sunnuntai 25. helmikuuta 2018

Millaisia blogeja luet? Mikä tekee blogista kiinnostavan?

Blogeissa on kiertänyt haaste "Millainen bloggaaja olet?" Ajattelin ensin kirjoitella kyseisestä aiheesta, mutta itse haen vielä hiukan omaa linjaani bloggaajana joten aloin sitten miettimään, mikä tekee blogista kiinnostavan? ja millaisia blogeja luen?Blogejahan luetaan usein vapaa-ajan ratoksi, ne voivat korvata esimerkiksi aikakausilehdet sillä blogeista haetaan ja saadaankin usein inspiraatiota ja tietoa moniin asioihin.
Itseäni ei  kuitenkaan pelkkä blogi aihealueineen kiinnosta vaan myös henkilö blogin takana. Henkilö joka erottuu ja tekee blogia persoonallisella otteellaan. Bloggaaja antaa kurkistaa omaan elämäänsä jollakin tapaa. Blogi puhuttelee ja sen sisältö on kivaa luettavaa. Jos blogi on vielä helppolukuinen ja selkeäkin on blogia mukavaa lukea. Ihailen suuresti bloggaajia joista tavallaan huokuu itsevarmuus. Heidän bloginsa tavallaan kulkee omaa tietään ja rikkoo myös rajoja. En mitenkään vähättele perinteisiä asioitakaan, luen mielelläni myös blogeja joissa kuvataan tavallista arkea esimerkiksi leivontaa tai käsitöitä, varsinkin kun itse olen kyseisissä asioissa aika tavalla poropeukalo.
Blogeissa tietysti kuvat merkitsevät myös paljon - kuvat jotka tuovat aitoja fiiliksiä ja tuovat jollakin tapaa kirjoittajan tunteita esiin. Itse luen suurella mielenkiinnolla myös blogiyhteistyöjuttuja erityisesti oman ikäisteni bloggaajien. Hyvin usein myös heidän suosituksiin luotan enkä kertaakaan ole vielä joutunut pettymään. Bloggaajat ovatkin vahvoja mielipidevaikuttajia ja blogiyhteistyö onkin loistava mahdollisuus saada tuotteita ja palveluita esille.
Itse toivoisin kovasti joskus pääseväni tapaamaan blogiystäviä jonkun yhteistyön tiimoilta - ehkäpä sekin aika joskus vielä koittaa, kun tätä kivaa harrastusta jatkaa.
Täällä on siis syöty karkkeja, käyty kynsihuollossa ja rentouduttu Tipsyn tyyliin.
Oikein aurinkoista ja mukavaa alkavaa viikkoa sinulle❤

24 kommenttia:

 1. Itse luen blogeja laidasta laitaan. Ehkä kuitenkin pelkkiin vaatteisiin keskittyvät blogit jäävät vähemmälle huomiolle. Tykkään lukea blogeja, joissa on mukana elämänmakua ja tunnetta. On myös kiva lukea uusista tuulista sekä ihmisten tunnetiloista sekä yleensä ottaen ihmisten elämästä.

  Ihanaa sunnuntaita sinulle <3

  VastaaPoista
 2. Minun suosikkiblogeja ovat sellaiset joissa EI keskitytä pelkästään yhteen aiheeseen, vaan kerrotaan hiukan sieltä ja täältä. Nämä "sillisalaattiblogit" saavat tuomion "blogiguruilta" jotka neuvovat keskittymään yhteen aihealueeseen, mutta ovatkohan hekään aina oikeassa? Tavallisten ihmisten tavallisia blogeja, niitä minä tykkään lukea. Aika tärkeässä osassa minulla on se että kirjoitus on sujuvaa ja mieluiten virheetöntä, niin tätimäiseltä kuin se kuulostaakin. Mutta tätihän, tai mummi minä olenkin.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 3. Luen eniten kosmetiikkablogeja, mutta jonkin verran myös lifestyle-blogeja. Oman ikäiset bloggaajat tuntuvat läheisimmiltä luonnollisesti, mutta luen paljon myös nuorten naisten kauneusblogeja. Kosmetiikkahan on iätöntä ja ajatonta:) Eniten vetoaa vähemmän "stailatut ja tuunatut" laskelmoimmattomat blogit, joissa näkyy ikään kuin elämän jäljet;)
  Kivaa sunnuntaita Kristiina<3

  VastaaPoista
 4. Kun kaikki tässä maailmassa kiinnostaa, luen ihan kaikenlaisia blogeja. Parhaimpiahan on tietysti ne, mitkä ovat juurikin niitä sillisalaattiblogeja!
  Kyllähän henkilö blogin takana kiinnostaa, mutta ymmärrän ettei kaikki halua lärviään julkisesti esitellä.

