykseen mielestäni täydellisesti, ne tekivät näytelmään mielettömän ihanan tunnelman.

Elsa Sainion roolisuoritus Fridana on onnistunut ja Pentti Helin on kyllä ihan oikea valinta Diegon rooliin. 

Kiitos Tampereen Työväen Teatteri<3 kannatti tulla bussilla Helsingistä Tampereelle.


Mukavaa helmikuun alkua sinulle. Pysytään pystyssä, on kyllä liukasta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.