perjantai 19. tammikuuta 2018

Mitä suosittelisin Helsingissä

Juttelin tässä hiljattain erään lukijani kanssa, joka ei ole vuosiin käynyt Helsingissä. Hän kyseli minulta mitä nähtävää suosittelisin hänelle, kun hänellä ensi kesänä on vihdoinkin mahdollisuus lomailla muutama päivä pääkaupungissa. Hotelleja en valitettavasti osaa suositella kun kotikaupungissa en ole koskaan hotellissa yöpynyt. Sinänsä houkutteleva ajatus, olisi ihanaa yöpyä jossakin Helsingin hotellissa. Linnanmäkeä ja Korkeasaarta en suosittele, en tiedä syytä, mutta nämä paikat ei ole koskaan minua viehättäneet.
Museoista tykkään Nykytaiteen museo Kiasmasta. Siellä käydessä välillä tuntuu, oonko itse hullu vai onko taiteilija hullu.

                     Kuva netistä

Esplanadin puisto ja kauppatori ovat ihania. On hyvä varata aikaa ja nauttia kaikesta. Esplanadin lavalla on kesäisin esityksiä, niitä on kiva jäädä seuraamaan. Ja jos vierailu osuu kuukauden ensimmäiseksi perjantaiksi Kauppatorilla voi nähdä jenkkiautoja cruisailemassa. Mä suorastaan rakastan sitä nostalgista tunnelmaa.

Kuva netistä

Kauppatorin vieressä on ihana Allas sea pool, tunnelma on kuin etelän lomakohteessa konsanaan jos sää suosii!
Tänne voi istahtaa aurinkotuoleihin vaikka sidukalle.


Mattolaituri on toinen ihana "virvoituskeidas"

Kuva netistä

Ja ruokapaikoista suosittelen hyppäämään metroon ja hurauttamaan Herttoniemeen ja Treffipubiin. Treffipubista saa ihanat hampurilaiset nam!

Kuva netistä

Ja jos Helsinki matka sattuu viikonlopuksi niin Herttoniemestä voi hypätä bussiin 85 ja tulla tänne ihanaan merelliseen Jollakseen. Täällä nimittäin saa Helsingin parasta "navettapizzaa" Fornitaly sijaitsee Jollaksen kartanon navetassa. Tosin pizzan joutuu syömään pientareella kivellä istuen. Aukioloajat kannattaa tarkistaa netistä.

Kuva netistä

Shoppailuun suosittelen keskustan kauppoja. Sokoksen yhteydessä oleva Mark&Spencer on yksi suosikeistani. Lapsille edullisia vaatteita saa Itiksen Newyorkerista. Itikseen (kauppakeskus) pääsee keskustasta kätevästi metrolla. Itiksessä on myös kiva Kakkugallerian kahvila.

Illalla sitten suunta kohti Mummotunnelia. Entisestä kauppakujasta on tullut suosittu illanviettopaikka.  Live musiikkia ja mukavaa tunnelmaa. Mummotunneliin on syytä varautua jonottamaan ja tungosta riittää!

Kuva netistä

Tervetuloa Helsinkiin ensi kesänä❤
ja oikein mukavaa perjantai-iltaa❤


16 kommenttia:

 1. Minua nauratti tuo, onko itse hullu vai onko taitelija hullu. Taiteessa on tärkeää se, että se puhuttelee jollain tavalla. Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kivoja suositteluja! Oma kesäykkönen on ehdottomasti Suomenlinna :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos näistä vinkeistä. Pitääkin ottaa ylös kun varmaan käydään ensi kesänä pääkaupungissa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa vain Helsinkiin meinasin sanoa että ulkomaille..hih..mulle kun Maarianhamina tuntuu jo siltä että olen ulkomailla😊Mukavaa viikonloppua❤

   Poista
 4. Voi miten kivoja vinkkejä♥ Ensi kesänä on kyllä pakko päästä viettämään päivää Helsingissä:) Mukavaa viikonloppua sinne teille♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa❤Kesäinen Helsinki on kyllä ihana..toivotaan että aurinko paistaa paljon paljon ensi kesänä☀️☀️Mukavaa viikonloppua💕

   Poista
 5. Kiitos Kristiina! Ollaan usein suunniteltu, että vietetään päivä Helsingissä. Meiltä kun pääsee bussilla mukavasti... vielä se ei ole toteutunut. Pitääkin ryhdistäytyä asian suhteen.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeastihan sieltä tulee..joskua tosi lähellä on kaikkea kivaa sitä vain ei tule huomioitua kun varailee matkoja tms. Oikein mukavaa viikonloppua❤

   Poista
 6. Ollaan suunniteltu reissua Helsinkiin ensi kesänä Mimosan kanssa. Linnanmäki, Korkeasaari ja Kiasma ovat kiinnostavia ja Mimosan matkatoiveita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsille tottakai Korkeasaari ja Linnanmäki on must juttuja. Jo matkan suunnittelu on mukavaa❤ Kivaa viikonloppua💕💕💕

   Poista
 7. Kiasma on omakin lempparimuseoni. Lempipaikkoihini Helsingissä kuuluu myös Kaisaniemessä oleva yliopiston kasvitieteellinen puutarha. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvitieteellinen on myös kiva! En ole vain käynyt pitkään aikaan...pitääkin käydä💕Mukavaa viikonloppua myös sinulle

   Poista
 8. Kiva postaus. Navettapizzeriaa pitäisi kokeilla, siitä olen kuullut niin paljon hyvää.

  VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.