  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
 5. Itse seuraan erilaisia blogeja, tavalliset ja arkiset postaukset ihanien kuvien kera herättävät mielenkiintoni. - Ja kyllähän se on plussaa, jos kirjoittaja "paljastaa" itsestään jotain.

  Postausaiheet voivat olla: Luonto, ihmiset, vaatteet, käsityöt, valokuvaus, leivonta... siis ihan mikä vaan. Kirjoittaja teke itse siintä mielenkiintoisen, joko tekstillä tai kuvilla :)

  VastaaPoista
 6. Samoilla linjoilla ollaan! Luen blogeja laidasta laitaan,myos ulkomaalaisia.

  VastaaPoista

 7. Kun kirjoitat "Itseäni ei kuitenkaan pelkkä blogi aihealueineen kiinnosta vaan myös henkilö blogin takana. Henkilö joka erottuu ja tekee blogia persoonallisella otteellaan.", kirjoitit ihan sen, mitä itsekin ajattelen. Ihminen siellä blogin takana on mullekin kaikkein tärkein. Ja siinä on ehkä yksi syy sille, miksi tykkään lukea mieluiten "pieniä" blogeja. Niissä tulee sekä kirjoittaja että lukijat tutuiksi ja välillä tulee ihan sellainen olo, että olisi osa mukavaa blogiperhettä :).

  Ja samoin minäkin "Ihailen suuresti bloggaajia joista tavallaan huokuu itsevarmuus. Heidän bloginsa tavallaan kulkee omaa tietään ja rikkoo myös rajoja. "

  Se oman blogitien kulkeminen on tosiaan sellainen, jota arvostan.

  Ei jäänyt oikein mitään lisättävää, kun olit jo kirjoittanut kaiken niin hyvin.

  Itse kun en kuulu mihinkään viralliseen blogiyhteisöön, ollaan järkätty ihan omia tapaamisia muutamienkin blogin kautta tutuksi tulleiden blogiystävien kanssa. Ja poikkeuksetta jokainen on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin millaisen kuvan olen hänestä bloginsa kautta saanut. Ehkä ikäkysymyskin, että ei tarvi esittää mitään muuta kuin on, vaan olla ihan oma aito itsensä.

  leppoisaa sunnuntai-iltaa!

  VastaaPoista
 8. Mä tykkään myös lukea eri aiheista ja oma blogikin on ihan sillisalaatti :)

  VastaaPoista
 9. Tykkään lukea kaikenlaisia blogeja, ja sillisalaateista varsinkin;) Toki bloggaaja itsekin vaikuttaa, tykkäänkö blogista vai en. Yleensä tykkään lukea pienempiä blogeja, sillä niissä bloggaajat ovat aitoja ja lämminhenkisiä.
  Ihanaa uutta viikkoa sinulle<3

  VastaaPoista
 10. Ehkä itseäni lähempänä on blogit joiden aihealueet liikkuvat puutarhassa,askartelu, luononmukaisuudessa, taiteessa, kirjoittamisessa ja jos oikein mietitään niin vähän kaikessa,,sitä tämä elämäkin sisältää=kaikkea. Onneksi on blogeja laidasta laitaan, jokaiselle jotakin. Mukavaa tulevaa uutta viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 11. Hienosti olit koonnut hyviä asioita. Minäkin tykkään kun henkilö blogin takana tulee näkyviin.

  VastaaPoista
 12. Kiva postaus ja hyvää pohdintaa!
  Sulla oli hyviä perusteluja hyvälle blogille/bloggaajalle.
  Itse pidän kotikutoisesta, rehellisestä kerronnasta ja kauniista kuvista. Postaus ei saa olla liian pitkä, tai se jää lukematta.
  Omat tekstini ovat ajatelmiani arjessa ja päiväkirja-tyyppisiä.
  Kivaa viikkoa!

  VastaaPoista
 13. Kiva postaus ja olen samaa mieltä kanssasi. Minua kiinnostaa henkilö blogin takana ja ihan tavalliset kuulumiset ja arjen asiat. Tykkään lukea myös esim. kirja-arvioita ja suosituksia, samoin teatteriesityksistä jne. Hyvin monenlaisia juttuja.

  Tykkään siitä, että bloggaaja tuo omia ajatuksiaan ja persoonaansa esiin, antaa jotain itsestään. Itse olen nyt suht vähän ehtinyt lukea blogeja, kun yritystoiminta vie niin ison osan omasta arjestani.

