sunnuntai 5. maaliskuuta 2023

Viisas elämä

Sain Viisas elämä kustantamolta muutaman kirjan pr-näytteenä. Talvilomallani vierähti tunti jos toinenkin näiden kirjojen parissa. 


Emilia Vasko-Kujala, Noora Mustajoki
Naisen syklit

Julia Alakulju
Unelmien idea

Amir Levine, Rachel Heller
Tunnista tunnesiteet


Emilia Vasko-Kujalan ja Noora Mustajoen uutuusteos Naisen syklit kertoo luonnon jatkuvasta kierrosta. Kirjailijat kertovat, että syklien kierron tarkoitus on rikastuttaa elämää mutta ne myös hämmentävät ja väsyttävät. Kirja on ensimmäinen suomalainen teos hienovaraisesta kuunpistekierrosta. Aiheesta ei ole kansainvälisestikään kirjoitettu kuin pari teosta. Kirjassa on myös harjoituksia, jotka auttavat tasapainottamaan sisäisiä ja ulkoisia rytmejä.
Itselläni menee kyllä aikaa sisäistää tämä teos, sillä asia on minulle aivan vieras. Kirja on yhdistelmä vanhan viisauden, tieteen ja kulttuurin näkökulmaa. 

"Omien syklien tunteminen auttaa luovimaan elämän jatkuvassa muutoksessa" . 
Kirjan kirjoittajat ovat kundaliinijoogan opettaja kouluttajia. Heiltä on aikaisemmin ilmestynyt kaksi kirjaa Naisen elämänkaari 
(2022) ja Nainen omassa voimassaan (2022)Julia Alakuljun Unelmien idea on kirja, joka rohkaisee omannäköiseen yrittäjyyteen. Kirjailija kertoo, että kirja on tarkoitettu uuden suunnan etsijöille, yrittäjyydestä kiinnostuneille ja yrittäjinä toimiville. Kirjassa on kolme osaa. Kirjan ensimmäinen osa neuvoo ottamaan käyttöön oman idearikkauden ja toisen osan työkalujen avulla voi testata omia ideoita ja kehittää niitä eteenpäin. Kirjan kolmas osa keskittyy hyvinvointiin.

"Löydä työelämä, jossa teet juuri sitä mitä rakastat"

"Vapauta itsesi ja toteuta haaveittesi elämä"

Tämä kirja oli hyvin rohkaiseva ja mielestäni myös kauniisti kirjoitettu. 
"Hymyile aina kun katsot toista ihmistä"
"Vastaa puhelimeen ilahtuneena, että sinulle soitetaan"
"Olet oman elämäsi arkkitehti"

Julia Alakulju on sarjayrittäjä, kahden lapsen äiti. Hän työskentelee mm. markkinoinnin parissa.Amir Levine, Rachel Heller
Tunnista tunnesiteet

"Luo kestävä rakkaussuhde aikuisena"

Kirja on käytännönläheinen opas, jossa on oivalluksia ja taitoja ihmissuhteisiin. Kirjassa on havainnollisesti esitelty kolme kiintymyssuhdeteoriaa välttelevä, turvallinen ja ristiriitainen. Nämä opastavat tunnistamaan mahdollisen potentiaalisen kumppanin tyylin ja välttämään ei sopivat kumppanit.

"Löydä selitys omaan ja toisten käyttäytymiseen ihmissuhteissa ja luo onnellisia rakkaussuhteita"

Kirjassa oli mm. nämä vinkit

"Pidä silmällä taipumustasi tulkita toisten
  käytöstä väärin"

"Laadi lista suhteesi asioista, joista olet kiitollinen"


Tällaista kirjaa en ollutkaan ennen lukenut. Uskon kyllä, että kirjasta voi olla apua parisuhdeasioissa, itselläni ainakin nousi pintaan paljonkin tilanteita joissa olisin voinut toimia toisin, kun olisin vain  tajunnut muitakin toimintatapoja

Kirjan kirjoittajat:
Amir Levine on amerikkalainen psykiatri ja neurotieteilijä
Rachel Heller on opiskellut käyttäytymistieteitä ja sosiaalista organisaatiopsykologiaa

Kiitos  Viisas elämä kirjoista  


Sinulle toivottelen oikein mukavaa viikkoa <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.