tiistai 26. helmikuuta 2019

Kell onni on se onnen kätkeköön

Tuo otsikko on kyllä niin bullshittiä vaikkakin on Eino Leinon runosta. Mieleeni se tuo kateuden, joka on mielestäni erittäin huono asia elämässä. Olen joskus blogini alkuaikoina kirjoittanutkin jotakin onnellisuudesta. Asia kiehtoo minua edelleen suuresti ja olen varmasti lukenut kymmeniä onnellisuustutkimuksia. Psykologi David Myersin mukaan onnellisuus on läpitunkeva tunne siitä, että elämä on hyvää. Ajattelen itse niin, että onnellisuus on sitä että pitää elämästään ja kokee iloa ja onnistumisia. Filosofi Seneca ajattelee taas näin "Jokainen voi taata itselleen oman onnensa, jos hän oppii etsimään sitä omasta itsestään eikä ulkopuoleltaan".



Haastankin tässä sinut blogini lukija kertomaan 6 asiaa mitkä tekee sinut onnelliseksi❤

Aloitan itse haasteen kertomalla omani:

               1. Omat lapseni❤
               
               2. Oma ja läheisten ihmisten
                terveys❤

                3. Asun siellä missä tunnen
                 itseni onnelliseksi❤

                4. Juuri nyt taivas ei putoa niskaan.
                    Juuri tällä hetkellä kaikki on
                    hyvin❤

                5. Onnellisuuteni ei ole kiinni
                     suorituksistani tai rahasta❤

                6. Minulla on maailman ihanin
                     kissa :)❤


Ei siis kätketä onnea :)

        ❤Onnellista viikkoa❤

30 kommenttia:

 1. Onnellinen postaus!
  Ja ihan samaa mieltä tuosta ikivanhasta fraasista!
  Ihanaa viikonjatkoa!

  VastaaPoista
 2. Itselleni onnellisuuden kokeminen edellyttää, että elämän peruselementit on kunnossa, kuten terveys ja toimeentulo. En usko, että jaksaisin iloita elämän pienistä hyvistä jutuista, jos olisin esimerkiksi vakavasti sairas. Omat lapset ovat tietysti perusonni elämässä. Mulla tulee siis mieleen kolme juttua; terveys, toimeentulo ja lapset, mutta kaikki kuitenkin tasavahvasti ykkösinä:)

  Ihanaa viikkoa Kristiina<3

  VastaaPoista
 3. Voi miten onnellinen postaus ja tuo valokuva on oikein piste iin päälle! Näitä onnellisuushaasteita tarvitaan!

  VastaaPoista
 4. Onni kuten muutkin tunteet tulevat aina itsestänmme näin se vaan on. Moni hakee niitä ulkopuolelta mutta eihän se ole aitoa. Tuo sanonta kuvaa juuri kateellisuutta ja sen takia siinä sanotaan "sen kätkeköön", ihmisten kateus on kyllä aivan uskomatonta ja heti löytyy heitä kun onneasi hehkutat. Minulle onni on se että saan olla juuuri nyt ja se kaikki mitä elämääni sisältyy.

  VastaaPoista
 5. Kateus on kyllä tosi peestä. Jokainen siihen syyllistyy joskus, mutta välillä huomaa, että sitä esiintyy ihan oudoissa asioissa ihmisillä. Kukaan kun ei tiedä toisen elämästä mitä se oikeasti on... Koti, perhe, terveys, rakkaus ja arvostus (oman itsen ja muiden), ne ovat peruskulmakivet . Toki myös välttämättömänä se turvattu toimeentulo. Näistä olen kiitollinen ja muuta en tarvitse. Nämä ovat joskus itselle/ihmisille näkymätyömiä, vasta kun joku osa reistaa, huomaa sen olemassaolon tärkeyden jälleen.💕

  VastaaPoista
 6. Onni on niitä elämän pieniä murusia ja joskus hieman isompia lohkareitakin. Ja, meillä jokaisella tulisi olla oikeus olla onnellinen niin omista murusista tai lohkareista, eikä joutua niitä piilottamaan. vastaavasti kun meidän tulisi muistaa myös iloita toisten onnesta.
  Onnellista keksiviikkoa!

  VastaaPoista
 7. Onnellisuus on pienistä asioista kiinni.
  Kun avaa silmänsä, näkee ympärillään kaiken hyvän, kauniin ja tuntee onnellisuutta. <3

  Ihanaa päivää sinulle!

  VastaaPoista
 8. 1. Oma perhe
  2. Äiti
  3. Sisko
  4. Koti
  5. Ystävät
  6. Blogi

  Ihanaa keskiviikkoa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 9. Terveys, perhe, ystävät, työ nyt ainakin mutta terveyden reistaillessa on huomannut kyllä, kuinka tärkeää se on :)Ihan onnellisuudenkin kannalta.
  Onnellista viikon jatkoa ♥

  VastaaPoista
 10. Terveys,ihana ja rakastava puoliso,ystävät,oma harrastus maalaaminen,joka on minulle hyvin rakas.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 11. Perhe, oma koti, iloinen koira, että on töitä, että olen toipunut vakavasta sairaudesta, kaikki pienet mukavat jutut.

  VastaaPoista
 12. Olet ihan oikeassa ja kiitos kun sanoit tuon ääneen. Liikaa meillä möyritään surkeudessa kun oikeasti on näin keskivertoihmisellä niin paljon mistä olla onnellinen. En ymmärrä miksi suomalainen tarvitsisi luvan onnellisuuteen erikseen (joskus tuntuu että jotkut ajattelevat niin. Ollaan onnellisia silloin kun siihen on syytä ja annetaan sen tarttua myös muihin <3! Hauskaa ja onnellista viikkoa! :)

  VastaaPoista
 13. Meillä on liian hyvin kaikki, kun onnellisuutta pidetään itsestään selvyytenä. Sitten kun tulee vastoinkäymisiä, niin ryvetään siellä itsesäälissä. Pitäisi jokainen päivä ajatella, miten onnellinen minä olenkaan eikä surra asioita, joille emme kerta kaikkiaan voi mitään. Aurinkoa viikkoosi <3

  VastaaPoista
 14. Perheenjäsenien ja itsen terveys. Hyvä työpaikka. Pienet arjen onnentunteet. Arvojeni mukainen elämä. Liikunta ja lukeminen.

  Tuo sananlasku on ikävimpiä suomalaisia sananlaskuja.Eikö onneaan voi jakaa muiden kanssa?

  Minä ajattelen, että onnellisuuden tunne on niin kuin muutkin tunteet. Ne tulevat ja menevät. Ovat häilyviä. Jonkinlainen perushyvä arki on sitä pysyvämpää onnellisuutta.
  Reipasta laskiaistiistaita sinulle!

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!