  Kiitos, kun käyt usein kommentoimassa blogiani. Arvostan sitä.

  Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 14. Hyviä pohdintoja blogeista.
  Tykkään lukea erinlaisia blogeja.
  Kiva, kun blogeista saa vinkkejä.
  Ja kauniit kuvat aina miellyttävät.

  Ihana Tipsy kissa!😍
  Hyvää alkavaa viikkoa!❤️

  VastaaPoista
 15. Itse luen paljon erityyppisiä blogeja ja ne joissa bloggaaja persoonana tuntuu tutulta, ovat tosiaan mieluisimpia minulle.
  Mukavaa sunnuntai-iltaa sinulle ❤️

  VastaaPoista
 16. Ihan samoin ajattelen blogien lukemisesta ja minua kiinnostaa kuten Kristiinaa ns. sillisalaattiblogit tai sitten on muutama kauneusblogi joita luen, mutta niissäkin kaipaan ajoittain bloggaajaan omaa persoonaa, jotta blogista ja persoonasta tulee tutumpi.

  Kivaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 17. Olitpa tehnyt kivan analysoinnin blogeista, jotka sinua kiinnostavat. Itse luen myös monentyyppisiä blogeja, sillä monet asiat kiinnostavat. Minulle on käynyt myös samoin, kun olen tavannut bloggaajan livenä, niin hän on ollut juuri sellainen, millaisen kuvan olin hänestä luonut. On hienoa, että blogin takaa erottuu bloggaaja omana persoonanaan. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 18. Minusta on ihana lukea erilaisia blogeja ja aiheet voivat olla ihan laidasta laitaan, kiinnostavaksi blogin minulle tekee juurikin se kirjoittaja..jännä miten tuntuu, että ihan kuin tuntisi jotkut kirjoittajat vaikka ei ole koskaan nähnyt livenä ja kovasti aina odottaakin kuulumisten lukemista:) Ihanat kynnet ja suloinen Tipsy♥ Mukavaa helmikuun loppua sinne♥

  VastaaPoista
 19. Minä luen blogeja laidasta laitaan ja jätän usein merkin käynnistäni. Harmillista, että monikin siirtyy facen puolelle ja monet blogit ovat hiljentyneet. Olet tavannut moniakin livenä ja olepa saanut aivan sielunsisariakin blogimaailmasta :D

  VastaaPoista
 20. Luen myöskin blogeja laidasta laitaan. En ole mikään sisustaja,mutta niitä lueskelen myöskin.
  Ihanat kynnet olet käynyt ottamassa, kiva väri ja kuvio.

  VastaaPoista
 21. Minäluen erilaisia blogeja.
  Suloinen Tipsy kissa.

  VastaaPoista
 22. Samoilla linjoilla monen kommentoijan kanssa: sillisalaatti kiinnostaa, jos kirjoittaja paljastaa jotain persoonastaan. Sisustus, kirppisjutut, luonto, kirjat ja taide, arki kaikkine mausteineen kiinnostaa. Ja usko - luen sekä kristillisiä että muiden uskontojen edustajien blogeja (joita tosin olen löytänyt vähän). Samanlainen elämänkatsomus kiinnostaa, mutta myös ihan päinvastainenkin. On kiva lukea elämästä, joka on ihan eri kuin oma. Ainut minkä skippaan, on pelkkään pikkulapsiarkeen liittyvät jutut ja blogit joissa on pelkkiä yhteistyöpostauksia. Aurinkoista pakkaspäivää!

  VastaaPoista
 23. Itse tykkään aivan hurrrjan monenlaisista blogeista! Luonto, eläimet, koti, sisustus, maalaiselämä, askartelu ja käsityöt, kirjat, lukeminen, puutarha ja vaikka kuinka moni muu ♥

  Olen aina ollut hyvin visuaalinen, joten kuvat ovat itselleni todella tärkeä osa elämää: tästä syystä pidän blogeista, joissa saan niin sanotusti silmänruokaa kuvien muodossa. En oikein jaksa lukea blogeja, joissa on pelkkää tekstiä pötkössä, ilman kuvia. Vastapainona kun sitten rakastan kirjoja, eli tulee luettua paljon tekstiä ilman niitä kuvia.. :D

  VastaaPoista
 24. Minäkin tykkään lukea blogeja, jotka on sillisalaattia. Tosin oma blogini on keskittynyt kyllä enimmäkseen käsillä tekemiseen.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.