maanantai 17. lokakuuta 2022

Sumulaakson salatut suhteet

Tuija Lehtisen Sumulaakso sarjan uutuus kirja Sumulaakson salatut suhteet "kuiskuttelee lukijalle Sumulaakson aateliskartanon salaisuuksia"


Kansatieteen tohtori Leaa pyydetään tutkimaan Sumulaakson kartanosta mystisesti kadonneiden sisarusten kirjeitä.  Sisaruksista Tyrasta, Agnesista, Ulli Margarethasta ja Ernestinesta paljastuukin kirjeiden kautta arvoituksena olleita asioita. Lea tosin huomasi jo heti alkuunsa, että oli kansantieteellisen aarteen äärellä. Sisaruksista löytyi kirjeiden lisäksi myös muutama valokuva. Kirjeiden luku-urakka oli iso. Lean aikeena oli käydä siskosten kirjeet rinnakkain käpi kymmenen vuoden ajalta. Mitä enemmän Lea tutki naisten elämää sitä jännittävämmäksi kaikki muuttui.
Työnsä ohessa Lea tutustui myös Sumulaakson nykyisiin asukkaisiin. Heitä sääteli edelleen aatelisten säännöt ja etiketti.


Menneisyyden tutkiminen ei kuitenkaan ilahduta kaikkia ja salaisuuksia on vielä nykypäivänäkin Sumulaaksossa.

Kirjassa oli kyllä hurjasti tarinaa. Olisin ehkä enemmänkin halunnut kuulla näiden sisarusten elämästä ja jättänyt vähemmälle Lean nykypäivään liittyvät tarinoinnit vaikkakin kyllähän ne nivoutuivat toisiinsa loistavasti.

Kirjailija Tuija Lehtinen kuuluu kotimaisten viihdekirjallisuuden kuningattarien joukkoon. En usko, että Sumulaakson tarinat jää tähän vaan saamme vielä jatkoa.

"Otin summanmutikassa toisen kirjeen, joka oli vuodelta 1910. Siinä Ulli Marghareta kertoi vanhahtavalla ruotsilla, että koki Helsingin jännittävänä kaupunkina. Hän oli tavannut lukuisia mielenkiintoisia ihmisiä, jotka ajoivat suomalaisuuden asiaa."

Sumulaakson kartanon väestä on ilmestynyt kaksi kirjaa jo aikaisemminkin
2017 Sumulaakson kartano
2018 Takaisin Sumulaaksoon

Kirja saatu OTAVASinulle toivottelen oikein mukavia lokakuun päiviä <3

Pian on Helsingin messukeskuksessa Kirjamessut 27 -30.10
Oletko menossa?
2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Ole hyvä! Jos tykkää historiallisista romaaneista ripauksella romantiikkaa niin just passeli. Mukavaa lokakuun loppua sinulle

      Poista

Ilahdun suuresti viesteistä!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.