sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Vihainen leski Helsingin kaupunginteatterissa

Yhteistyössä Helsingin kaupungin
teatterin kanssa
Lippu saatu
*sisältää juonipaljastuksia

Minna Lindgrenin romaaniin perustuva Vihainen Leski sai ensi-iltansa Helsingin
kaupunginteatterin suurella näyttämöllä 10.10. Aika rankan työpäivän jälkeen suuntasimme ystävättäreni kanssa teatterille. Minulla oli vähän sellainen tunne, että esitys saattaa olla oikein sopiva juuri meille kyseiseen iltaan. Ensiksi kilistelimme kuohuviiniä ja nautimme täysillä teatterin tunnelmasta. Ensi-illassa on aina hiukan sähköä, jännitystä ja odotusta aistittavissa ilmassa ja se on ihanaa se!
Näytelmän päähenkilö on Ullis eläkkeellä oleva hammaslääkäri, joka oli ollut 12 vuotta kuin vankilassa miehensä omaishoitajana. Nyt Ullis oli jäänyt leskeksi ja alkaa rakentamaan uutta elämää 74 - vuotiaana, mutta helppoa se ei ole. Myytti äidistä, joka uhrautuu vain lapsilleen elää syvästi. Ullis kokee myös, että hänen elämässään oli moni asia ollut aikaisemmin pettymystä. Avioliitonsa hän koki myös pettymykseksi. Ulliksen lapset kärkkyivät perintöä ja puuttuivat äidin elämään. He jopa veivät äidin tutustumaan hoitokoti Finaaliin koska eivät voineet ymmärtää, että heidän äitinsä elää nyt aivan erilaista elämää kuin mitä heidän perinteiset opitut mielikuvansa 70 - 80 vuotiaista on. Esityksessä saimme nauraa todella paljon. Ulliksella oli hauskoja ystäviä, joiden kanssa hän mm. kilisteli skumppaa ja kävi hotjoogassa  vahvistamassa lantionpohjan lihaksia.

Kohtausten musiikkivalinnat olivat onnistuneita. Esityksessä saimme kuulla mm. Markku Aron hyvännäköinen, Tauskin Sinä vain ja Katri-Helenan Anna mulle tähtitaivas kappaleet. Karaoke versio Lea Lavenin Aikuisesta naisesta sai nauramaan melkein pissat housussa. Onneksi oli väliaika! Olemme ystävättäreni kanssa molemmat varhaiskasvatuksen opettajia ja Ulliksen lastenlasten päiväkotikohtaus sai meidät hirnumaan naurusta. Se oli niin uskomattoman hauska. Ullis mummona oli pyydetty katsomaan lastenlastensa Pisaran ja Sammaleen päiväkotiesitystä vanhempien ollessa estyneitä. Esitys meni hyvin aluksi, varhaiskasvatuksen opettajakin toi itseään esille - tällaisiahan meidän alalta
löytyy, hän nimittäin lauloi esityksessä aina osan laulusta. Ulliksen lastenlapset itkivät oman laulunsa ajan mutta Ullis mummo videoi puhelimellaan sinnikkäästi koko ajan. Lastenlapset olivat kaksoset mutta ei heistä saanut selville olivatko he tyttöjä vai poikia, sillä heitä kasvatettiin sukupuolineutraalisti.


Ullis kävi myös treffeillä. Ne Ulliksen treffikumppanit olivat jotain sellaista, että nauroimme taas kyyneleet silmissä. Uskomattomia tyyppejä, mietin miten näyttelijöillä piti pokka heitä esittäessään.
Ullis menee myös konserttiin ystävänsä kanssa. He eivät menneet sinne konsertin takia vaan siksi että näkisivät toisen ystävänsä miesseuralaisen. Ullis tapaa konsertin merkeissä myös miehen. Mies oli hyvin salaperäinen tähtipölyineen. Mies nimittäin lähti kerran ainakin näyttämöltä niin että jätti taakseen tähtipölyä.Oli ihanaa huomata miten Ullis löysi uuden hehkeän itsensä, teki rohkean päätöksen ja myi entisen asuntonsa ja osti uuden ensimmäisen oman asunnon. Näytelmän loppu oli yllättävä mutta onnea täynnä.

Mielestäni Vihainen leski oli aivan ihana koskettava teatteriesitys.

Ulliksen roolissa näytteli Riitta Havukainen. Hänen näyttelijäsuorituksensa oli todella hieno. Erityisesti väliajan jälkeen kun Ullis kävi läpi rankkojakin tunteita niin ne tunteet välittyivät katsomoon asti. Muissa rooleissa nähtiin mm. Pia Runnakko (Pike) Eija Vilpas (Hellu),Kai Lehtinen (Valtonen) Sanna-June Hyde (Susanna) Heikki Sankari (Marko), Leena Rapola (Pisara) Marjut Toivanen (Sammal ) Kari Mattila (Kari Kirjosiipi)

* Ohjaus Kimmo Virtanen
* Lavastus Katariina Kirjavainen
* Pukusuunnittelu Elina Vättö
* Koreografia Jari Saarelainen
* Valosuunnittelu Mika Ijäs ja Petteri 
    Heiskane   
* Äänisuunnittelu Jaakko Autio
* Naamioinnin suunnittelu Jutta Kainulainen

Minna Lindgrenin romaanista Vihaisen lesken oli dramatisoinut Henna Piirto

❤Kiitos Helsingin kaupunginteatteri❤

" Yhtenä päivänä kuollaan, kaikkina muina
   eletään"

Lämpimät suosituksemme tästä teatteriesityksestä❤

18 kommenttia:

 1. Hersyvä näytelmä! Keksitty monta hauskaa juttua tosielämästä.

  VastaaPoista
 2. Onpa hauskan kuuloinen näytelmä. Riitta Havukainen on hyvä näyttelijä ja niin on kyllä kaikki nuo muutkin näytelmän näyttelijät.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle Kristiina <3

  VastaaPoista
 3. Varmasti hauska näytelmä :) Hyviä näyttelijöitäkin ollut esiintymässä, joilla varmasti pokka pitää.

  VastaaPoista
 4. Riitta Havukainen on niin hyvä näyttelijä! Tämä olisi kiva nähdä. Mukavaa uutta viikkoa❤

  VastaaPoista
 5. Kuulostaa hauskalta esitykseltä!
  Riitta Havukainen on kyllä ihan loistava komedienne.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Kiitos teatterivinkistä. Teatterissa pitäisi kyllä käydä paljon useammin :). Mukavaa lokakuun jatkoa!

  VastaaPoista
 7. Ihana teatteri-ilta teillä!
  Ruskan lumoa sinne lokakuun tunnelmiin! <3

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa hyvältä! Katselinkin tämän mainosta ja ihmettelin ensin, että kuka tutun näköinen siinä kuvassa on, kun en meinannut tunnistaa Riittaa noin vaaleana :)

  VastaaPoista
 9. Kuulostaa hyvältä! Voisin käydä hyvinkin katsomassa.

  VastaaPoista

Ilahdun suuresti viesteistä!