lauantai 14. joulukuuta 2019

Last Christmas

Tykkäätkö jouluelokuvista?


Itse kävin viime viikonloppuna katsomassa Paul Feigin ohjaaman Last Christmas elokuvan Finnkino Flamingossa. Elokuvan päärooleissa olivat Emilia Clarke, Henry Golding, Emma Thompson ja Michelle Yeoh.
Elokuvaa siivitti Georg Michaelin musiikki, jonka jo elokuvan nimestäkin päättelee. Päähenkilö Katen perhe oli muuttanut Lontooseen sotaa pakoon entisestä Jugoslaviasta. Perhe riitelee kaikesta, eikä kestä toisiaan juuri yhtään. Katen äidin mieli on entisessä kotimaassa ja se tuo haasteita perheen sisällä. Kate haluaakin itsenäistyä ja ottaa elämänsä omiin käsiinsä. Kate asuukin siellä täällä tuttaviensa luona ja käy töissä tonttuapulaisena Santan joulukaupassa. Kate on myös lahjakas laulaja ja hän käy koe-esiintymisissä, mutta epäonnistuu niissä.
Santan joulukauppa on kyllä joulua rakastavan unelma. Kauppa oli niin täynnä joulupalloja ja muuta joulukoristetta, että ihan hengästytti. Romantiikkaa elokuvaan tulee kun kaupan eteen ilmestyy Tom, jolle on luotu hyvin salaperäinen rooli. Tom avaakin Katelle aivan toisenlaisen Lontoon hengen. Itseäni sykähdytti elokuvassa kohtaus, missä Kate ja Tom menivät luistelemaan jäähalliin.
Elokuvan loppuratkaisu oli ennalta arvaamaton, yllättävä.
Elokuva sukkuloi mielestäni onnistuneesti tyylilajista toiseen. Toisaalta nojasi aika tavalla Whamin Last Christmas biisiin ehkä vähän liikaakin.Ihanaa joulunodotusta sinulle tämän tonttulatte kuvan kera :)


6 kommenttia:

 1. Aion käydä joululomalla leffassa. Ja kotona tulee joululomalla katsottua elokuvia, yleensä tehdään niin, että porukalla katsotaan.

  VastaaPoista
 2. Kyllä, joululeffat on ihania!
  Netflixistä on jo jokunen katsottukin.
  Lempeää viikon lopun jatkoa!

  VastaaPoista
 3. Tykkään kyllä jouluelokuvista, mutta en ole tainnut koskaan niitä elokuvateatterissa käydä katsomassa, vaan tv:stä olen katsonut.
  Mukavaa joulun odotusta sinulle <3

  VastaaPoista
 4. Tänä vuonna olen katsonut jo lyhyen ajan sisällä enemmän jouluelokuvia, kuin yhteensä aiempina vuosina, heh! Kai ollut Netlixissä niin mukavan tuntuisia leffoja, että ollut mukava valita sieltä. Mukavaa loppuiltaa! :)

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.