lauantai 30. tammikuuta 2021

Uskallatko elää juuri itsesi näköistä elämää?

Päivi ja Santeri Kannisto

"En kestä tätä enää"

Into Kustannus Oy

Kirja saatu 

Kun näin ensimmäistä kertaa Päivi ja Santeri Kanniston kirjan "En kestä tätä enää"  niin mielenkiintoni heräsi. Olikin sitten mukavaa saada tämä kirja esiteltäväksi tänne blogiini.  Kirjan kirjoittajat ovat eläneet vuodesta 2004 yli sadassa maassa eri puolilla maailmaa. Päivi Kannisto on filosofian ja yhteiskuntatieteiden tohtori ja Santeri Kannisto tunnetaan avoimen lähdekoodin pioneerina. Heiltä on ilmestynyt muitakin elämäntapakirjoja ja heidän kirjojaan on julkaistu myös englanniksi ja turkiksi.

Kirja valaisee kuinka elämää voi elää suvaitsevammin ja vapaammin. Kirjassa on viisi tarinaa henkilöistä, jotka ovat tehneet elämäntapamuutoksen oravanpyörän ulkopuolella. Nämä ihmiset ovat luoneet omannäköisensä elämän vapaana valtavirran arvoista. Itseäni kiehtoi kovasti kirjassa oleva Nancyn tarina. Nietzschen ajatukset myös puhuttelivat, tästä tulikin mieleen lukion filosofian kurssi  80 - luvulta  ja sellainen kurssiin liittyvä harmahtava pieni kirjanen, joka  oli täynnä suurten ajattelijoiden ajatuksia.

Kirjan lopusta löytyy elämänhallintaan liittyviä harjoituksia. Tässä muutama, jotka itseäni pysähdytti:

"Elämänhallinnassa hyödynnetään myönteisiä tunteita ja jalostetaan kielteisistä voimaannuttavia"

"Elämästä voi tehdä kauniin sovittamalla omat heikkoudet ja vahvuudet tyylikkäästi yhteen"

En kestä tätä enää - kirja oli inspiroiva, tosin kirjan henkilöiden elämäntapamuutokset olivat niin suuria, että itse en ihan taipuisi noin suuriin muutoksiin. Mutta jo ajatusta "Uskallatko elää juuri itsesi näköistä elämää?"kannattaa miettiä.Kirjan voi tilata www.intokustannus.fi

4 kommenttia:

 1. Hauska tuo kirjan kansi, tulee vanhat sarjakuvat mieleen! Kyllä sitä tähän ikään mennessä jo haluaakin elää oman näköistä elämää.
  Ihanaa viikonloppua sulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 2. Into Kustannuksella on paljon kiinnostavia kirjoja. Tuo kirja antaa varmasti inspistä ja näkökulmaa sekä näyttää ajatuspolkua siihen, mitä kaikkea oravanpyörän ulkopuolella voikaan olla.
  Leppoisaa sunnuntaita ja pian alkavaa viikkoa ❤

  VastaaPoista
 3. Totta Into kustannuksella on paljon kiinnostavia kirjoja ja kiitos samoin

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!