torstai 24. helmikuuta 2022

Näkymätön tyttö

Lisa Jewell on brittiläinen kirjailija. Hänen teoksiaan on käännetty 28 kielelle ja myytykin yli 5 miljoonaa kappaletta. Sain luettavaksi hänen kirjoittamansa kirjan Näkymätön tyttö. Lisa Jewellistä sanotaan, että hän on psykologisen jännityksen mestari eikä suotta. Kirja on juuri tuota!

Kirjan tarinaa kuljetaan eteenpäin useamman kertojan kanssa. 

Cate asuu terapeutti miehensä ja teini- ikäisten lastensa kanssa evakkoasunnossa Hampsteadissa, kun heidän pysyvä kotinsa on remontissa. Hampstead kuuluu Lontoon hiukan "parempiin" kaupunginosiin, puhutaan jopa hienostoalueesta.

17-vuotias lukiolainen Saffyre asuu enonsa kanssa. Tytöllä on salaisuutena synkkä menneisyys. Hänelle on tapahtunut jotain kamalaa, kun hän oli 10-vuotias.

Owen on kolmekymmentä vuotias opettaja, joka menettää työpaikkansa, kun kaksi oppilasta syyttää häntä häirinnästä.

Näiden kolmen ihmisen elämä kietoutuu yhteen Hampsteadissa, kun alueella asukkaita järkyttää naisiin kohdistuvat ahdistelut, joita tapahtuu niin yöllä kuin päivälläkin.

Saffyre on kirjan näkymätön tyttö. Saffyre tuntee itsensä yksinäiseksi jopa hylätyksi, kun hänen terapiansa päättyy. Hän kaipaa tutuksi tullutta terapeuttiaan ja alkaa varjostaa tätä. Saffyre saa tietää entisen terapeuttinsa yksityiselämästä asioita, jotka eivät kestä päivänvaloa.

Ystävänpäivänä Saffery katoaa

" Koulutyttö Saffyre Maddox 17, nähtiin viimeksi, kun hän lähti kotoaan helmikuun 14. päivän iltana käymään ystävänsä luona Hampsteadissa"

Kirja on trilleri, joka pitää otteessaan vähän liiankin hyvin. Kirjassa on yli 400 sivua, joten kirjan parissa vierähtää tunti kuin toinenkin. Kirjan henkilöhahmot ovat uskottavia ja Lisa Jewell kirjoittaa hyvin selkeästi. Mutta se mikä minulle jäi kirjasta vahvimpana asiana mieleen on, että kirja on tarina vahvoista naisista, jotka selviävät miesten valheista ja kaksoiselämästä uuteen elämään.


Kiitos Wsoy ja Somessa.com kirjasta <3


 Kirjailija Lisa Jewell   
Kuva netistä

Tänään on järkyttänyt suuresti Ukrainan tilanne, tuntuu niin väärältä!

Kaikesta huolimatta hyvää helmikuun loppua sinulle <3
4 kommenttia:

Ilahdun suuresti viesteistä!