keskiviikko 19. lokakuuta 2022

Momentum 1900

Kasvatuksen ja koulutuksen kulttuurikerholla oli teatterireissu Tampereelle Momentum 1900 musikaaliin. Reissu oli oikein kiva ja vieläpä ystävien seurassa <3. Itse asiassa olin ensimmäistä kertaa mukana tällaisella kulttuurikerhon matkalla ja myös ensimmäistä kertaa Tampereen Työväen Teatterissa.
Tampereen Työväen Teatteri viettää 120  juhlavuottaan ja juhlavuoden pääteos on tämä suurmusikaali Momentum 1900. Momentum tuo näyttämölle Pariisin maailmannäyttelyn 1900 ja herättää henkiin Albert Edelfeltin, Akseli Gallen-Kallelan, Eliel Saarisen, Beda Sterjnschantzin, Ellen Thesleffin ja Ville Vallgrenin

Pikkuinen autonominen Suomi Venäjän vallan alla saa mahdollisuuden toteuttaa Pariisin maailmannäyttelyyn oman paviljongin. Taiteilijat ovat tästä suorastaan hurmioituneita, sillä he näkevät tässä huikean tilaisuuden esitellä koko maailmalle taidettaan. Paviljongin rakennusmiehet tulevat sitten Helsingistä ja Pohjanmaalta. Moni asia menee kuitenkin pieleen mm. taideteoksia katoaa, laatikoista taisi löytyä korsetteja.

Tämä matka Pariisiin jää kyllä mieleen! Tanssia oli ilahduttavan paljon tässä musikaalissa  ja myös puhetta oli  mielestäni enemmän kuin mitä näkemissäni musikaaleissa yleensä. Lavastus oli onnistunut ja musiikki ei mennyt överiksi. Momentum 1900 oli mielestäni vahva ja vaikuttava teosOnnittelut 120 vuotiaalle Tampereen Työväen Teatterille!

Käsikirjoitus Heikki Salo ja Sirkka Peltola

Ohjaus Sirkka Peltola

Sävellys Eeva Kontu

Kapellimestari Tony Sikström

Lyriikat Heikki Salo

Koreografia Petri Kauppinen

Lavastus Hannu Lindholm

Rooleissa mm. Emilia Keskivinkka, Saska Pulkkinen, Jussi-Pekka Parviainen ja Martti Suosalo

Kesto n.2t 45 min sisältäen väliajan. Ikäsuositus 12 v

Musikaali on saanut kantaesityksensä suurella näyttämöllä 7.9.2022Mukavaa viikkoa sinulle <3 Kiva kun vierailet täällä blogissani <3


 

4 kommenttia:

 1. Onpa todella suurmusikaalin tuntua tuossa näytöksessä. Ihanaa on aina päästä kokemaan jotain uutta.
  Kaunista syyslomaviikon jatkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Kyllä viikko vilahti sukkelaan. Huomenna taas töihin

   Poista
 2. On varmasti ollut kiva reissu ystävien kesken. Ihanaa, että koronakaranteenit ovat ohi ja pääsee musiikkikeikoille ja näytöksiin.

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.