lauantai 1. joulukuuta 2018

Valloittava taitoluistelu ja Kiira Korven kirja "Ehjäksi särkynyt"

                                 *Kirja arvostelukappale
                                   Otava*

Yli 20 vuotta on taitoluistelu jollakin tapaa kuulunut elämääni. Ensin tyttären yli 10 vuotta jatkuneen taitoluisteluharrastuksen myötä ja nyt kun tytär vielä tekee työkseen taitoluisteluvalmennusta. Luin suurella sydämellä tämän Kiira Korven "Ehjäksi särkynyt"uutuuskirjan. Kirja on avoin ja rehellinen tilitys niin taitoluistelumaailmasta kuin siitäkin kun on itselleen liian vaativa ja itsekriittinen.



Taitoluistelu on laji joka kaikessa ihanuudessaan vaatii tinkimätöntä työtä ja armotonta itsekuria. Näin sen jo oman tyttäreni luistelu-uran aikana. Kiira luisteli huipulla ja hänen uraansa mahtui hurjasti menestystä mutta myös pettymyksiä. Hänellä oli armoton kunnianhimo joka teki hänestä tähden mutta vaati myös valitettavasti henkisen ja fyysisen loppuunpalamisen joka kuitenkin antoi Kiiralle sysäyksen uuteen elämään. Kiira kertoo tarinansa ihanan avoimesti. Hän kertoo kirjassa jopa suhteestaan venäläiseen miljonääriin joka lennätti häntä yksityiskoneellaan ja osti hänelle lahjaksi 300 000 euroa maksavan Audin. Ohoh! sanon minä. Kirjassa on myös Kiiran valmentajien ja läheisten sitaatteja jotka elävöittävät tarinaa.

Itse pidän taitoluistelusta todella paljon joten nostan kirjasta tähän muutaman positiivisen asian joita myös tyttäreni sai kokea taitoluistelua harrastaneena. Treenikaverit ja taitoluistelun yhteisöllisyys olivat hienoja asioita. Koulupäivien jälkeen ei ollut tekemisen puutetta kun suunta oli aina jäähallille. Kesäisin suunnattiin kesäleireille joko Suomeen tai ulkomaille. Myös Kiira kertoo kirjassaan kesäleirien olleen mukavia muistoja. Kisamatkat kaikkine jännityksineen niin Suomessa kuin ulkomailla olivat erittäin kasvattavia. Kiira kertoo myös tulleensa hyväksytyksi 11- vuotiaana Suomen Taitoluisteluliiton nuorten lahjakkuuksien valmennusryhmään joka kantoi nimeä projekti 2000. Myös tyttäreni oli tässä valmennusryhmässä hiukan myöhemmin.
Projekti 2000 leirit olivat Vierumäen urheiluopistolla ja muistan miten silmät säteillen tytär sinne aina lähti. Koulustakin sai vapaata :)
Taitoluistelu on kallis laji mutta yhtään en kadu, että vein tyttäreni luistelukouluun. Niin paljon se on tyttären elämään tuonut hyvää. Hänen kilpaluistelu-ura päättyi loukkaantumiseen kesäleirillä Saksassa 16 - vuotiaana. Nilkka murtui ja se leikattiin heti Saksassa ja vielä toisen kerran sitten vielä täällä Suomessa. Taitoluistelu jäi kuitenkin hänen elämäänsä valmennuksen muodossa.


Kuvassa tyttäreni :) Näyttää mielestäni erittäin onnelliselta valmentajalta.

Kiira Korpi kertoo kirjassaan varsin kronologisesti luistelu-urastaan ja mielestäni kirjan kirjoittaja Jere Nurminen on onnistunut kokoamaan kirjan jonka seurassa mielenkiinto ei häviä. Suosittelen lämpimästi lukemaan tämän kirjan.

"Kiira Korpi on taitoluistelun moninkertainen EM- mitalisti, Grand Prix -voittaja ja viisinkertainen Suomen mestari. Nyt hän opiskelee psykologiaa ja asuu New Yorkissa"

❤Kiitos Kustannusosakeyhtiö Otava



                             Cellbes

20 kommenttia:

  1. Vaativa laji tuo taitoluistelu, niin fyysisesti kuin henkisestikin.
    Varmasti hyvä kirja.

    Lempeää adventin aikaa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Olen aina ihaillut Kiiraa. Kotoisin kun on samalta suunnalta kuin itsekin. Pitääkin tutustua tähän kirjaan paremmin.

    VastaaPoista
  3. Luin myös kirjan ja ihailen suuresti sitä kunnianhimoa ja itsekuria, mitä laji vaatii. Ihana kuva kauniista tyttärestäsi, äitiinsä tullut ♥

    VastaaPoista
  4. Mielenkiintoiselta kuulostava kirja, minä tykkään lukea kirjoja, jotka kertovat jonkun elämästä.

    VastaaPoista
  5. Minäkin tykkäsin tästä kirjasta, yllättävän rehellinen kirja <3.

    VastaaPoista
  6. Mielenkiintoinen kirja, tykkään lukea elämänkertoja.

    VastaaPoista
  7. Vaativa ja kurinalainen laji :) mielenkiintoinen kirja varmaankin. Mukavaa adventtia <3

    VastaaPoista
  8. Jäähalli on myös mulle kuin toinen koti, joskaan ei taitoluistelun, vaan jääkiekon parista, mutta kuitenkin. Ja aina välillä (useinkin) mietin noita yksilöurheilijoita, että kuinka rankkaa se elämä on silloin, kun ammattilaistasolla urheillaan. Ei ole joukkueen tukea, vaan sitä on niin yksin ja jotenkin niin raakaa sekin, että sitä vuosia ja vuosia harjoittelee ja elää jotain tiettyä kisaa varten, ja jos siellä sitten ei pärjääkään tai loukkaantuu tai jotain, niin kaikki vuosien työ on ikäänkuin valunut hukkaan (vaikkei oikeasti olekaan, koska mikään tehty työ ei ole hukkaan heitettyä, mutta uskon, että ymmärrät, mitä tarkoitan).

    Arvostan todella ja Kiira on ollut mulle aina jonkunlainen idoli. Niin kauniskin. Niinkuin on myös oma tyttäresi. Ja ilmeisen taitava myös <3

    VastaaPoista
  9. Aivan ja kiitos❤❤Mukavaa ensimmäistä adventtia sinulle💕

    VastaaPoista
  10. Varmasti mielenkiintoinen kirja lukemisen arvoinen.

    VastaaPoista
  11. Hei, kiitos kirjaesittelystä ja lämpimät terveiset tyttärellesi. Olen itsekin entinen taitoluistelija ja laji on sydäntä lähellä, vaikka kuulunkin edellisen sukupolven nyt jo varsin entisiin urheilijoihin. Hauskaa joulun odotusta myös!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ❤Kiitos ja voi miten kiva...laji on ihana! Hyvää joulun odotusta sinulle❤

      Poista
  12. Uskon että on mielenkiintoinen kirja. Kaunis tytär sinulla. Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
  13. Tämä kirja on lukulistalla. Sinulla on niin kaunis tytär, saat olla hänestä ja hänen luistelu-urasta ylpeä. <3

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.