tiistai 26. joulukuuta 2017

Teetkö uudenvuoden lupauksia?

"Uudenvuodenlupaukset ovat teoriassa aina hyvästä"sanoo psykiatri ja filosofi "onnellisuustohtori" Antti S Mattila. Hän jatkaa vielä "On aina kannattavaa jos ihminen pyrkii parantamaan elämäänsä".
Itse kyllä teen uudenvuoden lupauksia, tässä iässä niitä tekee tosin jo hyvin realistiselta pohjalta. Ei uutenavuotena tietenkään ole pakko luvata mitään, mutta jos olo on sellainen, että jotakin voisi tehdä toisin - lupaus itselle voi auttaa tavoitteeseen pääsemiseksi. Asiat ei kuitenkaan muutu hyväksi nappia painamalla. Tärkeintä on mielestäni miettiä, mitä oikeasti haluaa? Oletko esimerkiksi toteuttanut elämässäsi liikaa toisten toiveita? Tahtoisitko esimerkiksi vaihtaa työpaikkaa?tai lähteä kuihtuneesta parisuhteesta?vai haluaisitko kenties laihduttaa? mutta pelottaa ettei ole voimia tai pystytkö siihen. Moni luovuttaa jo ennen kuin mitään on tapahtunut. Moni ei lähde elämänmuutokseen, koska arvelee ettei se onnistu kuitenkaan. Ihminen on usein itse itselleen pahin vastus, on vaikeaa tehdä muutoksia kun on mukavuusalueella johon on tottunut. Menemme usein sieltä, missä aita on matalin, vaikka emme olisikaan tyytyväisiä senhetkiseen tilanteeseemme.
Mietin tässä itse viime uutenavuotena tekemiäni lupauksia, 2 niistä on toteutunut. Päätin viime vuonna, että vaihdan työpaikkaa ja se toteutui. Toinen lupaukseni oli, että uskallan aloittaa blogin. Tämäkin siis toteutui. Blogini täyttää huhtikuussa yhden vuoden.

Luin jostakin, valitettavasti en muista mistä, mutta jotenkin näin se meni:
                              ❤
"Elämä on hauras ja arvaamaton hyvässä ja pahassa, siksi on mentävä eteenpäin ja elettävä"
                              ❤


Mukavaa joulunjälkeistä elämää! Itse lähden huomenna käymään Tukholmassa. Budjetti on pikkuruinen, kun tuo jääkaappi piti ostaa, mutta eikös 
se näin mene että tärkeämpää on miten rahan käyttää kuin miten paljon sitä on 😊
❤Tervetuloa myös uudet lukijat❤Kävijälaskuri raksuttaa ajoittain sydämeni tahtiin❤


17 kommenttia:

 1. Ihania välipäivinä ja Tukholman reissua sinulle!
  Uudenvuoden lupauksia teen lähinnä juuri itselleni. Pyrkimys parempaan on terveellistä.
  Lähinnä pyrin olemaan ihmisenä parempi, suvaitsevaisempi ja avoimempi. Olen saanut läheisiltäni palautetta piintyneistä tavoistani ja suhtautumisestani.
  Mukavaa jatkoa!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa reissua.
  Itse en enää yleensä tee uuden vuoden lupauksia, mutta nyt olen oikeasti ajatellut vähentää makean syöntiä. Jos edes pääsisi kohtuuteen, eikä siihen, että joka kauppareissulta ostaa sen suklaapatukan mukaansa. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanaa reissua! Tukholma on ihana, ihan joka kerta. Itse en taida tehdä uuden vuoden lupauksia, kannatan uuden vuoen toiveita. <3

  VastaaPoista
 4. En tee Uuden-Vuoden lupauksia kun en kuitenkaan pysty pitämään. Mukavaa Ruotsin matkaa!

  VastaaPoista
 5. Tänä vuonna en taida tehdä uuden vuoden lupauksia.
  Ihanaa Tukholman reissua!❤️

  VastaaPoista
 6. Kyllä jonkinlaisia lupauksia yritän antaa. Nyt aion taas palata tiukan ruokavalion tielle. On ollut vähän lipsuntaa viime aikoina.

  VastaaPoista
 7. En enää tee uudenvuodenlupauksia, vaan teen lupaukset itselleni ja päätökset sitä mukaa, kun on tarpeen. Uutenavuonna yleensä on jollain tapaa helpompi tehdä ne lupaukset, koska voi ikään kuin aloittaa puhtaalta pöydältä. Itsensä kuunteleminen on tärkeintä, ainakin itse koe niin ja olen oppinut kantapään kautta senkin ja nyt on paljon parempi.
  Mukavaa Tukholman reissua ja hyvää mieltä:)

  VastaaPoista
 8. En tee lupauksia, koska niitä en kuitenkaan saa pidettyä. Oikein kivaa Tukholman-reissua ja hyvää uuden vuoden alkua!

  VastaaPoista
 9. Juu en tee, tunnen jo itseni, joten en lupaile mitään, jotka kuitenkin perun heh.

  Mukavaa viikkoa Kristiina <3

  VastaaPoista
 10. Enpä ole ajatellut uuden vuoden lupauksia. Muutaman toiveen voisin ilmoille heittää!
  Ihanaa reissua Tukholmaan! <3

  VastaaPoista
 11. En ajatellut tehdä mitään lupauksia, kun ei ne kuitenkaan pidää.. ajattelin silti olla stressaamatta liikaa elämästä! :) Ihanaa loppuvuotta ja onnellista uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 12. Kiva kun sulla toteutui kaksi unelmaa.
  Mä en tee lupauksia, en niitä kuitenkaan pitäis kiinni :)

  VastaaPoista
 13. Kaunis ajatelma.
  Mukavaa reissua ja kivaa loppuviikkoa sinulle:)

  VastaaPoista
 14. Minun uudenvuoden lupaus on joka vuosi herkkulakko:) Joulu ähkyn jälkeen voi jopa hetken olla ilman suklaata:) Ihanaa reissua ja Leppoisaa loppuvuotta♥

  VastaaPoista
 15. Hyviä ajatuksia uuden vuoden lupauksista. Itse asetan ennemminkin uuden vuoden tavoitteita kuin teen lupauksia. Jotenkin se tuntuu itselle armollisemmalta, vaikka lopputulema on sama :) Ihanaa reissua ja toteutukoon toiveesi myös ensi vuonna!

  VastaaPoista
 16. Ihanaa reissua sinne Tukholmaan :) Ei, en tee lupauksia uutena vuotena :) Mukavaa loppuviikkoa :)

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!