sunnuntai 29. lokakuuta 2023

Helsingin Kirjamessut

Helsingin Kirjamessut - niin odotettu syksyn messuviikonloppu starttasi jo torstaina 26.10 jatkuen sunnuntaihin 29.10 asti.

Tänä vuonna Helsingin Kirjamessut nousi kävijämäärältään Pohjoismaiden suurimmaksi kirjallisuustapahtumaksi. Kävijöitä oli niinkin huikea määrä kuin 88 000. 

Tunnelma messuilla oli mukava! Messulavoilla oli paljon mielenkiintoisia kirjailijavieraita. Messutarjouksia oli myös kiitettävästi ja huomasin, että kauppa kävikin hyvin. Hienoa oli huomata, että ihmiset lukevat ja kirjallisuutta arvostetaan. 

Minulla oli ilo saada Gummerus kustannukselta kutsu Maija Vilkkumaan omaelämänkerta kirjan julkkareihin. Kirja julkistettiin lauantaina 28.10 Kirjamessujen yhteydessä. Vilkkumaa kirjan on kirjoittanut Miina Supinen.

Ihanat julkkarit <3

Osallistuin myös Otavan ja Kariston vaikuttajatapahtumaan, jossa kirjailijat Minna Haapasalo, Laura Lennes, Jenni Multisilta, Mirella Mäkilä, Kirsi Pehkonen Tuuli Kivijoki ja Kaisu Tuokko kertoivat uutuusteoksistaan. Ihanan päivän päätteeksi oli vielä Teos kustantamon skumppahetki. Kirjailijat Tomi Kontio, Sari Elfving, Miira Luhtavaara ja Katja Raunio kertoivat uutuuskirjoistaan. Tomi Kontiolta on ilmestynyt runokirja Tunturin luokse, rakkaan. Sari Elfvingin uutuusromaani on Saattaja,  
Katja Raunion uutukainen on Viime ajat ja Miira Luhtavaaran esikoisromaani on Tuhkaksi tekemisen taika.

Into kustannukselta sain viestiä, että voisin hakea heidän osastoltaan vaikuttaja kirjalahjan. Sain Pip Williamsin Kadonneiden sanojen kirjan. Kirja on tarina tytöstä, joka varasti sanan. Kirjan takakannessa kerrotaan, että "Kadonneiden sanojen kirja on tositapahtumista ammentava, virkistävän omaperäinen historiallinen romaani. Se kertoo kielen voimasta ja ihmisistä, joiden tarinat katovat suurmiesten kirjoittaman historian pimentoon."


Viikko sitten minusta tuli mummo ja pitihän vauvalle tuoda kirjamessuilta tuliainen. Kustannus Mäkelältä Opitaan 100 sanaa. Esikoulun opettaja kun olen, niin "opitaan."


Kirjamessujen kanssa samaan aikaan olivat myös Levymessut, Postimerkkimessut, Antikvaariset kirjamessut sekä Viini ja Ruoka messut. Tänä vuonna myös erityisruokavalioiden Lautasella tapahtuma.Sinulle toivottelen mukavaa lokakuun loppua ja iso kiitos kun vierailet blogissani <3
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.