sunnuntai 8. elokuuta 2021

Poutaa ja perunankukkia

Minulla oli ilo saada somessa comin kautta ennakkokappale esikoiskirjailija Anu Joenpolven kirjasta Poutaa ja perunankukkia. Tämä kirja aloittaa uuden sarjan nimeltään Rantakylä.


Anu Joenpolvi on viisikymppinen maalla asuva kirjailija ja hän kertoo kirjan takakannessa harrastavansa laulua, puutarhanhoitoa sekä pitävänsä maalaiskomedioista. Poutaa ja perunankukkia kirja onkin täynnä sykkivää maalaisromantiikkaa. 

Kirjan päähenkilö Liina pakenee sydänsuruja lapsuutensa mummulaan. Anu Joenpolven kuvaukset mummulasta ovat käsinkosketeltavan nostalgisia. Lukija viedään suorastaan ihastuttavaan maalaismiljööseen perunoitten ja raparperien kera. 

Päähenkilöllä Liinalla oli kylässä jo tuttuja teinivuosiltaan mutta löytyypä sieltä uusi asukaskin nimittäin kirjaston yläkerrassa asusteleva ja rautakaupassa työssä oleva Jyri.

"Elämä oli tällä hetkellä varsin kaavamaista töihin, kotiin, nukkumaan -kuviota. Jokin saisi rikkoa sen, vaikka sitten hullu rakastuminen. Aloin taas olla valmis sellaiseenkin. Ilmeisesti oli tylsää ja tapahtumaköyhää elää ilman sydänsuruja"Anu Joenpolvi kirjoittaa hyvin selkeästi, joten kirja on hyvin kevyttä luettavaa ja näin ollen rentouttavaa. Itseäni ilahdutti kovasti kirjailijan taito kuvata ympäristöä ja henkilöitä. Lukija suorastaan alkaa elämään kirjan henkilöissä.
Pidin myös kirjan kannesta, se kertoo hyvin kirjan genren.

Kirja ilmestyy 16.8.2021

              Anu Joenpelto ja Karisto/OtavaToivottelen sinulle oikein mukavaa viikkoa💛

ja

Kiitos kaunis, kun käyt täällä blogissani vierailulla💛14 kommenttia:

 1. Kiitos kirjavinkistä :-) Raikas kansikuva ainakin kirjassa on. Ehkä pitäisi lukaista tuokin kyllä.

  VastaaPoista
 2. Kuulostaapa hyvältä kirjalta.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin sinulle❤❤Piipahdinkin äsken sun blogissa😍👍

   Poista
 3. Olen katsonut lähes kaikki TV:n maalaiskomediat ja tykkään niiden hengestä, mutta kirjoja samasta aiheesta en juurikaan jaksa lukea, mistä sitten johtuneekin.
  Ihanaa elokuuta sinulle<3

  VastaaPoista
 4. Kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta,yritän löytää sen luettavaksi. Aurinkoisia elokuun päiviä sinulle:)

  VastaaPoista
 5. Kiitos kirjavinkistä 🤍 Juuri sellaiselta vaikuttaa, jonka ääreen haluaa työpäivän pääteeksi rentoutumaan. Mukavia elokuisia päiviä sinulle!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.