sunnuntai 19. tammikuuta 2020

Ymmärrä ihoasi

Yhteistyössä Minervakustannus
Kirja-arvostelu
Johanna Gillbro
Ymmärrä ihoasi

Johanna Gillbro on ruotsalainen kokeellisen ja kliinisen dermatologian tutkija. Hän on väitellyt tohtoriksi Isossa-Britanniassa ja hänellä on myös apteekkarin tutkinto Ruotsista.
Gillbrosta on viimeisen kymmenen vuoden aikana tullut maailman eniten lainatuin kirjoittaja cosmetic science-alalta. Hän on myös voittanut palkintoja tutkimuksistaan ja tieteellisistä artikkeleistaan.


Kun ensimmäistä kertaa näin tämän uutuuskirjan mainoksen, ajattelin heti, että tuon kirjan haluan lukea.


"Ymmärrä ihoasi auttaa ymmärtämään ihon rakennetta ja toimintaa, murtaa monia ihonhoitoon ja kosmetiikkaan liitettyjä myyttejä sekä opastaa tulkitsemaan kosmetiikan tuoteselosteita ja valitsemaan omalle iholle oikeat tuotteet"

          "Terve iho on kaunis"

Kirjassa on todella paljon asiaa ja tieteellinen puoli nousee luonnollisesti esiin erittäin hyvin. Mielestäni kirja on selkeää tekstiä joten sitä on helppo lukea. Mielenkiinto pysyy yllä hyvin. Opin tästä kirjasta aivan hurjan paljon asioita ja monet asiat jäikin ajatuksiin pyörimään. Johanna Gillbro opettaa mm. tuntemaan oman ihotyypin, kertoo iho-ongelmista, ihon ikääntymisestä, ihon hoidosta, ihovoiteiden sisällöstä, aurinkosuojasta, mikrobiomista ja elintapojen vaikutuksesta ihoon. Itseäni kiinnosti erityisesti ihon ikääntymisen hidastamista kertova osio. Lisäksi kirjassa neuvotaan ravitsemusoppaan tavoin ihon ruokavaliosta.
Käytän ja testailen mielelläni kosmetiikkaa ja nyt osaan tulkita vielä paremmin tuoteselosteita kuin aikaisemmin tämän kirjan ansiosta.

Itseäni kiinnosti kovasti Johanna Gillbron ajatukset vedenjuonnista ja sen vaikutuksesta ihoon. Gillbron mielestä se, että vesi tekisi ihon kosteammaksi ja nuorekkaammaksi on vain sitkeähenkinen myytti. Hänen mielestään 1-2 litraa vettä päivässä riittää. Puolet tästä saa syömästään ruoasta, joten litra vettä tämän jälkeen on riittävä.

Myös unen vaikutuksesta ihoon Johanna Gillbron sanoo näin: "Nuku itsesi kauniiksi. Tämä on tavanomainen vinkki, mutta onko siinä jotain perää? Kyllä siinä on. Melatoniini - hormonin ansiosta uni edistää ihon terveyttä". Melatoniini toimii myös antioksidanttina  ja ehkäisee vanhenemista."

          Nuku itsesi siis kauniiksi
          Kauneusunet kunniaan❤

Gillbron mielestä tervettä ihoa ei kannata puhdistaa liikaa ja hän myös kyseenalaistaa seerumien paremman vaikutuksen verrattuna hyviin päivä- ja yövoiteisiin. "Ei ole yhtäkään tutkimusta, joka osoittaisi seerumin olevan parempi hoitokeino ryppyihin kuin voide. Ratkaiseva tekijä on tuotteisiin lisätyt ainesosat".

Kirja on mielestäni hyvin mielenkiintoinen ja tulen varmasti palaamaan kirjan pariin vielä monta kertaa. En yhtään ihmettele, että kirja on saanut paljon median huomiota.

  Kirjan voit ostaa täältä
   
     ❤Kiitos yhteistyöstä Minervakustannus

19 kommenttia:

 1. Uni on kyllä tosi tärkeää, senhän näkee joka aamu, kuinka kauneusunet ovat toimineet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjassa on melatoniinista enemmänkin mm.testi kun sitä oli levitetty toiselle puolelle kasvoja, mikä vaikutus oli🤗😊

   Poista
 2. Mielenkiintoinen kirja; tuo pitää kyllä saada käsiinsä jossain vaiheessa :)

  VastaaPoista
 3. Kirja kuulostaa mielenkiintoiselta... samoin tuo Melatoniini juttu. Kyllä se heti kasvoista näkyy jos on nukkunut huonosti.
  Leppoisaa alkavaa viikkoa. ❤

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoinen kirja. Olit nostanut kirjasta esille kiinnostavia asioita, jotka saivat minut laittamaan tämän kirjan luettavien kirjojen listalleni. Ihanaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 5. Riittävä veden juonti ja nukkuminen on tärkeää terveyden ja ihon kannalta.
  Samoin kuin ravinto.

  Hyvää viikkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 6. Kiva oli lukea kirjasta, mietinkin sitä aiemmin, että olisi mielenkiintoinen, mutta unohdin koko asian :) Plussaa ainakin siitä, että veden juontia ei suositella ylettömästi, enkä usko itsekään siihen. Ja onneksi minulla on erittäin hyvät unenlahjat ja otan päikkäreitä jatkuvasti. Kiva kuulla että vaikuttaa myös ihoon positiivisesti :). Kivaa viikkoa <3

  VastaaPoista
 7. Varmasti hyvää ja mielenkiintoista tietoa.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa mielenkiintoiselta kirjalta. Pitää perehtyä siihen paremmin kirjakaupassa, sillä just tuo tuoteselosteiden parempi ymmärrys olisi itselläkin tarpeen. Paljon muutakin mielenkiintoista tietoa näyttäisi kirja sisältävän.

  VastaaPoista
 9. Mielenkiintoinen kirja varsinkin meille vanhemmille leideille. Sain kirjan Minervasta, mutta en ole vielä ehtinyt lukea sitä. Leppoisaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.