sunnuntai 21. heinäkuuta 2019

Mökkirakkautta

Viihdyn kaupunkikodissani oikein hyvin mutta myös mökillä. Olenkin hyvin onnellinen kun voin lomailla ja viettää viikonloppuja ihanassa kesäpaikassa. Mökki on noin tunnin ajomatkan päässä Helsingistä, joten sinne on mukavaa piipahtaa vaikka lyhyemmäksikin ajaksi. Mökki on vuodelta 1910, joten nostalgiaa riittää. Rakastan mökin harmaita hirsiä ja pihapiiriä johon kuuluu ihana niitty, jossa on erilaisia kukkia. En ole enää laskenut kuinka monta luonnonkukkakimppua kesän aikana teen mutta varmasti kymmeniä. Kukkakimppujen teko on minulle kuin terapiaa - kukkaterapiaa. Ajatukset rauhoittuu ja tulee seesteinen olo. Kutsun itseäni usein mökkihöperöksi. Mökkihöperö on minulle henkilö, joka on täynnä mökkirakkautta :)


Mökillä on omenapuita, marjapensaita, perunamaa ja kasvimaa. Marjametsät on lähellä ja valkohäntäpeuroja hyppii Tipsy kissani suureksi iloksi niityllä. Mökki on nostalgisuudessaan aivan ihana, joten suurempia remontteja ei tarvitse tehdä. Isoin homma on nurmikon leikkaaminen.
Ruokaa teemme aina sään salliessa grillillä ulkona. Savustettu lohi ja muurinpohjaletut on parasta mitä tiedän, ne tuo minulle kesätunnelman. Pihasaunan lempeät löylyt, riippumatto ja ulkohuussi kaikessa nostalgisuudessaan lisää kesäfiilistä. Ulkohuussia koristaa mm. Marilyn Monroen kuvat :) Taitaa siellä olla Eininkin keikkajuliste.


Itselläni on ollut kaksi mökkiä aikaisemmin. Olin myös "mökkiyrittäjä", jos joku lukijoistani vaikka olisi vuokrannut minulta Vieruntilaa Vierunkosken rannalta Padasjoelta niin olen
entinen Vieruntilan mökin "emäntä" :) Mökin vuokrausta oli mukavaa tehdä, kun lopetin aina työt esiopetuksessa kun koulut loppui ja aloitin taas kun koulut alkoi. Kahden ja puolen kuukauden aikana ehti omakin perhe lomailla mökillä.

Aurinkoista alkavaa viikkoa sinulle❤

10 kommenttia:

 1. Ihanat kuvat ja tietkö, meillä on hyvin samanlainen maku mökkeillä ♥

  Kauniita kesäpäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤Ihanaa Maikku😊ja paljon muutakin...ja kiitos kauniita kesäpäiviä myös teille❤

   Poista
 2. Aivan ihania kesäkuvia! Tuo sinun hirsimökkisi on todella kaunis. Olen sitä ennenkin ihaillut.
  Aitoa maalaisromantiikkaa upeine maisemineen.
  Ihanaa jatkoa sinulle!

  VastaaPoista
 3. Aivan ihania kuvia ja, että on mahdollisuus molempiin. <3 Liian harvoin tulee käytyä mökillä. Just otin aikaa, meiltä kotoa 16minuuttia matkaa olisi, silti nämä oman kodin nurkat pukkaa kiehtomaan, sisäsuihku ja vessa, hih. Mutta kun pääsee mökkimoodiin, ei ole kyllä parempaa.

  Ihanaa uutta viikkoa. <3

  VastaaPoista
 4. Ihanissa mökkimaisemissa saat kesää viettää. Ja nuo heinäseipäät!

  VastaaPoista
 5. Miten ihana paikka💖olen melkein kateellinen😉

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.