sunnuntai 4. heinäkuuta 2021

Museokortti korkattu

No onhan ilmoja pidelly! Nyt jo kuukauden verran ollut tällaista helteistä. Kesälomani on alkanut ja olen ollut ihmeen pirtsakka. Olen nimittäin vihdoinkin pessyt koko talon ikkunat ja aloittanut maalaamaan taloa, tosin vain talon valkoisia osia, muu on vielä erinomaisessa kunnossa eikä tarvitse maalausta.


Museokortinkin sain sitten korkattua. Kävin  nyt ensimmäistä kertaa vankilamuseossa Hämeenlinnassa. Tämä Suomen suurin vankilamuseo sijaitsee aivan Hämeen linnan vieressä. Vuonna 1871 valmistunut Suomen ensimmäinen sellivankila lopetti vankeinhoidon vuonna 1993
Museoksi tämä lääninvankila muutettiin 1997
Museon esitteessä lukee näin:
"Vankila saa pohtimaan ihmisyyden perimmäisiä kysymyksiä. Se kertoo vankeinhoidon ja vankilaelämän historiasta tunteita herättämällä ja ennakkoluuloja murtavasti"Aika tavalla hiljaisena kävelin tässä museossa ja luin seinäkirjoituksia joihin vangit olivat kirjoittaneet etteivät enää koskaan vankilaan palaa. Toivottavasti näin on käynytkin. 

Näin Pride viikolla pysähdytti myös selli, mikä oli tarkoitettu homoseksuaaliselle miehelle. Tänä vuonna tulee kuluneeksi 50 vuotta homoseksuaalisuuden dekriminalisoinnista ja vankilan uudessa kesän näyttelyssä käsitellään homoseksuaalisuutta rikoksena. 

Toinen näyttely liittyy tatuointeihin ja vankilamuseossa voikin kuulla ja nähdä muusikko Remu Aaltosen tarinan hänen tatuoinneistaan.

Vankilan 1. kerroksessa on vankilateemainen museokauppa. Kesäkahvila sekä kesäravintola on linnan eteläisessä rakennuksessa.


Vankilamuseon osoite on Kustaa lll:n katu 8
13100 Hämeenlinna


Kivaa viikkoa sinulle <34 kommenttia:

 1. No huh, onpahan museo! Mutta äärimmäisen mielenkiintoinen ja opettava pala historiaa.
  Tuollaiset vierailut ovat varmasti mieleenpainuvia.
  Kauniita kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
 2. Tuo vankilamuseo on kuulemma todella mielenkiintoinen, tytär kävi siellä ystäväporukan kanssa.
  Ihanaa lomaa sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.