lauantai 23. lokakuuta 2021

Ruusuja ja risuja

En ollut lukenut Amanda Vaaran aikaisempia kirjoja tästä viihdesarjasta mutta mielenkiinnolla lähdin lukemaan Majatalo Villa Venlan uusista tuulista.

Venlan hyvä ja rakas naapuri Ilona muuttaa pois ja sen jälkeen ei juuri mikään ole ennallaan Villa Venlassa. Uusi naapuri on identiteettikriisissä kamppaileva, Ilonan poika Ville ja hänen aviopuolisonsa. Venlalle uusi naapuri herättää vain ikäviä tunteita. Viimeinen pisara Venlalle on se, että naapuri kaataa majatalon rajalta kuuset ilman lupaa. Venla päättää muuttaa ja ostaa ihastuttavan Ruusukartanon. Näin syntyy Ruusukartano Villa Venla. Kirjassa ovat myös keskeisessä roolissa Venlan lapset ja heidän isät, kihlattu Petri ja täti Aulikki. 

Venla kirjoittaa myös blogia ja kirjassa onkin muutamia blogitekstejä kommentteineen.

Kirja on kevyt ja selkeä lukea. Tarinaa kerrotaan nykypäivässä ja huumoriakaan ei puutu. Monta kertaa purskahdin nauruun kirjaa lukiessa.

"Lauri tuli avaamaan oven, lusihan hän isäviikkoaan. Hänellä oli taas tuttuun tapaan jalassaan farkut, jotka roikkuivat niin paljon, että bokserien merkkitiedon ja varmaan pesuohjeenkin pystyi vaivatta lukemaan. Tuollaisestahan pitäisi oikeastaan saada mainostuloja".

Miten asiat sitten loppujen lopuksi järjestyvät yllättää lopulta Venlan itsensäkin.

Amanda Vaara on kirjailija Niina Hakalahden sivupersoona.


Kiitos Karisto/Kustannusosakeyhtiö Otava ja somessa.com kirjasta

Syysmyrskyssä on ihan mukavaa pysytellä kotona lämpimässä hyvän kirjan ääressä.
Kirjamessuille Helsingin messukeskukseen kuitenkin ensi viikonloppuna aion mennä. Ihanaa, kun ne nyt taas järjestetään. Myynnissä on myös virtuaalilippuja, jos ei halua tai pääse paikanpäälle.
 


6 kommenttia:

 1. Sinä kyllä luet ihanan paljon. Mitenköhän saisi omankin lukukipinän taas syttymään.
  Kaunista viikonloppua sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin oli aika että luin pelkästään sisustuslehtiä vaikka aikaisemmin olin lukenut paljon. Viime vuosina on kipinä syttynyt uudelleen

   Poista
 2. Vaikuttaa mielenkiintoiselta. On mukavaa lukea kirjoja kun ulkona sataa vettä ja tuulee kovaa. Ihana kuva sinusta ja kissastasi.

  VastaaPoista
 3. Näin harrastelikirjailijana ilahdun kun joku lukee paljon 👍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos💞💞💞Lukeminen on kyllä ihanaa. Mukavaa marraskuuta Ritavuorelle💞

   Poista

Ilahdun suuresti viesteistä!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.